Cauta in 139.903 retete
Cartoful l-am dat pe razatoarea mica,l-am stors bine de zeama,apoi l-am amestecat la robot cu restul ingredientelor. Cu mana umeda se formeaza parjoalele,dandu-le forma mai lunguiata la un capat,forma frunzei de visin. Se tavalesc prin faina sau pesmet si se prajesc in uleiul bine incins. Pentru cand dispuneti de mai mult timp se poate incerca varianta prajirii fara ulei,la cuptor. ;) Se servesc cu piure de cartofi.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Carnea tocata se amesteca cu ceapa si morcovul (tocate marunt si trase in prealabil in putin ulei) Se adauga apoi mujdeiul, miezul de paine si ouale batute , verdeata tocata, sarea si piperul. Se formeaza gramajoare mici care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Pofta buna!
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... , popreala nu-i: poti face mata parjoale si din carne de vitel ... chiar de curcan, cum binevoiesti). Parjoala batraneasca, insa, numai din carne ... da untul in clocot, asezi parjoalele in tigaie si si le ... fi servite. Tot mestesugul e ca parjoala sa fie bine rumenita pe ... , cartofii noi, opariti cu unt. O parjoala moldoveneasca nu trebuie sa intreaca ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Mod de Preparare: Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite fin) se mai adauga paine inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, piper, sare, si ouale. Compozitia astfel obtinuta se portioneaza si se modeleaza in forme alungite. Acestea se trec apoi prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc. .
Reţetă de pe www.gospodine.net
... tocata, 2 Iinguri pesmet, 100 g untura. Parjoalele se pot face din carne ... o data prin masina. Pentru ca parjoalele sa fie mai fragede si ... si cand este bine incinsa, se prajesc parjoalele pe ambele parti ...
Reţetă de pe www.reteteonline.com
700 g - carne tocata de pui 300 g - carne tocata porc\vita 1 cartof 1 ceapa 2-3 linguri pesmet 1 ou 1-2 catei usturoi lapte sare piper marar uscat bicarbonat otet
Reţetă de pe www.retete-mancare.ro
Preparare chiftele: Se face exact ca la pârjoalele moldoveneÅ?ti : http://www.bucataras.ro/retete/14641/parjoale-moldovenesti.html (se va înlocui carnea de mânzat cu cea de gÄ?inÄ?) Preparare piure: Se curÄ?Å
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Pentru tocatura, aceleasi cantitati ca la  Parjoale moldovenesti . Pentru sos: 500 g rosii, 1 lingura untura, 1 lingurita faina, 1 lingura otet, 1 bucatica de zahar, sare, 2 foi de dafin, 10 boabe de piper. Se pregatesc chiftelele ca mai sus si se asaza intr-o cratita. Se face un sos de rosii in care se adauga otetul, foile de dafin si piper. Se toarna deasupra chiftelelor si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic. Se tin calde la cuptor.
Reţetă de pe www.reteteonline.com
Carnea de porc Å?i de mânzat se dau pe maÅ?ina de tocat Å?i se amestecÄ? bine. Cartoful se dÄ? pe rÄ?zÄ?toare, pe ochiurile mici, Å?i se scurge bine de apÄ?. Ceapa se dÄ? pe rÄ?zÄ?toare, tot pe ochiurile mici, Å?i se scurge de apÄ?. Usturoiul se piseazÄ? mÄ?runt. Amestecam bine urmÄ?toarele: carnea, ceapa, cartoful, usturoiul, ouÄ?le, sarea Å?i piperul. ModelÄ?m chiftelele Å?i le tÄ?vÄ?lim prin fÄ?inÄ?, le bÄ?tÄ?torim bine. Se prÄ?jesc în ulei bine încins iar...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... tocatura, aceleasi cantitati ca la PARJOALE MOLDOVENESTI Pentru sos: 1 ceasca de smantana, 1 lingurita de faina (sau 1 lingura ...
Reţetă de pe www.reteteonline.com
... , am pus la cale aceste parjoale moldovenesti, cu un amestec de carne de porc, morcov, cartof , ceapa ... sa le pregatiti. Pentru prepararea parjoalelor moldovenesti aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de porc, tocata ... ; 100 ml ulei vegetal. Preparare parjoale moldovenesti: Curatati legumele si spalati-le, dupa care taiati cartoful in ... ati terminat toata carnea,...
Reţetă de pe www.all-food.ro
... formeaza o bila, o turtiti si formati parjoale rotunde sau lunguete. Le aranjati ... bine intr-o tigaie uleiul, puneti parjoalele. 4 Acoperiti cu capac si lasati ... sigur veti avea cele mai bune parjoale mancate vreodata. Pofta Buna ...
Reţetă de pe www.lalena.ro
Parjoalele moldovenesti ne pot ajuta sa ne intalnim cu marea bucatarie a bunicilor nostri. "Cu piure de cartofi si varza murata, parjoalele bucura si satura de sute de ani omenirea daco-latina. Aceste galusti din carne tocata ne arata limpede ca, daca sudul muntenesc si balcanizat nu ne-ar fi impus cuvinte precum ciulama sau chiofte, n-am [&]
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
... parti pana se rumenesc. Mentiuni: Parjoalele se servesc pe platou sau ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Parjoalele moldovenesti ne pot ajuta sa ne intalnim cu marea bucatarie a bunicilor nostri. "Cu piure de cartofi si varza murata, parjoalele bucura si satura de sute de ani omenirea daco-latina. Aceste galusti din carne tocata ne arata limpede ca, daca sudul muntenesc si balcanizat nu ne-ar fi impus cuvinte precum ciulama sau chiofte, n-am [...]
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
... tocata, 2 Iinguri pesmet, 100 g untura. Parjoalele se pot face din carne ... o data prin masina. Pentru ca parjoalele sa fie mai fragede si ... si cand este bine incinsa, se prajesc parjoalele pe ambele parti ...
Reţetă de pe gospodin.ro
Parjoale moldovenesti Ingrediente Parjoale moldovenesti: 750 g soia texturata, 1 ceapa miilocie, o felie de paine, 1 morcov, 1 cartof, 1 ou (sau o
Reţetă de pe www.bucatar.net
Carnea se da de doua ori prin masina de tocat cu cateii de usturoi si painea inmuiata in lapte si stoarsa. Ceapa uscata, cea verde, usturoiul verde, cartofii, morcovul, patrunjelul, mararul, ouale, sarea, piperul, boiaua se toaca marunt, se rad pe razatoarea mare sau se toaca prin tocatorul electric. Se amesteca bine. Se ia cu lingura, se dau prin faina si se pun in ulei incins. Se rumenesc frumos pe ambele parti. Se servesc cu smantana, hrean, muraturi etc.Pofta buna!
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... modeleaza, dandu-le forma de parjoale, folosind faina. Se trec prin ... pt. o portie de produs finit: parjoale (2 buc) 115 g. Va dorim pofta ...
Reţetă de pe www.retete-online.com
... se modeleaza in forma de parjoale, folosind faina. Se trec prin ...
Reţetă de pe www.retete-online.com