Cauta in 141.039 retete
Se face o coca potrivita buna de intins subtire si se imparte in 3-4 bilutze egale. Se intinde cat se poate de subtire o biluta si se unge cu margarina topita. Se impacheteaza, avand grija sa se unga cu margarina de fiecare data. Se continua tot asa cu restul bilutelor. Se baga la frigider aluatul impaturit pentru o ora (cu cat sta la rece mai mult cu atat mai abine). Se scot de la frigider, se intind pe masa unsa cu ulei (atentie!! nu se mai lucreaza cu faina de acum), si apoi se umplu cu ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
1. Mai intai pregatim un aluat omogen din faina, apa, otet, sare.Trebuie ca aluatul obtinut sa nu fie lipicios. 2. Bila de aluat obtinuta se va imparti in 16 buc egale( trebuie ca o bucata sa aiba in jur de 100 gr). 3. Pe un plan de lucru bine uns cu ulei se vor intinde bucatelele de aluat sub forma de dreptunghi foarte subtire, apoi se vor unge cu un strat subtire de margarina; se vor impaturi dreptunghiurile ca in poze , apoi se vor da la frigider minim jumatate de ora( avem grija sa le ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... bucatile de aluat cu o vergea/merdenea pentru a obtine forme relativ circulare ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cu faina. Nu folositi sucitorul/merdenea pentru ca va inhiba cresterea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... putina faina, rulati-o pe sucitor (merdenea) si derulati-l in tava. Intindeti ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... un cerc. Cu un sucitor (merdenea), intindeti foaia pana obtineti grosimea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... putina faina, rulati-o pe sucitor (merdenea) si derulati-l in tava. Intindeti ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cu faina. Nu folositi sucitorul/merdenea pentru ca va inhiba cresterea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... 3 foi. Foile se ruleaza pe merdenea pentru a usura manevrarea. Se coc ...
Reţetă de pe www.vulpeabucatar.com
Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios. Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min. Se imparte coca in bilute de aproximativ 65-70 de grame si se intinde cu facaletul fiecare biluta in patratre de aproximativ 15 cm. se unge din belsug cu margarina/unt fiecare patrat. margarina tb frecata mai intai ca sa devina ca o crema si usor de modelat. Apoi fiecare patrat uns se impatureste mai intai in 3 pe una din laturi ,...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... optional cu acest amestec fiecare merdenea in parte, folosind o pensula de ... mentionate va sunt necesare pentru 6 merdenele. Timp Preparare: nementionat Complexitate: medie ... Incearca si urmatoarele retete deosebite: Merdenele cu Legume si Sunca Prajitura ... optional cu acest amestec fiecare merdenea in parte, folosind o pensula de ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... branza fagaras Mod de preparare Merdenele 1 Mai intai pregatim un aluat ...
Reţetă de pe www.ghid-culinar.ro
Incalzim cuptorul la 200C si pregatim o tava mare cu hartie de copt. Aluat: Amestecam faina cu sarea si incorporam apoi apa si otetul. Framantam bine pana cand obtinem un aluat elastic. Il lasam sa se odihneasca cca 30min, apoi taiem in 10 bucati pe care le intindem in patrate cu latura de cca 15-20cm. Le ungem cu margarina si le impachetam ca in imagini. Le lasam la frigider cca 30min. Fiecare bucata se intinde din nou in patrat mai mare, cu latura de cca 25cm, cat mai mare a.i. aluatul sa...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Ingrediente: 0.800 kg faina 0.050 g sare 650-750 ml apa 550 g unt (untura) 650 g branza de vaci amestecata cu telemea (dupa dorinta - cat vreti de sarata) 2 oua 4-5 linguri de pesmet 1 ou pentru uns ulei ptr uns blatul de lucru si mainile Preparare: Se face un aluat din faina, sare si apa. Consistenta aluatului este moale, lipicioasa, din cauza asta trebuie sa se lucreze cu mainile unse cu ulei si blatul de lucru uns si el. Apa la aluat se pune treptat. Dupa ce faina s-a amestecat cu sarea,...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Mod de Preparare: Se face un aluat din faina, sare si apa. Consistenta aluatului este moale, lipicioasa, din cauza asta trebuie sa se lucreze cu mainile unse cu ulei si blatul de lucru uns si el. Apa la aluat se pune treptat. Dupa ce faina s-a amestecat cu sarea, se adauga apa, cam 400 ml, se amesteca, apoi se adauga tot cate putina apa. Cantitatea de apa din reteta este orientativa, variaza in functie de faina care o folositi dvs. Dupa ce aluatul este gata, se scoate din vasul in care a fost...
Reţetă de pe www.gospodine.net
... pe un gratar. Mentiuni: Aceste "merdenele cu legume si sunca" sunt ... mai sus sunt necesare pentru 6 merdenele. Timp Preparare: nementionat Complexitate: redusa ... Incearca si urmatoarele retete deosebite: Merdenele cu Branza Paine Alba II ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... si urmatoarele retete deosebite: Merdenele cu Branza Merdenele cu Legume si ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
E dimineatza devreme. Ceasul se incapataneaza sa te streseze animalic. Fiecare sunet ti se pare de zece ori mai puternic, la fel si orice lumina, cat de mica, parca e un proiector aprins sadic in ochii tai, ochi care nu s-au saturat inca de "privit pe sub ploape". Iti e somn. Cumplit de somn. Un somn de crapi si nimeni si nimic nu te-ar convinge sa te urnesti din scutece. Si mai e un simt care e
Reţetă de pe gabrielacara.blogspot.com
... folie si cu ajutorul unei merdenele intinde compozitia pe masura aproximativa ... folie si cu ajutorul unei merdenele intinde compozitia pe masura aproximativa ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro