Cauta in 21.294 retete
Pe jarul gata facut asezati busteanul (nu e o reteta de facut acasa ). Se cresteaza bibanii la baza operculelor si la 1 mm in fata anusului. Se scot branhiile si odata cu ele toate organele interne. Daca operatiunea esueaza, scoateti organe interne cu degetul sau cu un betisor. Clatiti pestii curatati in cit mai putina apa. Uscati la interior cu o cirpa curata, sarati din abundenta. Intoarceti busteanul, focul ar fi trebui sa-l "scoabeasca" in forma de albie. Asezati bibanii in "albia"...
Reţetă de pe retete.eva.ro
6-7 gulii frumoase, 2 linguri unt sau untura, 1 ceapa, 1 pahar lapte, 2 linguri faina, 1/2 lingurita zahar, 1 lingurita marar si patrunjel tocat, sare Mod de preparare: Se curata guliile, se spala si se taie felii groase de 1cm. fiecare felie se da prin faina si se prajeste usor pe o parte si alta. In restul de untura, seprajeste ceapa tocata marunt pana ce devine galbuie, se adauga o lingurita de faina, se lasa sa se rumeneasca, apoi se stinge cu laptele si se lasa sa dea un clocot. In acest...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300-400 g carne, o ceapa(50 g), cca 300 g castraveti(acriti ), 50 -100 ml untdelemn, 2-3 linguri suc de rosii sau 1/2 lingurita pasta de rosii, 50 ml vin, 20 g faina, marar, patrunjel, sare, 3-4 catei usturoi, o frunza de telina, o foaie de dafin. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt si carnea se prajesc in untdelemn. Sare nu se pune, deoarece castravetii sareaza suficient. Dupa ce sarea carnea s-a calit 10 minute, se stinge cu 200 ml apa si se adauga castravetii, rasi prin razatoarea cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o varza, 2 oua, 150 gr. faina, 1 buc. ceapa, condimente (piper, cimbru, marar, foi dafin), 2-3 linguri bulion Mod de preparare: Se alege o varza potrivit de indesata si se taie felii de 1,5 cm care se prajesc in ou cu faina ca snitelele. Se pun feliile intr-o cratita cu putina apa calduta, peste care se taie marunt o ceapa, se adauga citeva boabe de piper, cimbru, marar (sau foi de dafin) si se acopera cu bulion. Se da la cuptor. Se poate pune si carne tocata pregatita ca pentru musaca.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O varza, 600 g carne de porc, o lingura untura, o lingura faina, 3 linguri smantana, o ceapa, marar, cimbru, sare. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt, impreuna cu carnea taiata in bucati se inabuse intr-o lingura de untura, adaugind cite putina apa calduta. Cind carnea a fiert mai mult decit pe jumatate, se adauga varza taiata si oparita, sarea necesara, rosiile taiate in bucati, se adauga marar si cimbru dupa gust si atita apa calda cat sa se acopere. Se fierbe la foc incet. Cind toate...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 g orez, 400 g carne bucati, 2 linguri sos de soia, o lingura ceapa verde, o doza de 227 muguri de bambus, 15 rosii mici, 3 catei usturoi, 100 ml supa de legume, 4 linguri sos asiatic iute, o lingura curry pasta rosie Mod de preparare: Orezul se pune la fiert in apa sarata. Se taie carnea cuburi, ceapa se toaca si se pune la calit cu o lingura sos de soia si mugurii de bambus. Se spala rosiile si se taie cuburi. Se toaca marunt usturoiul. Se pun toate impreuna cu carnea la calit. Se adauga...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 gr. ciuperci, 3-4 cepe, 4-5 rosii mari, 3 linguri ulei, marar si patrunjel tocat, sare, piper Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala bine si se taie bucati. Ceapa taiata subtire se prajeste usor in ulei, se adauga ciupercile si rosiile curatate de pielite si seminte taiate felii, sarea, piperul si verdeata. Se lasa sa fiarba incet, pana cind scade bine de tot. Mod de servire Se poate servi calda, insa este mult mai gustoasa rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o cutie mazare, 5-6 cartofi mai mici, tacimuri de pui, o ceapa mare, 2-3 morcovi Mod de preparare: Ceapa se toaca si se caleste intr-o lingura ulei cu tacimurile de pui. Se pune mazarea spalata, morcovii si cartofii taiati cuburi. Se acopera cu apa si se lasa la fiert. Se adauga 3 linguri rosii la conserva, sare, citeva crengute de marar. Se fierbe pana zeama scade la jumate. Mod de servire Se serveste cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3-4 teline mari, 1 ceapa, 2 linguri ulei, 1 lingurita faina, 2 linguri bulion, frunze de telina fin tocate, sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie telina felii groase de un centimetru. Se da prin faina fiecare felie si se prajeste in ulei. Se pun feliile prajite intr-o cratita si se toarna deasupra bulionul, 1 pahar apa si uleiul ramas de la prajit. Se potriveste de sare, se adauga ceapa tocata foarte fin si se lasa sa fiarba incet acoperit, scuturind din cind in cind cratita....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 gr carne porc, 200 gr. carne de pui Mod de preparare: Se taie felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din carne de pui, sau de porc), dupa care se calesc cam 5 min in unt. Separat, se oparesc floricelele de brocoli si morcovul taiat felii, in apa cu putina sare nu foarte mult sa nu se piarda din vitamine. In alta cratita se fierb pastele (taiteii). Intr-o cratita se incinge un pic de unt si se adauga carnea, legumele si pastele. Se sareaza dupa gust si se adauga...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 g morcovi, 3 lingur ulei, 1/2 lingurita zahar, 1/2 pahar smantana, 1 lingura faina, 1 pahar apa, sare Mod de preparare: Morcovii, curatati si spalati, se taie in felioare rotunde, late de un centimetru. Se dau prin faina si se prajesc usor la foc mic. Se punezaharul intr-o cratita, se caramelizeaza si se stinge apoi cu apa. Se toarna peste morcovi, se mai adauga sare si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic pana cind morcovii sunt aproape gata. Se adauga smantana si se da la cuptor 15-20...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 100 gr. slanina afumata, 1 ceapa, ulei, suc de rosii, faina Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se taie felii, ceapa se caleste in ulei incins, se adauga slanina taiata bucatele, se rumeneste, se adauga faina, se pune suc de rosii, se lasa sa fierba inabusit 10-15 minute. In acest sos, se pun cartofii sa fiarba inca 10 minute. Mod de servire Se serveste calda
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 verze potrivit de mari, 4 linguri grasime, 6 linguri sos alb, o lingurita otet, 4-5 buc. rosii, frunze de marar, sare, smantana Mod de preparare: Se taie varza in sferturi, se fierbe in apa clocotita cu sare, se scurge de apa si se rumeneste in grasime fierbinte. Se pune intr-o cratita, se adauga sos alb peste varza. Se pun felii de rosii, se umple cu apa calduta si se lasa sa fiarba in clocote. Se mai adauga putina grasime si otet si se lasa sa fiarba in continuare. Se presara frunze de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 teline mari, 1 ceapa, 2 linguri ulei, 2 linguri faina, 1 pahar apa, 2 linguri bulion, 1 lingurita frunza de telina tocata, sare Mod de preparare: Se curata telinele, se spala si se taie felii groase de 1 cm. Fiecare felie se da prin faina si se prajeste usor pe o parte si pe alta. In restul de ulei, se prajeste ceapa tocata marunt pana ce devine galbuie, se adauga o lingurita de faina si paharul cu apa, se lasa sa se rumeneasca, apoi se pune telina prajita, se sareaza si se lasa sa fiarba...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 teline mari, 5-6 ciuperci, 1 ceapa, 1/2 lingura faina, 2 linguri unt sau ulei, 1 pahar vin, 1/2 pahar apa, sare, piper, putin cimbru Mod de preparare: Se curata telinele, se spala, se taie fiecare in opt parti si se pun la fiert in apa sarata. Cind sunt aproape moi, se scurg de apa. Ciupercile curatate si taiate felii se inabusa in putin unt sau ulei. Se prepara intr-o cratita urmatorul sos: se rumeneste usor ceapa taiata marunt in unt sau ulei. Se adauga faina si se lasa sa se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust). Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita. Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Costita se taie felii si se prajeste. Se adauga carnea de porc, ficatul si carnatii taiati in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare, usturoi taiat feliute. La servit, se presara pe fiecare portie cas de oaie ras pe razatoare Se mananca cu mamaliguta calda si cu salate de legume sau muraturi. - 300 g carne de porc, 200 g carnati de porc afumati, 200 g ficat de porc, 100 g costita afumata, 200 g cas proaspat de oi, 15 g usturoi, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... le vom vedea ulterior  macelareasca, moldoveneasca, dobrogeana, ardeleneasca sau cum ne ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ce inseamna meniul saptamanii? Cititi aici . Luni - Ciorba de gulii cu carne de curcan Marti - Salata de vara - Leto Miercuri - Tochitura moldoveneasca Joi - Chiftelute de conopida Vineri - Tocanita de ciuperci cu smantana Sambata - Cotlet tiganesc Duminica - File de crap cu rosii si ciuperci + Bonus: Prajitura cu visine Branza cu rosii
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... malai , o delicatesa din bucataria traditionala moldoveneasca. Se servesc calde, innecate intr ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com