Cauta in 21.294 retete
Incepeti prin a prepara expresso, pe care il lasati la racit complet. Cand e rece, puneti-l intr-un vas adanc si adaugati romul si optional 2 linguri Bailey's. Apoi cu felia de lamaie degresati vasul in care veti face crema si vasul in care veti bate albusurile. Frecati galbenusurile cu zahar pana zaharul e dizolvat complet. Adaugati piureul de castane si frecati bine. Adaugati apoi branza Mascarpone si omogenizati bine pana obtineti o crema fina. Adaugati restul de Bailey's si vanilia si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... -n Banat deoarece am mai mancat langosi si in alte parti dar ... de gogosi, desi pentru a face langosi se prepara un aluat mai ... potrivit de mari pentru a modela langosii.....mie mi-au iesit 15 ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... sau langosi, numite in orasele din Ardeal chiar placinte, sunt o friptura ... primele ore ale diminetii. Secretul langosilor consta in aluatul moale, aproape ... ardeleneasca cu branza. [/readalso] Reteta: Langosi Ingrediente: 600 grame de faina ... sucitorul bine uns cu ulei. Langosul are o forma rotunda sau ovala ... foc iute (180 de grade) langosile intr-o cratita adanca in care ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... timpul pauzelor, imi cumparam un langos, sau o branzaoica sau un corn umplut. Langosul este foarte simplu de facut, deoarece este un aluat ... Iosefin si imi cumpar un langos umplut cu branza. Ingredinte (pentru ... sau zahar. Puteti face si langosi umpluti cu branza sau dulceata ... subtire de umplutura si impaturiti langosii, dupa care il frigeti in ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... cel mai frumos si pufos langos :) Se pot face si de ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... . Insa daca esti roman sau ungur ai noroc de doua sarbatori. Si atat romanii cat si ungurii isi mai fac cate o cruce ... cea de Baigli. Baigli, cozonacul unguresc, e mai degraba un strudel taranesc ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
500 gr aripi 500 gr pulpe superioare 4 cepe rosii 1 foaie de dafin 5 rosii mari 3 ardei capia rosii 3 polonice supa de pui 1 lgt curry 2-3 lg boia dulce 1 pahar de vin alb sau rosu sec patrunjel verde cativa catei de usturoi Ceapa se taie solzisori foarte subtiri dupa care se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, adaugam puiul si cand si-a schimbat culoarea punem in continuare la calit ardeiul taiat cuburi. Punem apoi rosiile taiete felii si lasam acoperit la inabusit. Stingem cu supa si ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... placinte inainte, la langosi si mai inainte! :) Langosi, sau placinte unguresti ... si eu la niste super langosi, da? Ingrediente: - 1 kg faina - 50g ... . Apoi, cand avem chef de langosi, incingem uleiul, rupem bucatele de ... si il coaceti la fel. Langosii merg foarte bine si cu ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Una dintre retetele culinare traditionare unguresti adoptate rapid in Ardeal si in restul tarii, este reteta de gulas. Am ezitat foarte multa vreme sa public reteta pe blog, pentru ca stiam ca urmeaza un val de proteste legate de autenticitatea ei, dezbateri despre ceea ce inseamna cu adevarat gulas, cum se scrie si cum se prepara, asa cum s-a intamplat cu papricasul de pui . Intr-un final am decis ca-i o reteta mult prea buna si nu pot fi atat de egoista incat sa o tin pentru mine. Gulasul...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
In centrul Europei, din Ungaria si pana in Germania in vest, si din Cehia pana in Italia si Croatia in sud, gulasul este inseparabil de galuste, cele care in maghiara poarta numele de nokedli . Reteta de mai jos e rezultatul unei indelungi chibuinte de tip cum as putea manca un gulas cu galuste, fara sa fac galuste. Raspunsul cel mai comod se dovedeste a fi utilizarea galustelor italiene din cartofi cu faina, cunoscute sub numele de gnocchi si care se gasesc si in supermarketurile din...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . Uleiul se intinde pe fiecare langos inainte de a se servi. Mod ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Puteti manca doi-trei langosi, Nu veti deveni burtosi Eu m-am trezit purtat de val Si-am razuit si cascaval! INGREDIENTE 250 gr faina 100 ml lapte 25 gr drojdie proaspata o lingura ulei apa calduta (aproximativ 50 ml) o lingura de zahar o lingura de sare PLAN DE LUCRU langosi cu cascaval incalzim laptele cu zaharul. [&] Post-ul LANGOSI CU CASCAVAL apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
500 gr carne de vita/porc 30 gr unt 2 cepe marime medie 3 catei de usturoi 1 ardei rosu 1 ardei verde 1/2(500ml) supa (sau apa cu vegeta) 2 linguri de pasta de tomate 1 ardei iute(dupa preferinte) 1 foie de dafin 1 linguritza de chimen 1 lamaie(numai coaja) 1 lingurita de boia dulce de ardei sare si piper Ceapa si usturoiul se curata si se taie feliute. Intr-o cratita se topeste untu-ul si se caleste un pic ceapa si usturoiu atit cit sa se inmoie un pic. carnea se taie cuburi si se pune la ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... na, am facut o oala de langosi! :))))) Pofta buna tuturor! Stiti ce ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Se prepara la fel ca si carnatul de casa, dupa care se da la fum. - 10 kg carne de porc macinata, 230 g sare, 300 g mujdei de usturoi, 300 g chimion macinat, 200 g boia (100 g sa fie iute), 30 g zahar tos, 20 g piper macinat, 10 m mate. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ingrediente aluat: 1 kg faina alba 25 g drojdie proaspata 650 ml apa 1 lingura Zahar 2 linguri ulei 50 ml iaurt natural Ingrediente umplutura : 200 g branZa de burduf 100 g cascaval 2 fire cozi de ceapa verde Marar proaspat dupa gust Sare Mod de preparare : Amestecam 150 ml apa calduta cu drojdia proaspata si zaharul. Lasam la loc cald pentru 10 minute. Cernem faina intr-un bol. Adaugam drojdia, uleiul, iaurtul, sare si apa calduta. Framantam bine pana se incorporeaza toate Ingredientele. ...
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
Se spala carnea, se zvanta, se taie bucati potrivite (ca pentru o tocana obisnuita), se pipereaza. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie in sferturi mici, usturoiul in feliute. Se pune untul sa se incinga in cratita si se prajesc pe rand bucatile de carne (cat sa ia putina culoare). Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se caleasca impreuna cu carnea. Se adauga paprika, sarea, frunzele de dafin, otetul, rosiile decojite, 700 ml de apa fierbinte. Se pune totul la fiert, vreme de o...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... ; Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , bercy, poulette, aurora, ravigote, normandy, supreme, venetian, unguresc si german. [/note ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de pe un blog culinar unguresc, din pacate am ratacit linkul ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com