Cauta in 21.294 retete
... ) nu exista nici macar in bucatariile tarilor - in special insule - care ... inchise influentelor externe. Chiar si bucataria japoneza, una dintre cele mai ... insulei. Si chiar al limbii vorbite in bucatarie. Astfel, ingredientele din ... in care sint aduse in bucatarie, frantuzindu-se pentru totdeauna: caprioara ... couisine . Si intreaga Europa e asa! Bucataria...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... mai nobile plante folosite in bucatarie si cea care a dat si ... trio al amestecului bouquet garni (buchet de ierburi  tradus din limba franceza). Preparare: Frunzele de dafin se folosesc uscate; fruzele isi degaja ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... Saint Jacques (Sfantul Iacob, in limba romana) sunt moluste marine, din ... culoare portocalie). Folosite in diverse bucatarii  gatite sau crude  scoicile Saint ... cu tot cu carapace). In bucatariile europene, scoicile Saint Jacques se ... puteau lua in cochilie. Denumirea franceza de scoica Saint Jacques (coquille ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... sau confiture de lait in franceza  tradus mot-a-mot prin dulce ... a cunoscut gloria in tarile de limba spaniola (Spania, Peru, Uruguay, Argentina ... . Asezati unui servet textil de bucatarie pe fundul unei cratite adanci ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Desi in aparenta bucataria slovena pare lipsita de originalitate - deoarece multe ... . Prima carte de bucate in limba slovena, aparuta in 1799, sta ... ) si ravioli (zlikrofi) si elementele bucatariei austro-ungare din retetele de ... sau mai putin influentat de bucatariile locale, cu accente etnice ale ... similar cu cel din regiunea franceza a Bordeaux-ului. Cele 14 zone ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... 14 mm). Foarte populare in bucatariile de la Marea Mediterana, caperele ... capere se traduce in principalele limbi europene astfel: capers (engleza), capre, fabagelle (franceza), Kaper (germana), ??????? kappari (greaca), cappero ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... inceputul secolului XX, disputata de 4 bucatari francezi, reteta poarta numele unui al cincelea bucatar vestit al secolului XIX, Adolphe Duglere, protejatul lui ... de unt. O adevarata reteta clasica franceza. Portii: 4 Timp de preparare: 90 ... grame (calcan, platica de mare, limba de mare) 100 de grame ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro