Cauta in 141.091 retete
... carne , Retete cu carne de porc , Retete romanesti Intotdeauna dupa ce ... din timp si sarmalute, cozonac si cornulete cu nuca, dar Pomana porcului a fost la loc de ... carne cu grasime. Ingrediente pentru Carne de porc cu varza murata (Pomana porcului) 600 gr ... cu varza murata (Pomana porcului) - Preparare Se taie carnea cubulete. Se ... carnea...
Reţetă de pe www.e-retete.ro
Ingrediente: 1 - 2 kg carne porc (foarte grasa), cateva bucatele de ficat, optional (splina, rinichi), sare piper Mod de preparare: Pomana porcului se face in momentul taierii porcului de Ignat, dar nu este ... daca aveti carne proaspata de porc. Carnea se taie bucatele potrivite ...
Reţetă de pe micky-mihaela.blogspot.com
Carne de porc se taie bucati mai mari. Intr-o cratita se incinge putina untura si se pune carnea.Se lasa sa se prajeasca pana cand se rumeneste putin,se pun doi catei de usturoi taiati felii si o jumatate de cana de apa.Se lasa sa fiarba ,cand este fiarta de jumatate se adauga si bucatile de carnati.Daca e nevoie se mai adauga putina apa.Se pune sare,piper si putina boia. Langa carne am facut o mamaliguta si am pus si niste muraturi. Ce dor imi era de-o mancarica de la...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Am taiat carnea cuburi(potrivite)si am pus-o in tuciul in care am incins bine vreo 5 lg. cu untura.Cand s-a calit carnea binisor am adaugat 1 cana de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic si tuciul acoperit cu un capac.Cand carnea a fost fiarta(a durat cam 30 min,am adaugat un pahar de vin alb(150 ml)si am lasat sa fiarba(fara capac dar tot la foc mic)pana a scazut tot lichidul ramanand numai untura.Inainte sa sting focul am adaugat sare si piper dupa gust. Se mananca numai cu ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Iti trebuie: 500 g ceafa 300 g ficat 3 capatani de usturoi 1 ceasca vin alb 500 g splina 200 g sorici piper, sare, paprica 6 oua 500 g fleica 200 g rinichi 50 g untura 6 bucati de telemea Pregatesti asa: Speli carnea si o tai toata cuburi (imbucaturi), apoi o piperezi. Incingi untura, pui boiaua si adaugi carnea. O lasi sa se prajeasca. Cureti usturoiul, il pisezi si faci o pasta, apoi o diluezi cu putina apa. Cand e gata carnea, sarezi si torni mujdeiul si vinul si mai lasi 10 minute sa ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Da, pai asa-i zice la mancarea asta, "pomana porcului". Se face la taiatul porcului din carne proaspata de porc si carnati. Reteta e cat se poate de simpla, o scriu pentru ca sunt sigura ca poate o sa va surprinda putin modul de gatire ...
Reţetă de pe www.haisagatim.ro
... Roman. Stiati ca? Obiceiul sacrificarii porcului de Ignat este unic in ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Imediat dupa taierea porcului, timp de cateva zile e nebunie la noi ... , ca si in orice casa din Ardeal: ba se mananca pomana porcului, ba carnat proaspat (asta daca salvam 2-3 fire de la afumatoare ... de produse din carne de porc) care pompeaza colesterolul insa de ... , pe care o luati de la porcul masacrat de voi sau de ... pe masa de dupa taierea porcului... jumari si untura. Jumarile...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... pentru topit din ziua taierii porcului. Taranii culegeau jumarile cu fasii ... proprie  cu ceapa. Cu timpul, reteta s-a dezvoltat si s-a transformat intr-o pomana a porcului, si, in cratita de ... ziua de Paste, tot asa nu poti sa faci tochitura/pomana porcului in luna august, astfel ... , consta exclusiv in carne de porc , fripta relativ simplu si consumata ... minute...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente: 1 kg aripioare de pui, 500 gr castraveti murati, o ceapa, 3 linguri de bulion, 1 legatura marar,1 foaie dafin, sare, piper Preparare Pentru inceput se taie rondele castravetii murati si se lasa in apa rece la desarat. Se curata ceapa si se caleste in putin ulei si apa. Se adauga aripioarele spalate peste ceapa si se lasa ~ 15 minute sa se rumeneasca un pic, intorcandu-se pe ambele parti. Se adauga castravetii murati, bulionul si foaia de dafin. Se da in cateva clocote si se...
Reţetă de pe micky-mihaela.blogspot.com
... bunatatile specifice? Pana atunci noi va propunem o reteta simpla de pomana porcului. - 500 g pulpa porc 200 g carnati porc (recomadam carnatii facuti in casa ... boia 2 linguri ulei 150 ml vin alb Mod de preparare Pomana porcului 1 Taie ingredientele in bucatele ... 20 de minute. 4 Catre final, adauga usturoiul tocat marunt. 5 Serveste pomana...
Reţetă de pe www.ghid-culinar.ro
... probabil va fi mai de porc decat porcu, am avut o zi ... . Si sa trecem si la pomana porceasca, pana nu adorm scriind ... cata oara cand patesc cu porcul, datile trecute luat, tot ceafa ... cumpara la cantina au alti porci, ori am eu ghinion. Drept ... in regula, carnea, s-au tampit porcii. Si, ca sa termin odata ...
Reţetă de pe aphextwinz.wordpress.com
... cu o cana apa calda peste porc si il spalam bine , folosind ... aspra . Dupa frecarea cu peria , porcul va fi razuit cu cutitul ... l. Avem nevoie de: 1/2 cap porc 2 plamani 1 ficat porc 2 rinichi 1 splina 1/2 inima ... ( gusa) de la capul de porc , pentru ca trebuie sa fie ... toba avem nevoie de stomacul porcului , pe care il curatam bine ... ei avem nevoie de: 1/2 cap...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... hohote si admonestari la adresa porcului .. am iesit din ascunzatoarea ce ... tinut dara de burti.. c-a urmat pomana lu Tilica fara frica, cu ... cu-n eco pistol!! Cat despre porcul ista.. e nebunie curata, ce s-a lasat ... la fata AICI . . ;) E vorba de Porcul de Peris , faimos pentru pieptul si picioarele sale foarte musculoase. Porcul de Peris s-a evidentiat intotdeauna prin ... floarea...
Reţetă de pe www.dulcegarii-culinare.ro
... sine dar iarna, bunicii mei o serveau alaturi de tochitura sau "pomana porcului"... in loc de mamaliguta. Timp Preparare: 1 h 30 ' Complexitate: redusa Imagini ... sine dar iarna, bunicii mei o serveau alaturi de tochitura sau "pomana porcului"... in loc de mamaliguta ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... Bogati, undeva pe langa Leordeni, jud. Arges. Prima data la pomana porcului, apoi la pomenile celelalte. Deci as putea sa spun ca e mancare de pomana :)) dar are un gust... De ... preferat amestec de vita si porc, insa eu am avut carne ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Ouale se bat putin cu furculita,se adauga carnatul,ciupercile si smantana si se amesteca bine.Se rastoarna compozitia in tava (20x30)unsa cu ulei si se da la cuptor la foc mic 20-25 min sau pana este facuta(dupa gust,mie imi place bine facuta!) Se portioneaza in functie de marimea feliilor de paine pt.sandwich. La sandwich am sa pun, peste omleta, ketchup si salata de varza.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... a fost momentul perfect pentru taiatul porcului si gatit de toate, de la pomana porcului si pana la diverse ... nici picioruse, nici cap de porc, singura grasime fiind o bucata de ... simplu si atentie: stomac de porc gasiti la carmangerie, gata spalat ... . Facem toba? Ingrediente: - 1 stomac de porc, spalat si curatat - 2 kg organe ... tinem organele si stomacul de...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... ardei afumata chimion cimbru oregano porc usturoi vin alb Carne fiesta ... in America Latina), asemanatoare din multe puncte de vedere cu pomana porcului sau tochitura. Diferenta o fac condimentele adaugate si procesul de marinare ... Reteta: Carne fiesta  friptura de porc in stil canariot Ingrediente: 1200 grame carne de porc (pulpa) 1/2 litru vin alb, sec 1 capatana de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , carne de care o fi, de porc sa fie, carnati, boia, bulion ... si am crezut ca au gresit si mi-au adus pomana porcului. Dar asa era tochitura, da, bordee, obicee. Tochitura de Bacau ...
Reţetă de pe aphextwinz.wordpress.com