Cauta in 21.294 retete
Se amesteca oul, galbenusurile zaharul, sarea, smantana, laptele, coniacul, apoi se adauga treptat faina pana se obtine un aluat omogen moale si elastic. Se intinde aluatul in foaie subtire, se taie fasii cu latimea de 2 cm si o lungime de cca 10-15 cm. Se innoada ca sa fie mai spectaculoase si se rumenesc in baie de ulei bine incins. Cand sunt frumos rumenite si crocante, se scot cu o spumiera, pe prosoape absorbante pentru a se indeparta surplusul de grasime. Se servesc pudrate cu zaharul...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot. Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut. Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald alte 15 minute( desi nu are drojdie) Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten, asa ca in imagine. In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , de duminica tihnita in familie, minciunele  un soi de gososi mai ... pentru a-l innoda la mijloc. Lasati minciunele formate sa mai creasca10-15 ... minciunelele cu zahar pudra vanilat. Minciunele se servesc fierbinti, calde sau ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... celor care au atentat la originalitatea lor locala, intrucat mancaruri similare ... nostri s-au indepartat de reteta originala, fiecare in directia sa, dupa ...  unele arhaisme, descrierea este cea originala Vezi si reteta moderna de ... cat mai mult posibil de original. Am cumparat carnea de la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... mica, bunica ne facea des minciunele sau ciurighele cum li se ...
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
... inghetata de vanilie alaturi. [note] Originalul  Reteta traditionala se realizeaza direct ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... fi confundata cu aceasta. Reteta originala, adoptata si adaptata cu drag ... sunt accente specific romanesti. Reteta originala, conforma cu cutumele bucatariei turcesti ... ] In mod traditional, in reteta originala turceasca, zarzavaturile se arunca. [/note ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... (nu se regasesc in reteta originala) 1 lingura bacon tocat marunt si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Biftecul tartar ( beefsteak tartare , in originalul englez) este o mancare doar pentru ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... le-au indepartat de reteta originala, pana au devenit, uneori, de ... forma nu si la gust originalul  mare parte dintre retetele romanesti ... mai au nicio legatura cu originalul. Pe alocuri ardelenii ii mai ... ). Fara a nega valoare adaptarilor locale, originalul nu contine nici unul dintre ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ulei, se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Una dintre cele mai apreciate mancaruri vandute pe strada, hot dog-ul a facut cariera in Statele Unite unde a fost raspandit de catre vanzatorii ambulanti germani. Povestea hot dog-ului si a numelui sau (tradus mot-a-mot prin caine fierbinte ) are multiple si interpretabile versiuni niciuna acceptata in totalitate. Baza unui hot dog este, evident, carnatul insotit de chifla, dar in nici un caz nu se reduce doar la atat. Carnatul, specific culturii culinare germane, este un frankfurter sau un...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Albi, negri, rosii, cu sau fara samburi, strugurii sunt deliciul toamnei, iar sezonul lor este in toi. Fructe sanatoase, pline de vitamine, cura de struguri este obligatorie in aceasta perioada: pregateste organismul pentru sezonul rece, ii confera acel plus de rezistenta si forta pentru a depasi lipsurile din timpul ierinii. Strugurii pot fi ingredientul principal sau "secret" din preparate savuroase. Merg excelent cu branza sarata, branzeturile nobile (cu mucegai), dar si cu pestele si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
500 g piscoturi Savoiardy, 500 g crema Mascarpone, 4 oua, 150 g zahar, 10 linguri lichior Amaretto, 1 ceasca cafea pregatita foarte concentrat si amesctecata cu zahar, 10 g gelatina praf, cacao pentru presarat desupra Mod de preparare: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga Mascarpone, lichiorul si gelatina, se bat pana devine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma si apoi se amesteca cu crema obtinuta anterior. Cafeaua racita in prealabil se pune intr-o farfurie, si apoi ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. faina, 50 gr. de unt, 100 gr. zahar, 1 galbenus, 1 ou intreg, 1/2 l lapte, o lingurita drojdie, un varf de cutit de sare, 2 lingurite esenta de vanilie sau de rom, zahar tos Mod de preparare: Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina in castron, si in mijloc se pune zaharul, sarea, galbenusul, oul intreg si esenta. Se framinta aluatul pana este potrivit de moale, se acopera cu un prosop si se lasa sa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Tochitura, numita uneori  din motive pe care le vom vedea ulterior  macelareasca, moldoveneasca, dobrogeana, ardeleneasca sau cum ne mai vine la gura, este una dintre cele mai iubite mancaruri romanesti si cap de lista pe meniurile restaurantelor cu specialitati traditionale. Povestea initiala a tochiturii e simpla. Si s-a complicat ulterior. Numele sau este, de fapt, regionalismul moldovenesc (din tochit ) pentru termenul topitura si face referire la slanina pentru topit din ziua taierii...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mancare zdravana si satioasa, ce concentreaza in ea toate aromele dragi mexicanilor, chili con carne este fasolea cu carne, dar mai ales cu ardei iute, a Mexicului, fierbinte si apriga ca el. Specifice acestui fel de mancare, in care carnea  ingredientul principal  fierbe pana se transforma intr-o pasta iute, sunt boabele de fasole rosie si chimionul. Nu chimen  nu confundati si nu inlocuiti. Mexicul cunoaste doua tipuri de chili con carne , unul popular, gatit cu carne tocata si altul,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
2 1/2 pahare de faina, 3 galbenusuri, 1 lingura zahar, 2 linguri coniac sau rom, 1 lingura smantana, 1/4 lingurita sare, 1/2 pahar lapte, 1/4 kg grasime pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca lapte, smantana, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta cu mina un aluat putin mai moale decit cel de taitei. In loc de lapte si smantana se pot pune 2 linguri unt. Se intinde o foaie subtire ca pentru taitei, se taie fisii late de 4 cm si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Minciunelele se servesc reci, iar alaturi de ele poate fi servit si diferite sosuri sau dulceturi.
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
... la Caldebarcos si-i multumesc, in original spune sa-i pui 250 gr ... haberla compartido con nosotros, en original tiene mas azucar pero yo ...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com