Cauta in 141.553 retete
1. Se topeste untul intr-o cratita sau la microunde si se lasa la racorit. 2. Se bate albusurilel spuma, cu un praf de sare, intr-un vas perfect curat si uscat. 3. Se pune zaharul si se mixeaza in continuare, la putere minima. 4. Se amesteca faina (cernuta) cu nucile si se toarna acest amestec peste albusurile batute. Se amesteca usor compozitia cu o spatula/lingura, apoi se inglobeaza untul. 5 .Se incinge cuptorul la 180 grade C. Cu ajutorul unei lingurite ( sau chiar cu o punga taiata la...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Margarina se topeste apoi se lasa la racit.Portocala se spala bine cu apa calda apoi se rade coaja si se stoarce sucul. Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga si galbenusurile, se amesteca si se adauga si untul topit, coaja si sucul de portocala, laptele si praful de copt iar dupa ce se omogenizeaza bine se adauga si faina.Se pune compozitia in forma pt muffins unsa cu ulei si tapetata cu faina sau in hartiute.Se da la cuptor 10 min la foc mediu si 10 min la foc...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Din ingredientele date iese un tort cu 3 blaturi si diametrul de 26 cm. Blaturi: se coc pe rand in forma detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt cele trei blaturi. Pentru un blat: 2 oua,2 linguri cu faina, 50 g zahar , 100 g nuca de cocos si esenta de migdale. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu zaharul apoi se adaugape rand galbenusurile, nuca de cocos, faina si esenta. Se omogenizeaza bine si se toarna in forma . Se coace blatul cam 15 ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se amesteca bine ouale cu zaharul apoi se pune laptele,uleiul,faina si praful de copt se amesteca bine toate va rezulta o compozitie mai lichida ,ceva gen smantana foarte groasa. Se pune intr-o tava hartie de copt se toarna jumatate din compozitie si se da la cuptor 10-15 minute . Merele se curata si se razuiesc sau se toaca(eu le-am tocat ,am fost mai lenesa) se calesc in 50 g unt ,spre final se pune zaharul si scortisoara.Merele le-am pregatit cu ceva timp inainte. Cand blatul s-a rumenit...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
PREPARARE: Facem un aluat de consistenta unei smantani mai groase ( chiar mai gros decat aluatul de clatite ) , avand grija ca mai intai sa omogeizam bine bine ingredientele lichide , apoi adaugandu-le si pe cele uscate ( faina cernuta , amestecata apoi cu praful de copt si bicarbonatul ). Am facut greseala sa le pun la prajit in baie de ulei, si astfel m-am trezit ca aluatul a absorbit toata cantiatea de ulei, iar ca rezultat am avut niste chestii foarte unsuroase! Asa ca DONT' T! NU FACETI...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Pentru uns foile: 2 galbenusuri Prima data se face maiaua: punem drojdia intr-un bol, presaram zahar deasupra si amestecam bine. Adaugam laptele si presaram putina faina peste intreaga compozitie. In 5-10 minute, daca drojdia e proaspata, trebuie sa creasca. Punem toata faina intr-un bol incapator si adaugam maiaua, apoi smantana, un praf de sare si zahar...si galbenusurile (albusurile se vor folosi ulterior la compozitia de mac, pentru a le subtia). Incorporam toate ingredientele. Adaugam...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Preparam aluatul in felul urmator: Faina cernuta, cacaoa, praful de copt le amestecam cu untul, zaharul si galbenusul amestecand bine pana avem un aluat numai bun de manevrat pe care il vom imprati in doi bulagarasi. Vom pune bulgarasii la congelator pentru 10 minute si ne vom ocupa de crema de branza. batand albusurile spuma, amestecand apoi si galbenusurile, zaharul si branza. Tapetam o tava cu hartie de copt, dam pe razatoare primul bulgaras de aluat, avand grija sa-l presaram cu grija pe...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se prepara intai blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, nuca de cocos si esenta de vanilie. Se pune la copt in tava 25/35 tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 de minute. Se lasa la racit. Crema: se pun intr-un vas laptele, frisca lichida, ambele reci, si praful de crema. se mixeaza pana se obtine o crema consistenta. Stratul de ciocolata: se pun la foc mic ciocolata rupta bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca pana se obtine o ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si esenta de vanilie. Foile se dezgheata de tot si apoi se zdrentuiesc. Se amesteca zdrentele cu compozitia de oua si se toarna totul in tava 17/23 cm neunsa. Se da tava la cuptor la foc potrivit pentru 35 - 40 de minute pana se rumeneste frumos. Intre timp se face siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi caramelul se amesteca cu mierea si se pune apa. Se pune vasul al foc mic pana se dizolva caramelul. Cand prajitura e gata,...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
incepem cu primul blat: Se separa albusurile de galbenusuri Albusurile se bat spuma cu 100gr zahar Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si uleiul apoi se adauga si laptele Se amesteca apoi ambele compozitii adaugand si faina in care ati amestecat praful de copt Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25min la foc mediu. al doilea blat: Se bat spuma albusurile cu zaharul apoi se adauga usor fulgii de cocos si faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale Se ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... in doua straturi (asa recomanda Laura si asa am procedat si ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
1. Mai intai scoatem samburii visinelor, apoi le lasam la scurs, iar in tot acest timp ne apucam de facut blatul astfel: se bate untul impreuna cu zaharul si se inglobeaza pe rand ouale, amestecand pana se dizolva complet zaharul, apoi se adauga lingura cu lingura un amestec de faina, amidon, praf de copt si coaja de lamaie, si in final laptele! 2. Blatul se aseaza intr-o tava deja tapetata cu hartie de copt sau doar cu unt si faina, apoi se niveleaza si la final adaugam peste visinele...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Deoarece reteta nu-mi apartine o voi copia aici la fel cum am gasit-o: Preparare crema de lapte: Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Adaugam laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
-1 kg. visine - 100 g. unt - 125 g.zahar - 3 oua - 180 g. faina - 70 g. amidon - 1/2 plic praf de copt - 1 praf de sare - 1 lingurita coaja de lamaie - 1-2 linguri lapte Preparare: 1. Mai intai scoatem samburii visinelor, apoi le lasam la scurs, iar in tot acest timp ne apucam de facut blatul astfel: se bate untul impreuna cu zaharul si se inglobeaza pe rand ouale, amestecand pana se dizolva complet zaharul, apoi se adauga lingura cu lingura un amestec de faina, amidon, praf de copt si coaja...
Reţetă de pe www.petitchef.ro
Pentru inceput scoatem albusurile de la congelator cu cateva ore inainte de a ne apuca de prajitura, asta in cazul in care folositi albusuri congelate. Intre timp pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, doar ca in loc de 500 ml lapte folositi doar 300 ml in care puneti vanilia. ( o pregatim de la inceput pentru a avea timp sa seraceasca ) Pregatim blatul: Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devine spuma, adaugam apoi zaharul in ploaie si mixam pana...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... delicioasa am preluat-o de la Laura Sava , la origini, prajiturica am inteles ca-i apartine Laurei Laurentiu . Multumesc ...
Reţetă de pe gourmandine.ro
Retetea preluata de la Laura Sava Ingrediente: Feliute de paine (aici cantitatea depinde de necesarul dorit ...
Reţetă de pe gourmandine.ro
... Reteta preluata de la Laura Sava , careia ii multumim din inima ! ALUAT - 2 oua intregi - 9 linguri zahar ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... atat mai mult cu cat am primit premiul de la Laura Sava - gospodina (si mamica extraordinara) de la care am invatat o gramada ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com