Cauta in 49.792 retete
Se framanta un aluat din faina,oua,sare si amestecul de lapte cu drojdie. Se intinde o foaie,peste care se unge jumatate din compozitia de jumari. Se impatura in 4,dupa care se intinde din nou foaia,se unge cu compozitia ramasa,se impatura din nou,dupa care se intinde usor (pentru a nu iesi jumarile la suprafata),aluatul trebuie sa fie de aproximativ 1 cm grosime. Se taie formele dorite,se aseaza in tava,se ung cu ou,se presara chimen(optional) si se dau la cuptor,la foc mic pentru cca 35-40...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Iti trebuie: 500 g jumari de porc 5 oua 1 ceasca de apa 800-850 g faina 50 g drojdie de bere sare susan. Pregatesti asa: Treci jumarile prin masina de tocat, apoi le amesteci cu faina, 4 oua si drojdia dizolvata in apa calduta. Pui si un praf de sare si framanti aluatul pana devine elastic. Intinzi o foaie de 5 mm grosime din care tai bucati cu o forma speciala de prajituri. Dai bucatile de aluat prin oul ramas, apoi le treci prin susan si le asezi intr-o tava unsa cu untura sau cu margarina....
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Iti trebuie: 1 kg faina 400 g jumari de porc 200 g untura de porc 40 g drojdie proaspata 2 oua 50 g zahar 650 ml lapte 20 g chimen piper sare Pregatesti asa: Din drojdie, zahar, 1 lingurita de faina si putin lapte caldut, faci o maia si o lasi sa creasca la cald. Dupa circa 1 ora, amesteci maiaua cu restul de lapte si de faina, framanti putin si lasi aluatul sa dospeasca inca o ora. Dai jumarile prin masina de tocat. Le amesteci cu untura, un praf de sare si piper dupa gust. Intinzi o foaie...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
... Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pogacele cu branza " Va dorim " Pofta ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Iti trebuie: 500 g cartofi 50 g drojdie 500 g faina 2 galbenusuri 200 g untura de gasca (unt) 1 ou pentru uns sare Pregatesti asa: Cartofii curatati si taiati cubulete se fierb in apa cu sare. Se strecoara si se racesc. Drojdia se inmoaie in putina apa calduta. Cartofii raciti se zdrobesc, se adauga faina, un varf de cutit sare, 2 galbenusuri, grasimea si drojdia. Se framanta bine, apoi aluatul se acopera si se tine la caldura pana isi dubleaza volumul. Apoi se rastoarna pe o planseta, se ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
... Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pogacele cu jumari " Va dorim " Pofta ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
avem nevoie de: 600g faina 400g jumeri de porc macinate 3 lingurite de sare 1lingurita de piper 3 galbenusuri 300ml smantana 25g drojdie 100ml lapte caldut 1 ou pentru uns chimion...eu nu am pus pentru ca nu le place copiilor drojdia se dizolva in laptele caldut, se pune o mana de faina si se lasa la dospit 10 minute. faina se freaca cu jumerele macinate, se adauga drojdia, galbenusurile, sarea, piperul si smantana. se framanta si se lasa aluatul la crescut 1ora...nu va creste mult ca la alte...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pogacele cu cascaval " Va dorim " Pofta ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
600 gr faina, 300 gr jumari de porc, 3 oua, 100 ml vin, 30 gr drojdie de bere, sare si piper Mod de preparare: Din 500 de grame faina, oua, vin sare, piper si drojdia dizolvata in putina apa calduta se framinta un aluat mai tare. Dupa aceea, jumarile se trec prin masina de tocat si se introduc in aluat. Se framinta bine si se lasa sa creasca 15 minute. Din aluat se intinde o foaie subtire, care se impatureste in patru. Operatia aceasta se repeta de 3 ori, la intervale de 6 minute. In final,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O piinica originala si pufoasa, cu gust intens de unt. Absolut dementiala in stare fierbinte si calda, dar si rece nu e de lepadat. Nu e nevoie sa fie taiata, ci se rupe dupa lipiile din care a fost asamblata. Nu bag mina in foc ca e reteta direct din Serbia, eu nu am facut decit sa o traduc de aici . Aveti nevoie de: 250 ml lapte 10 g drojdie uscata (eu am pus 13 g drojdie proaspata) 1 lingurita de sare 1 lingura de zahar 400 faina alba (eu am adaugat si o lingura de tarite de griu) 100 g...
Reţetă de pe alfinuta.blogspot.com
500 g faina, 500 g jumari, 30 g drojdie, 2 galbenusuri, 100 g smantana, 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Se amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sarea, apoi cu faina si cu jumarile date prin masina de tocat. Se framanta bine pe planseta, se intinde o foaie si se taie forme rotunde cu un pahar a carui gura e trecuta mereu prin faina ca sa nu se lipeasca aluatul. Rondelele se curata de surplusul de faina cu o pana, apoi se aseaza in tava unsa cu unt, se ung cu ou si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
20 gr drojdie, 5oo gr faina, 250 ml lapte, 2 oua, 250 gr jumari, 1 lingurita sare Mod de preparare: Se face un aluat ca pentru paine: Se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Se amesteca faina, ouale batute,laptele, drojdia dizolvata. Se framanta putin ,ca painea si se lasa la crescut intr-un loc caldut. In timp ce dospeste coca, jumarile se dau prin masina de tocat, sa se intinda ca o pasta. Se intinde coca in foaie, se pune pasta de jumari la mijloc si se impatureste ca la aluatul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O reteta care ne-a placut extraordinar de mult si pe care o vom repeta cu certitudine !! Un mic dejun excelent !!! Senchiu Poca :) 2 cani de lapte caldut 1 cana ulei de masline 1 ou + un galbenus o lingura si jumatate de zahar 1 lingurita de sare 5 cani si jumatate faina 1 lingura drojdie uscata instant * drojdia se amesteca cu putin zahar si lapte si se pune la dospit in mijlocul fainii * laptele, uleiul, oul, zaharul si sarea se amesteca intr-un bol * se adauga peste faina cand drojdia...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
300 g faina 100 g jumari (de la topitul unturii)taiate marunt 100 g untura 5 galbenusuri 30 g drojdie dizolvata in 3 linguri smantana.
Reţetă de pe www.retete-mancare.ro
Se trec jumarile prin masina de tocat, apoi se amesteca cu faina, 4 oua si drojdia dizolvata in apa calduta. Se pune si un praf de sare si se framanta aluatul pana devine elastic. Se intinde o foaie de 5 mm grosime din care se taie bucati cu o forma speciala de prajituri. Se dau bucatile de aluat prin oul ramas, apoi se trec prin susan si se aseaza intr-o tava unsa cu untura sau margarina. Se lasa la dospit 10-15 minute, dupa care se coc la foc moale, pana se rumenesc. Daca nu exista forma ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se face un aluat ca pentru paine: Se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Se amesteca faina, ouale batute,laptele, drojdia dizolvata. Se framanta putin ,ca painea si se lasa la crescut intr-un loc caldut. In timp ce dospeste coca, jumarile se dau prin masina de tocat, sa se intinda ca o pasta. Se intinde coca in foaie, se pune pasta de jumari la mijloc si se impatureste ca la aluatul frantzuzesc. Se repeta operatia pana se termina jumarile. Se intinde o foaie de 1 cm. grosime si cu un pahar...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Mere umplute cu nuci Pogacele cu afine Prajitura cu mere Prajitura rapida cu visine Taitei cu alune
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... de apa, pt uns biscuitii/pogacele (in loc de cup se ... 425F ( apoi se pregateste toppingul/pogacele - faina+ zaharul+ praful de copt ... acesta de aluat (pt tarte, pogace etc). Metoda este de retinut ... aluat de tarta ori de pogace pe care vreti sa le ... foc, se aliniaza frumos pogacele peste fructe, pogacele se ung cu ...
Reţetă de pe anditudor.blogspot.com
... de apa, pt uns biscuitii/pogacele (in loc de cup se ... 425F ( apoi se pregateste toppingul/pogacele - faina+ zaharul+ praful de copt ... acesta de aluat (pt tarte, pogace etc). Metoda este de retinut ... aluat de tarta ori de pogace pe care vreti sa le ... foc, se aliniaza frumos pogacele peste fructe, pogacele se ung cu ...
Reţetă de pe anditudor.blogspot.com
... Pastrama din piept de pui Pogacele cu jumari Rosii umplute cu ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com