Cauta in 21.294 retete
Zaharul se topeste pe foc mic în lapte, apoi se toarna amidonul dizolvat în prealabil în putin lapte rece. Se lasa totul pe foc mic si se amesteca în continuu pâna când se îngroasa compozitia. La final se adauga apa de trandafiri, se lasa crema la racit si se da la frigider peste noapte. În ziua urmatoare se pregateste tava în care vrei sa aranjezi straturile prajiturii. Pune lapte într-un castron si înmoaie foile speciale pentru gullac. Asaza în tava un strat de foi, urmat de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta cu un aer oriental. Un pliaf cu carne si stafide. Un deliciu! Ingrediente si cantitati: 600 g carne de miel (pulpa sau spata), taiate cubulete 300 g orez 3 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura bulion 100 g stafide 100 g migdale prajite o legatura de marar ulei de masline sare Mod de preparare: 1. Bucatelele de carne de miel se prajesc in ulei incins. Adauga usturoiul taiat fin si ceapa taiata mare si lasa totul sa se caleasca timp de cateva minute. 2. Adauga orezul si continua calirea,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg. vinete coapte, 500 gr. dovleac turcesc, o ceapa, ulei, sare Mod de preparare: Se scoate miezul de dovleac, se taie cubulete si si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa 10-15 minute se scoate, se scurge bine si se paseaza pana se obtine o pasta omogena. Pasta obtinuta se amesteca cu vinetele care au fost tocate in prealabil, se adauga o ceapa tocata marunt sau rasa, ulei, sare, dupa gust. Mod de servire Se asaza pe un platou si se orneaza cu felii de gogosari murati
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... . - 1 kg vinete coapte, 500 g dovleac turcesc, 1 ceapa, ulei, sare dupa gust ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si sub numele de chimion turcesc  este originar din zona sudica ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Turcia este tara kebabului si vei gasi aici cele mai originale ... se mananca foarte multa paine, Turcia fiind supranumita ,,cosul cu paine al lumii". Carnea preferata a turcilor este cea de miel, asa ca ... de majoritatea tarilor musulmane, in Turcia alcoolul nu este interzis. De baut, turci va vor oferi raki, un rachiu aromat cu anason ... gaseste in toate localurile. In Turcia apa nu...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... fragezeste) 6. Se serveste cu pilaf turcesc. Se poate face si cu ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Se lasa boabele de naut la inmuiat, ca si fasolea boabe. Cind sint bine de tot inmuiate se dau prin masina de tocat impreuna cu celelalte ingrediente. Din aceasta compozitie se fac chiftelute mici care se prajesc in ulei. Se pun in pita, piine turceasca, sau in baghete taiate, impreuna cu diferite salate proaspete, dupa preferinta. - 300 g boabe de naut, patrunjel, o capatina usturoi, 1 praf de copt, ulei pentru prajit. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Nu prea mi-a placut varianta asta cu bulion, de incercat cu multe legume si carne dar fara buliin, garnitura ft buna la orice carne, se poate face o mancarica si cu carne sau alte legume adaugate 1 cana de bulgur 2-4 cani de apa sau supa 2 lg unt, vreo 50 gr 2-3 lg bulion 1 ceapa alba 1 ceapa rosie 1 catel de usturoi 1 ardei capia rosu 1 ardei capia verde Sare Curry si curcuma facultativ Seminte chimen si pudra facultativ Menta uscata facultativ Boia dulce facultativ Punem la topit untul cu...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Se varsa cele 8 cesti de apa intr-un samovar. Apoi, 2 cesti din aceasta apa se varsa intr-un ceaininc, se uda peretii caeinicului pentru a-l incalzi si apoi se varsa afara. Se pune ceaiul si zaharul pe fundul vasului si se amesteca cu o un pic de apa. Se varsa restul apei din samovar in ceainic si se lasa asa, impreuna cu frunzele de ceai timp de 6 minute, Se strecoara apoi ceaiul in paharele de ceai, se adauga lamaia si/sau zaharul dupa gust. - 8 cesti de apa (6 pentru ceai, 2 pentru a...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se curata cepele, se taie in doua, apoi in inele subtiri. Se spala dovleceii si vanata, li se taie coditele, apoi se taie in bucati (dovleceii sa fie fragezi). Se spala ardeiul, se taie in doua, se curata de seminte si de nervuri, apoi se taie bucati. Se curata cateii de usturoi si se toaca marunt. Se pune untdelemnul sa se-nfierbante. Mai intai se calesc vinetele, se adauga apoi ardeii,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se taie bucatele f mici. Se adauga toate ingredientele,in afara de masline;se amesteca,se lasa de seara pina a 2-a zi. A 2-a zi,se fac chiftelutele,asa:se ia cam 1 lingurita din compozitie,in mina;se face ca un disc de cca 6-7 cm,diametru;se pune in mijloc o maslina,apoi se inchide(ca galustele cu prune),se formeaza chiftelele,rotunde,cam cit o ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cu cafea . pe un site turcesc. Textura acestei prajituri este minunata ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... nu mergem noi in Turcia, vine Turcia la noi" azi incerc ...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
... otomanii au dezbinat Balcanii, ghiveciul turcilor i-au unit. Bucurie de vara ... borcan, zacusca. Vom gasi ghiveciul turcesc, rece sau cald, cu  dar ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... portile Orientului, Ghita este interzis. Turcii nici nu stiu ce pierd ...
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Într-un bol, amesteca bine iaurtul, usturoiul si un praf de sare. Pune la fiert într-o cratita apa, otetul si sarea. Lasa la fiert la foc mare. Când apa clocoteste, redu focul si sparge cu atentie ouale în apa, având grija sa ramâna separate. Fierbe ouale pâna când albusul se coaguleaza în jurul galbenusului si apoi scoate-le imediat pe o farfurie pentru servit. Topeste untul într-o craticioara mica, adauga boia si amesteca bine. Toarna sosul de iaurt peste oua, apoi deasupra...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , am gasit si un restaurant turcesc unde mancarea este deosebit de ... si adaugam boiaua si condimentul turcesc, eu am pus 1/4 lgt ca ... ! E grozav de bun! In rest turcesc se serveste cu varza, lamaie ...
Reţetă de pe bucatareasazglobie.blogspot.com
... la gura mesenilor se bateau turcii! Ingrediente : 500 grame carne de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... vara, de concediu, de soarele Turciei. Aceste vinete umplute au la ...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com