Cauta in 141.610 retete
... de porc cu legume Caltabosi moldovenesti Carnati picanti Toba ardeleneasca Sarmalute moldovenesti Lebarvurst Tarta cu martipan Placinta cu migdale si caise Mai ... continua, cu numeroase alte bunatati: mancaruri speciale si deserturi foarte gustoase ... de Craciun poate continua cu mancaruri delicioase, foarte usor de preparat ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dupa ce se parlesc si se curata bine aripile, se pun toate la fiert in 4 l apa, se adauga sare, se pune totul la fiert in 4l apa. se fierb la foc mic, se aduna spuma si cand scade zeama la jumatate se scot si se lasa la racit. Eu nu pun morcovul in racitura decat ptr gustul supei, voi puteti sa-l lasati. Cat se raceste carnea, se curata usturoiul. eu am pus 2 capatani mai mici, aici intra in ecuatie gustul fiecaruia. Usturoiul se preseaza direct in oala cu zeama si cu acest prilej se...
Reţetă de pe www.culinar.ro
Mod de Preparare: Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite fin) se mai adauga paine inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, piper, sare, si ouale. Compozitia astfel obtinuta se portioneaza si se modeleaza in forme alungite. Acestea se trec apoi prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc. .
Reţetă de pe www.gospodine.net
Pirjoale Moldovenesti Ingrediente 1 kg. carne macra, o ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. cartof ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Pirjoale Moldovenesti Cu Untura Ingrediente A? kg carne, 3 cepe, 2 oua, 2 felii piine ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Sarmalute Moldovenesti Ingrediente 1/2 kg. carne de porc, 1/4 kg. carne de vita ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
1 kg. carne macra, o ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. cartof, o felie de piine, 1 ou, 1 dl ulei, 2 linguri pesmet, sare, piper, verdeata tocata Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si usor calita si piinea stoarsa bine. Cine doreste poate toca o data cu carnea, morcovul si cartoful, astfel pirjoalele sint mai fragede. Este de preferat ca tocatura sa fie data prin masina de doua ori. Se amesteca in...
Reţetă de pe gospodin.ro
... pestele sarat. Vedeti ca bunatatea de mai sus e atribuita la mancaruri moldovenesti. Poate n-o fi ea chiar moldoveneasca, pentru ca pestele sarat vine ...
Reţetă de pe povestigustoase.com
... , facut cum se cuvine (a se citi moldoveneste), face parte din categoria mancarurilor tihnite romanesti ce au un gust ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru pirjoale moldovenesti cu usturoi si verdeturi se dau prin masina de tocat carnea, usturoiul,ceapa,cartofii, patrunjelul, mararul si painea apoi se adauga ouale si se amesteca bine. se pune o tigaie cu ulei si se incinge si se fac din umplututa obtinuta bile si se aplatizeaza apoi se pun in uleiul incins si se prajesc pe ambele parti
Reţetă de pe www.culinar.ro
Raciturile moldovenesti sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta se spala bine ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
Pentru ca mancarurile bune si usoare de facut sunt cele mai ... cu siguranta. Mareste poza " Carnati moldovenesti taiati, care urmeaza a fi pusi ... prezentata in reteta de Carnati moldovenesti cu sos de rosii apartine ...
Reţetă de pe www.retete-on-line.ro
... pe altii cum se fac mancarurile traditionale. Hmmm, grea provocare, nu ... avea eu radacini pe jumatate moldovenesti, din partea mamei, dar nu ... un expert in prepararea bucatelor moldovenesti. In cele din urma, mi ... putea frantuzi si alivencile noastre moldovenesti :P? O sa vedeti, din ingrediente si ...
Reţetă de pe gurmandino.ro
Sarmalutele moldovenesti in foi de vita de vie sunt delicioase. Pentru ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
Sarmalutele moldovenesti cu varza dulce sunt delicioase. La orice sarbatoare romaneasca ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
Pregatirea incepe prin oparirea foilor de varza proaspata cu bors. Sarmalele se fac numai cu virful foilor. Tocatura se face din carne de bou de la coada si carne de porc grasa. Se taie carnea in bucati mici si se trece o data prin masina. Se trece apoi a doua oara prin masina si se adauga: un miez de piine muiat in lapte, sare, piper, putina ceapa taiata foarte marunt si prajita in unt, putina verdeata tocata marunt (patrunjel si marar) si doua oua bine batute. Cu aceasta compozitie se ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
Sarmale Moldovenesti Ingrediente carne tocata (porc, vita, grasime), miez de paine, sare, piper, ceapa, patrunjel, marar, 2 oua, piper, varza murata Preparare Pregatirea incepe prin oparirea foilor de varza proaspata cu bors. Sarmalele se fac numai cu virful foilor. Servire Se servesc cu smantana si mamaliguta. La sarmalele preparate in acest fel, vinul rosu e de rigoare. Durata 5 h
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
1 varza medie de cca. 1,5 kg 400 g carne tocata de porc, de vita sau amestecata 1 ceapa medie tocata cubulete mici 100 g orez 200 g bulion 1/4 legatura de patrunjel 1/4 legatura de marar 2 foi de dafin sare piper cimbru Mod de preparare Ceapa taiata cubulete se pune la calit cu o lingura de ulei si apa. Cand e aproape gata (devine transparenta) se adauga si 150 g de bulion , putina sare , piper si orezul si se mai lasa 5 minute la foc mic. In acelasi timp se pune o cratita cu apa la fiert, se...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
6 oua, 1 lingura unt, 3 linguri lapte, sare. Se topeste untul intr-o tigaie. Se bat ouale intr-un castron, se adauga laptele si sare cat trebuie. Se toarna peste untul fierbinte si se amesteca cu lingura la foc, pana incep sa se intareasca.
Reţetă de pe gospodin.ro