Cauta in 21.294 retete
Se amesteca oul, galbenusurile zaharul, sarea, smantana, laptele, coniacul, apoi se adauga treptat faina pana se obtine un aluat omogen moale si elastic. Se intinde aluatul in foaie subtire, se taie fasii cu latimea de 2 cm si o lungime de cca 10-15 cm. Se innoada ca sa fie mai spectaculoase si se rumenesc in baie de ulei bine incins. Cand sunt frumos rumenite si crocante, se scot cu o spumiera, pe prosoape absorbante pentru a se indeparta surplusul de grasime. Se servesc pudrate cu zaharul...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot. Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut. Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald alte 15 minute( desi nu are drojdie) Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten, asa ca in imagine. In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , de duminica tihnita in familie, minciunele  un soi de gososi mai ... pentru a-l innoda la mijloc. Lasati minciunele formate sa mai creasca10-15 ... minciunelele cu zahar pudra vanilat. Minciunele se servesc fierbinti, calde sau ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
250 gr. faina, 50 gr. de unt, 100 gr. zahar, 1 galbenus, 1 ou intreg, 1/2 l lapte, o lingurita drojdie, un varf de cutit de sare, 2 lingurite esenta de vanilie sau de rom, zahar tos Mod de preparare: Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina in castron, si in mijloc se pune zaharul, sarea, galbenusul, oul intreg si esenta. Se framinta aluatul pana este potrivit de moale, se acopera cu un prosop si se lasa sa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ulei, se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Minciunelele se servesc reci, iar alaturi de ele poate fi servit si diferite sosuri sau dulceturi.
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
2 1/2 pahare de faina, 3 galbenusuri, 1 lingura zahar, 2 linguri coniac sau rom, 1 lingura smantana, 1/4 lingurita sare, 1/2 pahar lapte, 1/4 kg grasime pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca lapte, smantana, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta cu mina un aluat putin mai moale decit cel de taitei. In loc de lapte si smantana se pot pune 2 linguri unt. Se intinde o foaie subtire ca pentru taitei, se taie fisii late de 4 cm si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... viata, vinovate ar putea fi minciunile, multe derivate din mituri sau ... dietetica. Dar cele mai multe minciuni le inghitim cand e vorba de ... zahar brun sau miere! Doua minciunele dulci pe care le consumam ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat. Se scot ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... a institutiilor. Ti-ai facut din minciuna un crez politic. Si unii ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... mica, bunica ne facea des minciunele sau ciurighele cum li se ...
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
... mai rar. Una din marile minciuni propagate de unii producatori, este ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com