Cauta in 21.308 retete
Pentru început pregatim umplutura. Decongelam spanacul într-o craticioara cu putina apa sau la cuptorul cu microunde (daca folosim congelat) sau îl oparim (daca folosim proaspat), dupa care îl lasam sa se racoreasca. Când a ajuns la o temperatura decenta sa punem mâna pe el, îl stoarcem bine, bine si apoi îl taiem grosier. Speck-ul îl taiem fâsii nu tocmai micute, dupa care îl punem peste spanac, desfacând manual feliutele, caci altfel vor ramâne garantat gramada. Mai amestecam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... De origine siciliana, gnocchetti sunt modelul redus al adevaratelor gnocchi. In ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... "Practic in bucatarie" o reteta de bulz . Nu o fi spectaculoasa, dar pe ... verile la bunici. Ingrediente pentru bulz: - 500 gr faina de malai ... cu telemea si carnaciori. Aseaza bulzii intr-o tava stropita cu putin ... rumeneste bine telemeaua de pe bulz, cam 15-20 de minute ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... la branzoaice :) * si am pus bulzul astfel format pe gratar, cu ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
400 gr. malai, 150-200 gr. branza de oi, 2 linguri unt, 1 lingura faina Mod de preparare: Se face o mamaliga pripita si se lasa sa se racoreasca. Apoi se iau bucati de mamaliga, potrivit de mari si cu mina umeda se turtesc putin. La mijlocul fiecareia se pune cite o lingura de branza, se stringe si i se da o forma rotunda. Se trec apoi prin faina si se rumenesc in unt incins. Mod de servire Se servesc imediat, simplu sau cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Reteta cult a secolului XX, salata Caesar (Cezar) se regaseste pe meniurile tututor restaurantelor de hotel din lume si nu numai. Simpla in aparenta, dar sofisticata si subtila in profunzime, salata Caesar e scoasa in evidenta de gustul puternic de parmezan si combinatia complexa de arome din dressing . Numele sau ii este atribuit italiano-mexicanului Caesar Cardini, care a inventat-o in 4 iulie 1924 (conform fiicei sale, Rosa). Hotelul Caesar, din Tijuana, fondat de Cardini in perioada ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Deci, am cautat in mai multe carti de bucate, cea mea veche reteta am gasit-o in "Les Doigts d'Or" Editia Atlas 1979, deci acum 30 de ani. Vroiam sa gasesc reteta de baza, pentru ca exista multe variante, dulci si sarate. Dar, mai intai voi face reteta de baza si un pic istoricul ei. Legenda spune, ca a fost introdusa in Franta de catre Stanislas Leczinski, vechi rege al Poloniei, devenit duc de Lorraine si socrul regelui Louis XV. El este cel care a adus-o la moda. Secretul fabricatiei a...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
mamaliga, branza de burduf sau in coaja de brad, unt Mod de preparare: Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in cuptor pana ce devin crocanti la suprafata si branza se topeste Mod de servire Cu jintita sau lapte gros
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ( indicat e sa folositi frisca de origine animala) Laptele se amesteca cu ...
Reţetă de pe bucatareasazglobie.blogspot.com
... zona. Si, totusi, care este originea micilor? A fi sau a nu fi ... * reteta, vorbeste in 1920 despre originea sarbeasca a acestor delicii culinare atat ... numele lor spun multe despre originea acestui fel de mancare ce ... din alta carne. Chiar si originea lui Iordache Ionescu (desi numele ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... inainte vreau sa va arat originea dovlecelului. Hola queridos amigos, esta ...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
... special. Gombotii sunt o mancare de origine ungureasca, de altfel chiar numele ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... -crema de ciuperci isi are originea in bucataria frantuzeasca. Unde altundeva ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... , sillabouk) este un desert de origine englezeasca, care se pare ca ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... numele sau toate legate de originea araba a acestui desert. De la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de branza semi-tare, de origine elvetiana. Branza tilsit a fost creata ... . [note] Exista surse care atribuie originea branzei tilsit olandezilor stabiliti in ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... Sichuan". Ambele sunt retete culinare originare din provincia Sichuan, in sudul ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... desert italian care a cucerit lumea. Originea prajiturii si numele sunt inca ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , a venit sa ne gateasca un Bulz ciobanesc . Simplu si neaos romanesc ... va va servi cu un bulz si-o tuica buna. Dar sa ... Cristina despre aces preparat romanesc: " Bulzul ciobanesc nu este o mamaliga simpla ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... , am observat ca bloggerii de origine asiatica folosesc foarte mult aceasta ... comert si care este de origine animala, agar agar se poate ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com