Cauta in 21.294 retete
-Se amesteca faina cu untura intr-un castron apoi in mijloc se pune laptele caldut cu drojdia dizolvata,oul,sarea si se amesteca energic pana avem un aluat ferm. -Separat jumarile se macina cu masina de carne apoi se amesteca cu piper si sare dupa gust rezultand o pasta. -Aluatul se lasa la dospit 30 min. apoi se intinde pe masa de lucru si pasta de jumari se pune pe aluat intinzand-o in mod egal.Se impatureste aluatul se pune 15 min. intr-o folie la frigider iar aceasta operatie se repeta...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se framanta un aluat din faina,oua,sare si amestecul de lapte cu drojdie. Se intinde o foaie,peste care se unge jumatate din compozitia de jumari. Se impatura in 4,dupa care se intinde din nou foaia,se unge cu compozitia ramasa,se impatura din nou,dupa care se intinde usor (pentru a nu iesi jumarile la suprafata),aluatul trebuie sa fie de aproximativ 1 cm grosime. Se taie formele dorite,se aseaza in tava,se ung cu ou,se presara chimen(optional) si se dau la cuptor,la foc mic pentru cca 35-40...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O piinica originala si pufoasa, cu gust intens de unt. Absolut dementiala in stare fierbinte si calda, dar si rece nu e de lepadat. Nu e nevoie sa fie taiata, ci se rupe dupa lipiile din care a fost asamblata. Nu bag mina in foc ca e reteta direct din Serbia, eu nu am facut decit sa o traduc de aici . Aveti nevoie de: 250 ml lapte 10 g drojdie uscata (eu am pus 13 g drojdie proaspata) 1 lingurita de sare 1 lingura de zahar 400 faina alba (eu am adaugat si o lingura de tarite de griu) 100 g...
Reţetă de pe alfinuta.blogspot.com
... cu cascaval, un fel de pogacele cu cascaval Avem nevoie de ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
600 gr faina, 300 gr jumari de porc, 3 oua, 100 ml vin, 30 gr drojdie de bere, sare si piper Mod de preparare: Din 500 de grame faina, oua, vin sare, piper si drojdia dizolvata in putina apa calduta se framinta un aluat mai tare. Dupa aceea, jumarile se trec prin masina de tocat si se introduc in aluat. Se framinta bine si se lasa sa creasca 15 minute. Din aluat se intinde o foaie subtire, care se impatureste in patru. Operatia aceasta se repeta de 3 ori, la intervale de 6 minute. In final,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se trec jumarile prin masina de tocat, apoi se amesteca cu faina, 4 oua si drojdia dizolvata in apa calduta. Se pune si un praf de sare si se framanta aluatul pana devine elastic. Se intinde o foaie de 5 mm grosime din care se taie bucati cu o forma speciala de prajituri. Se dau bucatile de aluat prin oul ramas, apoi se trec prin susan si se aseaza intr-o tava unsa cu untura sau margarina. Se lasa la dospit 10-15 minute, dupa care se coc la foc moale, pana se rumenesc. Daca nu exista forma ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
500 g faina, 500 g jumari, 30 g drojdie, 2 galbenusuri, 100 g smantana, 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Se amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sarea, apoi cu faina si cu jumarile date prin masina de tocat. Se framanta bine pe planseta, se intinde o foaie si se taie forme rotunde cu un pahar a carui gura e trecuta mereu prin faina ca sa nu se lipeasca aluatul. Rondelele se curata de surplusul de faina cu o pana, apoi se aseaza in tava unsa cu unt, se ung cu ou si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
20 gr drojdie, 5oo gr faina, 250 ml lapte, 2 oua, 250 gr jumari, 1 lingurita sare Mod de preparare: Se face un aluat ca pentru paine: Se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Se amesteca faina, ouale batute,laptele, drojdia dizolvata. Se framanta putin ,ca painea si se lasa la crescut intr-un loc caldut. In timp ce dospeste coca, jumarile se dau prin masina de tocat, sa se intinda ca o pasta. Se intinde coca in foaie, se pune pasta de jumari la mijloc si se impatureste ca la aluatul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Mere umplute cu nuci Pogacele cu afine Prajitura cu mere Prajitura rapida cu visine Taitei cu alune
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... de apa, pt uns biscuitii/pogacele (in loc de cup se ... 425F ( apoi se pregateste toppingul/pogacele - faina+ zaharul+ praful de copt ... acesta de aluat (pt tarte, pogace etc). Metoda este de retinut ... aluat de tarta ori de pogace pe care vreti sa le ... foc, se aliniaza frumos pogacele peste fructe, pogacele se ung cu ...
Reţetă de pe anditudor.blogspot.com
... si alune Paine cu miere Pogacele cu afine Taitei cu alune ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... Deserturi Mere umplute cu nuci Pogacele cu afine Paine de banane ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Aperitivele astea unguresti  pogacele cu jumari-, ingrasate cu jumari si insamantate ... parmezan si prosciutto. [/readalso] Reteta: Pogacele cu jumari Ingrediente: 1 kg faina ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... a da o savoare in plus traditionalelor pogacele. *** Blueberry pie For this recipe ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Omul de zapada cu fularul mov Avea o reteta de tarta cu morcov Dar la nas nu a renuntat Si pogacele cu unt a framantat. INGREDIENTE pentru aluat 400 gr faina 250 ml lapte 7 grame drojdie uscata 100 gr telemea grasa de vaca 50 gr branza cheddar O lingurita de zahar 200 gr de [&] Post-ul POGACELE CU UNT SI CU BRANZA CHEDDAR apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Nu, nu, n-a venit craciunul, n-am taiat porcul, dar pogacelele astea sunt atat de bune incat merg in orice perioada a anului. Eu am ales varianta traditionala, cu jumari, dar voi le puteti face in orice varianta, cu branza, cu cascaval, sau orice va trece prin cap! Ingrediente: 500 gr faina 250 ml lapte 25 gr drojdie 2 linguri untura 250 gr jumari 1 ou 1 lingurita zahar 1 lingurita sare sare, piper, vegeta Mod de preparare Pregatim mai intai jumarile. Le mixam la robot pana devin pasta....
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
avem nevoie de: 600g faina 400g jumeri de porc macinate 3 lingurite de sare 1lingurita de piper 3 galbenusuri 300ml smantana 25g drojdie 100ml lapte caldut 1 ou pentru uns chimion...eu nu am pus pentru ca nu le place copiilor drojdia se dizolva in laptele caldut, se pune o mana de faina si se lasa la dospit 10 minute. faina se freaca cu jumerele macinate, se adauga drojdia, galbenusurile, sarea, piperul si smantana. se framanta si se lasa aluatul la crescut 1ora...nu va creste mult ca la alte...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
O reteta care ne-a placut extraordinar de mult si pe care o vom repeta cu certitudine !! Un mic dejun excelent !!! Senchiu Poca :) 2 cani de lapte caldut 1 cana ulei de masline 1 ou + un galbenus o lingura si jumatate de zahar 1 lingurita de sare 5 cani si jumatate faina 1 lingura drojdie uscata instant * drojdia se amesteca cu putin zahar si lapte si se pune la dospit in mijlocul fainii * laptele, uleiul, oul, zaharul si sarea se amesteca intr-un bol * se adauga peste faina cand drojdia...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Se face un aluat ca pentru paine: Se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Se amesteca faina, ouale batute,laptele, drojdia dizolvata. Se framanta putin ,ca painea si se lasa la crescut intr-un loc caldut. In timp ce dospeste coca, jumarile se dau prin masina de tocat, sa se intinda ca o pasta. Se intinde coca in foaie, se pune pasta de jumari la mijloc si se impatureste ca la aluatul frantzuzesc. Se repeta operatia pana se termina jumarile. Se intinde o foaie de 1 cm. grosime si cu un pahar...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... Pastrama din piept de pui Pogacele cu jumari Rosii umplute cu ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com