Cauta in 77.226 retete
Se framanta un aluat din faina,oua,sare si amestecul de lapte cu drojdie. Se intinde o foaie,peste care se unge jumatate din compozitia de jumari. Se impatura in 4,dupa care se intinde din nou foaia,se unge cu compozitia ramasa,se impatura din nou,dupa care se intinde usor (pentru a nu iesi jumarile la suprafata),aluatul trebuie sa fie de aproximativ 1 cm grosime. Se taie formele dorite,se aseaza in tava,se ung cu ou,se presara chimen(optional) si se dau la cuptor,la foc mic pentru cca 35-40...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Omul de zapada cu fularul mov Avea o reteta de tarta cu morcov Dar la nas nu a renuntat Si pogacele cu unt a framantat. INGREDIENTE pentru aluat 400 gr faina 250 ml lapte 7 grame drojdie uscata 100 gr telemea grasa de vaca 50 gr branza cheddar O lingurita de zahar 200 gr de [&] Post-ul POGACELE CU UNT SI CU BRANZA CHEDDAR apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Nu, nu, n-a venit craciunul, n-am taiat porcul, dar pogacelele astea sunt atat de bune incat merg in orice perioada a anului. Eu am ales varianta traditionala, cu jumari, dar voi le puteti face in orice varianta, cu branza, cu cascaval, sau orice va trece prin cap! Ingrediente: 500 gr faina 250 ml lapte 25 gr drojdie 2 linguri untura 250 gr jumari 1 ou 1 lingurita zahar 1 lingurita sare sare, piper, vegeta Mod de preparare Pregatim mai intai jumarile. Le mixam la robot pana devin pasta....
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Iti trebuie: 1 kg faina 40 g drojdie 4 oua 500 g jumari proaspete de porc 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita zahar 2 linguri seminte de chimen sare piper cimbru. Pregatesti asa: Puneti faina intr-un castron, faceti in mijloc o adancitura in care puneti drojdia maruntita amestecata cu zaharul si turnati peste ele putin lapte caldut. Amestecati laptele cu drojdia si zaharul si cu putina faina, apoi lasati maiaua sa creasca la loc cald. Cand si-a dublat volumul, adaugati laptele ramas, 3 oua...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Ingrediente: 600 gr faina 160 gr jumari 200 gr untura 4 galbenusuri ou 30 gr drojdie proaspata 400 ml smantana 1 lingurita sare Preparare: Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu(nr 8, sa nu fie foarte marunt ). Intr-un vas punem 600 gr faina, 1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana. Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ingredientele de mai sus. Incepem sa framantam pana se omogenizeaza aluatul. ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Pogaci Ingrediente 500 g faina, 500 g jumari, 30 g drojdie, 2 galbenusuri, 100 g smantana ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
... oua untura Aperitivele astea unguresti  pogacele cu jumari-, ingrasate cu jumari ... cu parmezan si prosciutto. Reteta: Pogacele cu jumari Ingrediente: 1 kg faina ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente: -250 g jumari, date prin masina de tocat -500-700 g faina -drojdie de bere proaspata, cat 2 nuci -2 lingurite zahar -200 ml lapte -1,5 lingurite seminte de negrilica, macinate -1 lingurita seminte de negrilica, intregi -2 oua -1 lingurita boia de ardei iute, facultativ -1 lingurita rasa cu sare Preparare: Amestecati faina cernuta cu jumarile, sarea, boiaua de ardei iute, negrilica (nigella) macinata si 1 ou intreg. Coca trebuie sa fie nici prea grasa si nici prea tare. Potriviti...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Se spala bine buchetelele de conopida si le pui la fiert in apa sarata. Se scurg si le pasezi cu furculita. Se adauga carnea sau sunca taiata bucatele mici, oul, smantana si pesmetul, ...
Reţetă de pe www.retetelebucatarului.ro
Ingrediente: 650 gr faina 25 gr drojdie proaspata 200 gr jumari 50 gr untura 2 oua 1 lingurita sare 1 lingurita piper macinat 200 ml vin alb sec Preparare: Jumarile le dam pe masina de tocat si apoi il amestecam cu 50 gr untura. Aceasta untura o presaram cu un pic de faina si o dam la rece. In mijlocul fainii facem o gaura in care vom pune urmatoarea maia: 100 ml apa calduta in care vom dizolva 25 gr drojdie si 1 lingurita sare, si o amestecam cu un pic de faina si lasam pana dospeste. Dupa...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Iti trebuie: 500 g jumari de porc 5 oua 1 ceasca de apa 800-850 g faina 50 g drojdie de bere sare susan. Pregatesti asa: Treci jumarile prin masina de tocat, apoi le amesteci cu faina, 4 oua si drojdia dizolvata in apa calduta. Pui si un praf de sare si framanti aluatul pana devine elastic. Intinzi o foaie de 5 mm grosime din care tai bucati cu o forma speciala de prajituri. Dai bucatile de aluat prin oul ramas, apoi le treci prin susan si le asezi intr-o tava unsa cu untura sau cu margarina....
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
... maxim , apoi introducem tava cu pogacele la copt. Le tinem in ... vas si se acopera. Obtinem pogacele foarte pufoase si usoare. Sunt ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
Ingrediente : 100 ml lapte 1 lingura zahar 30 gr drojdie 600 gr faina 200 gr untura(sau 250 gr rama) 300 gr branza dulce de vaca(sau 150 gr branza de oaie si 150 gr branza de vaca) 3 galbenusuri de oua 1 lingura sare 100 ml smantana 100 gr cascaval razuit pentru aluat 40 gr cascaval razuit se va pune deasupra pogacelelor Preparare : Incalzim 100 ml lapte si adaugam la el 1 lingura de zahar si sare si 30 gr drojdie.Intr-un vas punem 600 gr faina la care adaugam 200 gr untura si le amestecam...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
Iti trebuie: 1 kg faina 400 g jumari de porc 200 g untura de porc 40 g drojdie proaspata 2 oua 50 g zahar 650 ml lapte 20 g chimen piper sare Pregatesti asa: Din drojdie, zahar, 1 lingurita de faina si putin lapte caldut, faci o maia si o lasi sa creasca la cald. Dupa circa 1 ora, amesteci maiaua cu restul de lapte si de faina, framanti putin si lasi aluatul sa dospeasca inca o ora. Dai jumarile prin masina de tocat. Le amesteci cu untura, un praf de sare si piper dupa gust. Intinzi o foaie...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Ingrediente: -1 kg varza alba, proaspata -2 linguri ulei -1 lingura zahar -500 g faina -200 g margarina -2 oua -sare -piper -20 g drojdie proaspata -putin lapte pentru maia -1 ou pentru uns Preparare: Razuiti varza si framantati-o cu sare. Lasati-o sa stea 30 min, apoi, stoarceti-o. Caliti-o in ulei, amestecand continuu, pana scade toata zeama, adaugati piperul si lasati-o la racit. Intre timp pregatiti maiaua din drojdia inmuiata in putin lapte caldut, in care ati dizolvat zaharul si 1-2 ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pogacele cu branza " Va dorim " Pofta ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Pogacele Cu Jumari Ingrediente faina - 600 de grame, jumari de porc - 300 de grame, 3 oua, vin - 100 de ml, drojdie de bere - 30 de grame, sare si piper Preparare Din 500 de grame faina, oua, vin sare, piper si drojdia dizolvata in putina apa calduta se framinta un aluat mai tare. Durata 1 h
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Iti trebuie: 500 g cartofi 50 g drojdie 500 g faina 2 galbenusuri 200 g untura de gasca (unt) 1 ou pentru uns sare Pregatesti asa: Cartofii curatati si taiati cubulete se fierb in apa cu sare. Se strecoara si se racesc. Drojdia se inmoaie in putina apa calduta. Cartofii raciti se zdrobesc, se adauga faina, un varf de cutit sare, 2 galbenusuri, grasimea si drojdia. Se framanta bine, apoi aluatul se acopera si se tine la caldura pana isi dubleaza volumul. Apoi se rastoarna pe o planseta, se ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
... Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pogacele cu jumari " Va dorim " Pofta ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Pogacele De Jumari Cu Susan Ingrediente 500 g jumari de porc, 5 oua ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro