Cauta in 123.822 retete
-Se amesteca faina cu untura intr-un castron apoi in mijloc se pune laptele caldut cu drojdia dizolvata,oul,sarea si se amesteca energic pana avem un aluat ferm. -Separat jumarile se macina cu masina de carne apoi se amesteca cu piper si sare dupa gust rezultand o pasta. -Aluatul se lasa la dospit 30 min. apoi se intinde pe masa de lucru si pasta de jumari se pune pe aluat intinzand-o in mod egal.Se impatureste aluatul se pune 15 min. intr-o folie la frigider iar aceasta operatie se repeta...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... a da o savoare in plus traditionalelor pogacele. *** Blueberry pie For this recipe ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... cu cascaval, un fel de pogacele cu cascaval Avem nevoie de ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... bat cu furculita,se ung pogacile,si pe deasupra se presara ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, sa taie in patratele. Se pune pe fiecare patratea cate o bucata de telemea. Se inchide patratelul ca si un "cadou", se pun in tava si se ung cu ou. Se pun la cuptor cca. 20 minute.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Nu, nu, n-a venit craciunul, n-am taiat porcul, dar pogacelele astea sunt atat de bune incat merg in orice perioada a anului. Eu am ales varianta traditionala, cu jumari, dar voi le puteti face in orice varianta, cu branza, cu cascaval, sau orice va trece prin cap! Ingrediente: 500 gr faina 250 ml lapte 25 gr drojdie 2 linguri untura 250 gr jumari 1 ou 1 lingurita zahar 1 lingurita sare sare, piper, vegeta Mod de preparare Pregatim mai intai jumarile. Le mixam la robot pana devin pasta....
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Iti trebuie: 1 kg faina 40 g drojdie 4 oua 500 g jumari proaspete de porc 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita zahar 2 linguri seminte de chimen sare piper cimbru. Pregatesti asa: Puneti faina intr-un castron, faceti in mijloc o adancitura in care puneti drojdia maruntita amestecata cu zaharul si turnati peste ele putin lapte caldut. Amestecati laptele cu drojdia si zaharul si cu putina faina, apoi lasati maiaua sa creasca la loc cald. Cand si-a dublat volumul, adaugati laptele ramas, 3 oua...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Ingrediente: 600 gr faina 160 gr jumari 200 gr untura 4 galbenusuri ou 30 gr drojdie proaspata 400 ml smantana 1 lingurita sare Preparare: Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu(nr 8, sa nu fie foarte marunt ). Intr-un vas punem 600 gr faina, 1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana. Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ingredientele de mai sus. Incepem sa framantam pana se omogenizeaza aluatul. ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Pogaci Ingrediente 500 g faina, 500 g jumari, 30 g drojdie, 2 galbenusuri, 100 g smantana ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Ingrediente: -250 g jumari, date prin masina de tocat -500-700 g faina -drojdie de bere proaspata, cat 2 nuci -2 lingurite zahar -200 ml lapte -1,5 lingurite seminte de negrilica, macinate -1 lingurita seminte de negrilica, intregi -2 oua -1 lingurita boia de ardei iute, facultativ -1 lingurita rasa cu sare Preparare: Amestecati faina cernuta cu jumarile, sarea, boiaua de ardei iute, negrilica (nigella) macinata si 1 ou intreg. Coca trebuie sa fie nici prea grasa si nici prea tare. Potriviti...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... oua untura Aperitivele astea unguresti  pogacele cu jumari-, ingrasate cu jumari ... cu parmezan si prosciutto. Reteta: Pogacele cu jumari Ingrediente: 1 kg faina ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente : 100 ml lapte 1 lingura zahar 30 gr drojdie 600 gr faina 200 gr untura(sau 250 gr rama) 300 gr branza dulce de vaca(sau 150 gr branza de oaie si 150 gr branza de vaca) 3 galbenusuri de oua 1 lingura sare 100 ml smantana 100 gr cascaval razuit pentru aluat 40 gr cascaval razuit se va pune deasupra pogacelelor Preparare : Incalzim 100 ml lapte si adaugam la el 1 lingura de zahar si sare si 30 gr drojdie.Intr-un vas punem 600 gr faina la care adaugam 200 gr untura si le amestecam...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
Se spala bine buchetelele de conopida si le pui la fiert in apa sarata. Se scurg si le pasezi cu furculita. Se adauga carnea sau sunca taiata bucatele mici, oul, smantana si pesmetul, ...
Reţetă de pe www.retetelebucatarului.ro
Ingrediente: 650 gr faina 25 gr drojdie proaspata 200 gr jumari 50 gr untura 2 oua 1 lingurita sare 1 lingurita piper macinat 200 ml vin alb sec Preparare: Jumarile le dam pe masina de tocat si apoi il amestecam cu 50 gr untura. Aceasta untura o presaram cu un pic de faina si o dam la rece. In mijlocul fainii facem o gaura in care vom pune urmatoarea maia: 100 ml apa calduta in care vom dizolva 25 gr drojdie si 1 lingurita sare, si o amestecam cu un pic de faina si lasam pana dospeste. Dupa...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Lapte 250 ml Drojdie uscata 10 g sau umeda - 15-20g Zahar 1 linguri Sare 1 lingurite Faina alba calitate superioara 350 g Unt 100 g Galbenus de ou 1 buc pt uns deasupra Susan 2 linguri pt ornat Pasi de urmat 1 Amestecati laptele cald cu drojdia si zaharul, lasati 15 minute la o parte - pana drojdia incepe sa faca spuma si se activeaza. 2 Dupa acest timp adaugati sarea si faina, framantati aluatul. 3 Trebuie sa va iasa un aluat mai moale, nu foarte lipicios. Lasati-l acoperit 1 ora pana isi ...
Reţetă de pe www.lalena.ro
Se framanta bine margarina si uleiul cu faina , se adauga celelalte ingrediente si se framanta bine de tot. Se lasa aluataul sa se odihneasca 30 minute. Se intinde apoi coca si se taie cu forma rotunda. Se pun pogacelele in tava pe hartia de copt si se dau la cuptorul dinainte incalzit pina capata putina culoare. Vor iesi niste pogacele foarte sfaramoase ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Iti trebuie: 500 g jumari de porc 5 oua 1 ceasca de apa 800-850 g faina 50 g drojdie de bere sare susan. Pregatesti asa: Treci jumarile prin masina de tocat, apoi le amesteci cu faina, 4 oua si drojdia dizolvata in apa calduta. Pui si un praf de sare si framanti aluatul pana devine elastic. Intinzi o foaie de 5 mm grosime din care tai bucati cu o forma speciala de prajituri. Dai bucatile de aluat prin oul ramas, apoi le treci prin susan si le asezi intr-o tava unsa cu untura sau cu margarina....
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Iti trebuie: 1 kg faina 400 g jumari de porc 200 g untura de porc 40 g drojdie proaspata 2 oua 50 g zahar 650 ml lapte 20 g chimen piper sare Pregatesti asa: Din drojdie, zahar, 1 lingurita de faina si putin lapte caldut, faci o maia si o lasi sa creasca la cald. Dupa circa 1 ora, amesteci maiaua cu restul de lapte si de faina, framanti putin si lasi aluatul sa dospeasca inca o ora. Dai jumarile prin masina de tocat. Le amesteci cu untura, un praf de sare si piper dupa gust. Intinzi o foaie...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Drojdia proaspata se inmoaie in putina apa calduta cu zahar si apoi se adauga alaturi de celelate ingrediente faina, untura/margarina, galbenusurile, smantana.Se amesteca bine si se face un aluat pufos ce se va izbi de cateva ori de masa, se mai framanta un pic cu manile curate si apoi se lasa sa se dospeasca cam o ora la cald. Apoi se intinde cu sucitorul manjit de faina sa nu se lipeasca o foaie subtire cam de jumatate de centimetru si apoi se pregateste pasata de jumari.Tocam inatai ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Amesteci drojdia cu laptele caldut si zaharul,lasi la dospit 15 min. Cand a inceput sa faca bule de aer o amesteci cu faina,smantana,margarina,sarea si framanti bine aluatul.Il lasi la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer rece,cel putin 30 min. Dupa ce a crescut frumos il intins intr-un dreptunghi de vreo 6-7 mm grosime.Din jumarile date prin masina de tocat(sau robot de bucatarie,dupa caz) faci o pasta,pe care o condimentezi cum doresti.Jumarile se intind uniform pe aluat si se...
Reţetă de pe www.bucataras.ro