Cauta in 21.294 retete
Se cerne faina o data sau de doua ori, pentru ca aluatul sa iasa mai afânat si mai pufos. Încalzeste laptele într-un vas si adauga pliculetele cu zahar vanilat, amestecând bine. Freaca galbenusurile cu 250 de grame de zahar, pâna când zaharul se topeste. Amesteca drojdia cu o lingurita cu zahar, trei linguri cu lapte cald si o lingura cu faina. Pune faina într-un vas mare, bun pentru framântat. În mijlocul ei, fa o gropita si pune amestecul de drojdie, pe care sa-l lasi la dospit...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-un vas se fierbe carnea cu piper ,condimente ,sare dupa gust ,2-3 catei de usturoi si separat intr-un ceaun punem ceapa tocata marunt la prajit cu ulei,cand ceapa este aproape aurie adaugam peste ea ficatul de pui si il lasam sa se patrunda foarte bine,cand este bine patruns adaugam carnea de porc tocata jumari marunte si mai lasam un pic la prajit sa captete si carnea gust de ceapa,apoi punem vasul la rece.Cand s-a racit ,punem la scurs compozitia si cand este scursa bine o dam de doua...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Poti manca o suta. Eu sustin Ca nu te-mbeti din covrigei cu vin Decat in cazu-n care, insetat, Servesti si vin la sticla, separat. INGREDIENTE 250 gr faina 100 ml vin rosu 100 ml ulei 1 lingurita chimen 1 lingurita sare PLAN DE LUCRU covrigei cu vin va veti convinge ca acesti covrigei se fac [&] Post-ul COVRIGEI CU VIN ROSU FACUTI IN CASA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
In plin sezon al legumelor proaspete mi-am propus sa pastrez ceva din aroma lor ... la borcan. De ceva vreme am renuntat sa mai folosesc produsele comerciale similare si asta pentru ca acestea abunda de glutamat de sodiu. Cu alte cuvinte.. aroma proaspata de laborator :) Initial am facut o cantitate mai mica pentru mancarea nazdravanului meu mic. Apoi am inceput sa fac si pentru noi. Iar apoi, sotul meu mi-a facut o surpriza : un uscator de fructe si legume ! Desi reteta poate fi modificata...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
... , framantati cu mana ciocolata de casa pana cand incorporati uniform tot ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Atribut al bucatariei franceze si belgiene deopotriva, pate-ul este denumirea generica a mixturilor de carne tartinabile, aromate cu vin si mirodenii. Cel mai cunoscut dintre pate-uri ramane cel din ficat care a devenit popular in intreaga lume. Preparat din ficat de pasare (pui, gasca, rata, etc), iepure, porc, vita si mai rar miel sau oaie, pate-ul are un gust si o savoare deosebite, direct influentate de calitatea alcoolului si a celorlalte ingrediente adaugate in amestec. Portii: 6-8 Timp...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mod de preparare Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma; Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa; Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul; Dupa ce a crescut o vom...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Un ton comod din strainatate Nu avea chef sa mai inoate Si la plimbare a plecat Intr-o barcuta din aluat. INGREDIENTE pentru aluat 220 gr faina 1/2 pliculet de drojdie uscata 1/2 lingurita de zahar 1 lingurita de sare 2 linguri ulei de masline apa calduta (aproximativ 130 ml) pentru topping 1 conserva ton in [&] Post-ul TON IN BARCUTA DIN ALUAT DE CASA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Amesteca pudra de cacao, uleiul de cocos si siropul de artar într-un bol, pâna când obtii o pasta omogena. Pune ciocolata în forme speciale sau în forma pentru cuburi de gheata. Lasa forma la racit în frigider pâna când ciocolata se întareste. Scoate apoi cubuletele din forma si pastreaza-le în frigider.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Zi de zi ma uimeste cu mancarurile ei. Mi-as dori sa mananc asa de curat si sanatos ca ea. Este colega mea OMA pe care am reusit sa o conving sa impartaseasca doua din retetele ei pe cat de simple pe atat de gustoase. Pentru sosul pesto foloseste: 2 maine de bucuioc verde proaspat jumate de cana de nuci sau seminte de pin marin- se gaseste la magazinele naturiste jumatate de cana de ulei de masline 40 g de parmezan 2 catei de usturoi un varf de lingurita de sare Mai departe se procedeaza ...
Reţetă de pe bucatariamoraritei.blogspot.com
De porc e situatia, Deci frageda si delicioasa Fleica preparata-asa E cel mai bun mezel facut in casa. INGREDIENTE 2 kg fleica de porc 500 ml bors (zeama de varza) cateva boabe de piper negru 2 foi de dafin sare 3-4 catei de usturoi boia dulce PLAN DE LUCRU fleica de porc portionam fleica in [&] Post-ul FLEICA DE PORC (MEZEL FACUT IN CASA) apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... de a lega carnea. Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O minunatie pe timp de izolare, putem umple painea cu ce vrem dar si simpla e gustoasa si buna. Acesta e aluatul clasic pe care il folosesc pentru paine, se poate face cu oregano, busuioc, ceapa caramelizata, masline, jumari sau seminte de chimen, floare, mac, fennel, susan 1 kg faina alba 1 lingurita zahar 2 lingurite sare 25 gr drojdie proaspata sau 7 gr drojdie uscata 50 ml ulei de masline (3 linguri pline) 600 ml apa calduta nu fierbinte Faina se cerne intr-un lighean incapator, eu am ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... -culinare/retete-diverse/ketchup-de-casa-reteta-pentru-iarna.html Reteta ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Piscoturile sant realizate dintr-un aluat fara materie grasa, este un biscuit sec care nu este nici cracant, nici dur. Ideea acestei retete, mi-a venit cand am vazut placa de forme. Dar eram curioasa sa o fac si fara forme, deci am facut ambele variante. Ingrediente - pentru 60 biscuiti : - 4 oua - 80 g zahar + 1 lingura zahar pentru albusuri - 90 g faina - cateva lingurite de zahar tos Separati galbenusurile si albusurile. Amestecati bine galbenusurile cu 80 g zahar, adaugati faina. Bateti...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ciocolata de casa in doua culori De sarbatori va face furori. INGREDIENTE pentru primul strat de ciocolata 400 gr lapte praf 200 gr unt 200 gr zahar 150 ml apa 50 gr cacao INGREDIENTE pentru stratul de ciocolata alba 200 gr lapte condensat inducit 100 gr ciocolata alba merisoare confiate de la Sano Vita PLAN [&] Post-ul CIOCOLATA DE CASA IN DOUA CULORI apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... o minunata baza pentru bauturile de casa. Din zmeura si mure, impreuna ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... care fierbe capul porcului pentru toba sau se face special, in ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
L-ati vazut cumva pe Azorel? Este var primar cu Zdreanta, Nu are ochii de faianta, Ci caprui& de caramel. INGREDIENTE pentru aluat 300 gr faina 150 gr zahar 200 gr unt la temperatura camerei un praf de copt 4 oua ingrediente pentru crema 200 gr crema dulce de leche (lapte condensat indulcit caramelizat) ingrediente pentru [&] Post-ul PALEURI DE CASA CU CREMA CARAMEL SI CIOCOLATA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com