Cauta in 141.200 retete
... picanti Toba ardeleneasca Sarmalute moldovenesti Lebarvurst Tarta cu martipan Placinta cu migdale si caise Mai departe, descopera retete de aperitive ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... opta intre ciocolata, fructe proaspete, caramelizate sau confiate, frisca, martipan, alune, migdale, biscuiti sau bomboane si il poti presara cu fulgi ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... lamaie Pasta de migdale, cunoscuta sub numele de martipan, este unul ... de martie. Varianta mai ieftina a martipanului, poarta numele de persipan, si ... o pasta de consistenta unei plastiline. Martipanul astfel obtinut se foloseste ca ... la realizarea diferitelor figurine din martipan, decoratiuni pentru torturi, umpluturi pentru ciocolate si produse de cofetarie. Martipanul se...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Martipan Ingrediente 1/2 kg migdale(10 amare), un pahar zahar, 1/3 pahar apa, o lingurita zeama de lamaie, 5 picaturi esenta de trandafiri Mod de preparare Se pun migdalele in apa fiarta si se acopera un minut. Se cojesc si se pun in apa curata o ora. Pe foc mic, se topeste zaharul cu apa, se adauga zeama de lamaie si esenta. Se strecoara migdalele, se pun in blender impreuna cu siropul de zahar si se macina foarte fin. Dupa...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
... , 120 gr. ciocolata, 120 gr. migdale sau nuci macinate Mod de ... topita pe aburi, zaharul si migdalele sau nucile si se framinta ... miez de nuca sau cite o migdala, dupa ce au fost oparite ...
Reţetă de pe www.retete-online.com
... (1), faina (120g), ciocolata menaj (120g), migdale sau nuci macinate (120g). Mod ... topita pe aburi, zaharul si migdalele sau nucile si se framanta ... miez de nuca sau cate o migdala, dupa ce au fost oparite ...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
martipan Ingrediente Unt (100g), zahar pudra (120g), albus (1), faina (120g), ciocolata menaj (120g), migdale sau nuci macinate (120g). Retete ... topita pe aburi, zaharul si migdalele sau nucile si se framanta ... miez de nuca sau cate o migdala, dupa ce au fost oparite ...
Reţetă de pe www.egustos.ro
... . Pentru umplutura si insiropat: 200 g migdale dulci macinate; 100 g zahar pudra ... 3 nivele. Etapa III: Se framanta migdalele macinate cu zahar pudra si ... trandafiri. Se imparte compozitia de martipan in doua. Se fac doua ... , se intind doua foi de martipan, intre 2 folii transparente. Etapa IV ... se asaza cate o foaie de martipan. Se suprapun blaturile, se acopera ...
Reţetă de pe www.prajiturele.ro
... de ghimbir; » 3 linguri coniac; » 200 g migdale dulci macinate; » 150 g zahar pudra; » 2 linguri lichior de migdale. Aluat: » 350 g aluat de foi congelat; » 1 galbenus ... , mirodenii si coniac. Se lasa peste noapte. Se framanta martipan din migdale, zahar pudra si lichior de migdale. Se da la frigider. Etapa ... umplutura, deasupra un baston de martipan si restul de umplutura....
Reţetă de pe www.prajiturele.ro
... portocala cuisoare esenta de migdale faina martipan nucsoara stafide unt zahar ... Dumnezeu. Mai apoi s-a asociat si martipanul. Toate acestea pentru a face un ... lemn. Sfarsitul secolului XIX introduce martipanul in stollen, iar secolul XX ... preparat. Optional, stollenul poate contine martipan. Portii: 2 stollen Timp de preparare ... , etc) 450 de grame de martipan 4 plicuri de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... fierbinte pana se topeste) Pasul 4: Martipanul se intinde pe o suprafata pudrata ... doua aripioare din fulgi de migdala. Si gata! Isi pot lua ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se portioneaza pasta de martipan in asa fel incat sa se formeze bilute frecandu-se in palma apoi se pun pe un platou si se apasa pe mijlocul fiecaruia sa se formeze un orificiu mic dar nu prea adanc si se pune urmatoarea crema: se amesteca intr-un bol zaharul pudra cu apa si extractul de cafea si apoi se pune cate putin pe fiecare biluta de martipan, peste crema se pune cate o bombonica de cafea si ciocolata. Se da la rece sa se inchege crema.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... g stafide 1 esenta de vanilie 50 g migdale 1 ou pentru uns Pentru glazura ... . Pentru decor iti trebuie: 100 g martipan galben, verde, portocaliu. Pregatesti asa ... aplatizezi putin, pui stafidele si migdalele curatate de coaja si taiate ... de lamaie. Il ornezi cu floricele facute din martipan sau ciocolata ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
... nu am avut faina de migdale, am dat prin rasnita de ... fiecare macinare (asta pentru ca migdalele sunt un pic uleioase, iar ... "facuta", putem trece la realizarea martipanului: se cerne zaharul pudra, se ... lasa la racit. Paul 3: In martipanul racit se pune faina de migdale si se framanta un aluat ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... topita pe aburi, zaharul si migdalele sau nucile si se framinta ... miez de nuca sau cite o migdala, dupa ce au fost oparite ... gr. faina, 120 gr. ciocolata, 120 gr. migdale sau nuci macinate
Reţetă de pe www.pofticiosi.ro
... , 120 gr. ciocolata, 120 gr. migdale sau nuci macinate Mod de ... topita pe aburi, zaharul si migdalele sau nucile si se framinta ... miez de nuca sau cite o migdala, dupa ce au fost oparite ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cu apa si esenta de migdale apoi am intercalat foile insiropate ... ,deasupra am presarat pudra de migdale,pe foaia cu cacao am ... si la fel pudra de migdale;ultima foaie nu trebuie sa ... insiropata,altfel nu se prinde martipanul;am framantat in palme acest martipan sa fie mai moale,am presarat pe masa zahar pudra ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... Am amestecat albusul, martipanul si zaharul pina la obtinerea unei paste ... -am presarat cu fulgi de migdale si le-am copt la ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... Masa de martipan se taie bucatele si se amesteca cu oul ... inmoaie. Se adauga apoi faina, migdalele, zaharul, sarea si untul din ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Martipanul taiat cubulete,se mixeaza cu untul,si oua;se adauga treptat sare,zahar,coaja de portocala,iaurt,lichior si se amesteca pana ce compozitia devine spumoasa apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt;portocala curatata,indepartata pielita de pe felii,se taie cubulete;in fiecare forma de briosa unsa,se pune 1lingura de aluat,deasupra un cubulet de portocala,se acopera cu alta lingura de aluat,deasupra cate o migdala sau fulgi de...
Reţetă de pe www.bucataras.ro