Cauta in 21.294 retete
... Te impresioneaza rafinamentul mancarurilor frantuzesti, insa ti se pare imposibil sa concurezi in bucatarie cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... din aerul simandicos al retetelor frantuzesti, dar greseala ii este iertata ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... -lea, ceea ce dovedeste ca este cu siguranta una dintre mancarurile frantuzesti traditionale. Caracteristica de baza a unui ragout este faptul ca este ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... incercate. Clatite sau ecleruri? Deserturile frantuzesti sunt monumente de simplitate sau ... savarinele sunt clasice ale cofetariei frantuzesti, alaturi de choux a la creme ... gatire, cat si la servirea mancarurilor. In Franta toata lumea bea ... de vacanta scumpa, pentru a evita mancarurile supraevaluate la pret si la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Un sos rafinat pentru un peste pe masura. Un peste fin pentru o masa eleganta. Bibanul de mare, un rapitor prin excelenta, cade usor prada aromelor dulci-astringente de sampanie si mustar. Portii : 4 Timp de preparare : 40 minute Ingrediente : 4 bibani de mare eviscerati (a cate 250-300 g bucata) 1 ceapa medie 200 ml sampanie (vin spumant) 140 g unt sare si piper pentru sos: 1 lingura rasa de mustar de Dijon 1 lingura de mustar cu boabe intregi 1 lingura de zeama de lamaine 1 lingura rasa de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Navarin -ul de miel este o tocanita clasica frantuzeasca, al carei nume este dat de navet (nap, in franceza). O mancare completa, gustoasa si tihnita, gatita pe indelete, reteta de navarin de miel s-a impus ca una dintre retetele clasice de cratita ale bucatariei universale. Napul, desi definitoriu pentru reteta traditionala, poate fi inlocuit cu alte radacinoase, mai parfumate, cum ar fi pastarnacul sau telina. Vezi aici si reteta de Stifado. Reteta: Navarin de miel Ingrediente: 1 kg pulpa...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... al acestui sezon, baza multor mancaruri si prajituri. In plus, diferitele ... incanta simturile si, alaturi de mancarurile potrivite, completeaza un pranz sau ... . Daca aveti posibilitatea, alegeti vinurile frantuzesti, italiene, unguresti sau, de ce ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Carnea de vita are un gust aparte, mai profund si mai dens, mai nobil si totodata mai frust decat alte carnuri domestice. Asocierea carnii de vita cu sosuri de mustar aromate este de la sine inteleasa, astfel incat toate combinatiile de acest gen par firesti. Din aceasta uniune de gusturi s-a nascut, in urma cu un secol, vita Stroganoff, o reteta aristocrata ruseasca, de inspiratie franceza. Pentru ca bucataria franceza a facut ce n-a reusit Napoleon: sa-i cucereasca pe rusi. Si, mai apoi,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... sa deveniti... doctori in gastronomie!" Mancaruri rafinate, pentru masa de Revelion ... , pentru evenimente speciale >> Trei retete frantuzesti, cu carne >> Ce trebuie sa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Direct din miezul muntos al Frantei vine aceasta tocana de vita fiarta indelung, cu ceapa, rosii si usturoi, in vin rosu. Fel de mancare ieftin si onest, lipsit de nazurile haute cuisine, coufidou sau confidou poarta numele regiunii care a facut-o populara: Aveyron (Rouergue) . Coufidou rouergat exprima cel mai bine apetitul muntenilor de a manca bine si satios. Exact asa este aceasta tocana densa si cu personalitate puternica, in care carnea de vita se fragezeste lent in vinul taninos....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se fierb cartofii si ouale separat, timp în care se taie kaiserul sau sunculita bucatele si se rade cascavalul. Când toate sunt pregatite, taiem rondele cartofii si ouale tari si începem sa le punem într-un vas de iena straturi, straturi. Primul strat îl constituie rondelele groase de cartofi, apoi punem kaiserul, ouale, jumatate din cantitatea initiala de smântâna si procedam la fel si cu cascavalul ras. Punem sare daca este necesar. Acoperim cu înca un rând de cartofi, smântâna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se dizolva sarea de mare în lapte, apoi se adauga ficatul, se acopera cu lapte si se lasa 1-2 ore la frigider. Dupa 2 ore se scoate ficatul din lapte si se lasa 15 minute la temperatura camerei. Se curata ficatul bine de pielita, se taie bucati, se presara cu condimente, sare, congnac si vin si se pune la cuptor, la 100 grade, timp de 40 de minute. Apoi se paseaza cu furculita si se da la rece. Mod de servire Se monteaza pe suport de pâine prajita, cu dulceata de ceapa. Reteta face parte...
Reţetă de pe retete.eva.ro