Cauta in 109.961 retete
... Esti mare amatoare de dulciuri? Familia ta este incantata de surprizele ... ruga sa le pregatesti aceste dulciuri si cu alte ocazii. Fie ... vorba despre fursecuri sau budinci, dulciurile de mai jos te vor ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , tarte cu fructe si alte dulciuri usoare, cu oua si creme ... unul sau mai multe din dulciurile de mai jos. Poti rasfoi ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cele 10 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu el o cratita cu diametru 26 cm. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se arde. :) Intr-un castron punem faina, ouale, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. Apoi fara sa se lase sa dospeasca, se toarna incet, cate putin peste faina cu oua si arome amestecate in prealabil. Se framanta aluatul 10 minute, pe blatul de lucru, usor...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Mod de preparare: Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce.Mentionez ca nu trebuie sa fie fierbinte gelatina cand o turnam peste crema de iaurt(dupa ce am...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
intai am facut aluatul pt clatite mixand toate ingredientele impreuna ffff bine. consistenat clatitelor o face fiecare cum vrea...apoi am lasat-o jumatae d eora la cald sa se odihneasca. am facut o crema cu ce am gasit prin frigider astfel: am frecat un galbenus cu zaharul spuma, am adaugat apoi untul si am mai frecat pana s-au omogenizat frumos, apoi am pus mascarpone. am batut spuma albusul cu o lg d ezahar si l-am adaugat in crema. apoi am batut frisca, 200 ml, jumatate am pus-o in ctrema...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei. Untr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine, se adauga jumatate de faina, se amesteca, se adauga jumate de lapte se amesteca, se adauga toata faina, tot laptele, apa calduta, untul topit sau uleiul si se amesteca vrea 3-4 minute pina obtinem o compozitie omogena ca o smintina. Vezi foto. Daca doriti adaugati putina vanilie. Se lasa sa se odihneasca aluatul de clatite– cam 30 minute. E...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Blatul: Bateti spuma ouale impreuna cu zaharul dupa care adaugati untul, laptele si colorantul alimentar. Adaugati faina si drojdia si dati la cuptor pt. 45 de minute aproximativ pana trece testul cu scobitoarea. Crema:topiti la foc mic ciocolata impreuna cu 400 de ml de frisca. Crema obtinuta trebuie sa stea la frigider de pe o zi pe alta asa ca trebuie pregatita cu o zi inainte. Bateti frisca ramasa apoi adaugati crema pregatita pana cand devine o spuma tare. Siropul: topiti zaharul...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se freaca untul moale cu zahar si sare, se adauga apoi galbenusul iar ultimele faina cu cacaoa si un pliculet de cafea ness. Se formeaza o bila din aluat, se inveleste in folie transparenta si se baga pentru 1 ora la frigider. Se scoate apoi din frigider, se intinde foaie de cca 1 cm grosime si se decupeaza cercuri. Aici eu am avut mari probleme cu aluatul. In ciuda faptului ca eu am mai adaugat vreo 2-3 linguri de faina, n-am reusit sa-l intind pentru ca se lipea intr-un hal si de planseta...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Galbenusurile se freaca cu zaharul praf pana se fac spuma. Laptele se incalzeste cu cele 5 linguri de zahar ( mie imi place sa fie dulce, de aceea am mai adaugat zahar si in lapte...) pana ajunge la punctul de fierbere, apoi se toarna foarte incet peste galbenusuri si se mixeaza mereu. Se pune apoi compozitia pe foc mic. Amidonul se desface cu o lingura de lapte si se adauga in compozitie. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se da la racit. Se bate frisca spuma tare si se amesteca pe rand...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Blatul: Topiti pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul. Separat amestecati galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste dupa care adaugati ciocolata impreuna cu untul, faina ,drojdia si cacao . Amestecati bine dupa care adaugati albusurile batute spuma amestecand de sus in jos. Turnati intr-o tava cu funt detasabil unsa cu unt si faina alba(sau cu hartie de copt). Dati la cuptor preincalzit 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea. Crema: Radem cicolata alba prin ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Bateti ouale cu zaharul. Se adauga uleiul, zaharul si faina amestecata cu cacao si drojdia(puteti pune praf de copt). Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz si se pune in cuptor la 150 de grade pana trece testul scobitorii Taiati blaturile in 2 (eu am facut 2 pt.ca trebuia sa fac un tort pentru vreo 20 de persoane.) Bateti frisca spuma si puneti jumatate din cantitate pe primul blat. Borcanul de nutella (sau orice crema de ciocolata aveti) se pune intr-o craticioara cu apa fierbinte pana...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Bateti spuma albusurile dupa care adaugati zaharul pana cand devin ca si la bezea. Adaugati faina impreuna cu drojdia amestecand de sus in jos ca sa nu se lase albusurile.Impartiti compozitia in 2 si in jumatate am pus cacao. Cu ajutorul unui pos intr-o tava tapetata cu hartie de copt trasati linii cu compozitia alba iar apoi intre spatiile ramase cu cea neagra. Se da la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca si intre timp ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Blatul: Amestecati faina, zaharul, sarea si cacao. Frecati untul pana cand devine spumos dupa care adaugati uleiul ,laptele amestecand continuu ca si la maioneza. Adaugati pe rand ouale si colorantul apoi amestecul de faina cu zahar si drojdia. Turnati compozitia obtinuta intr-o tava cu fundul detasabil unsa cu ulei si tapetata cu faina dati la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 40 de minute. Blatul obtinut se lasa la rece dupa care se taie in 3 si se orneaza cu crema de branza....
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... si cozonaci , invartite si alte dulciuri . Si dupa 2-3 saptamani se invechea coptura. deaceea bunica indata ne prepara ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... . http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/cremesh_cremsnit-2207/ http://www.reteteculinare ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... macar o inghetata? Este regina incontestabila a dulciurilor preferate vara si ne imbie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Nu poti renunta la dulciuri in perioada postului? Nici nu trebuie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro