Cauta in 141.431 retete
Se pregateste o coca din faina cca 400 grame, 2 oua, 1 lingurita sare, 2 linguri zahar, drojdia si apa calda cat cuprinde faina, se framanta acest aluat cu mana intr-un vas de bucatarie.Se acopera si se lasa la crescut. Se pregateste in putin ulei de masline, intr-o tigaie, carnea tocata de vita impreuna cu cele 2 cepe tocate, usturoiul, piper, condimente pentru carne tocata , cand carnea e aproape facuta se pune putin sos de soia.Apoi se stinge focul se adauga coserva mica intreaga de pasta...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
O reteta cu un aer oriental. Un pliaf cu carne si stafide. Un deliciu! Ingrediente si cantitati: 600 g carne de miel (pulpa sau spata), taiate cubulete 300 g orez 3 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura bulion 100 g stafide 100 g migdale prajite o legatura de marar ulei de masline sare Mod de preparare: 1. Bucatelele de carne de miel se prajesc in ulei incins. Adauga usturoiul taiat fin si ceapa taiata mare si lasa totul sa se caleasca timp de cateva minute. 2. Adauga orezul si continua calirea,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Salata De Vinete Cu Dovleac Turcesc Ingrediente 1 kg. vinete coapte, 500 gr. dovleac turcesc, o ceapa, ulei, sare Preparare Se scoate miezul de ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Mod de Preparare: Se pune la calit ceapa si usturoiul,cu putin ulei, taiate marunt. O data inmuiate si aduga dovleacul(curatat de coaja si seminte,si taiat cubulete).Se acopera cu apa,se sareaza si pipereza dupa gust, si se adauga si busuiocul. Se lasa pana ce se moaie bine dovleacul si scade apa. Pastele se fierb in apa sarata,se scurg de apa si se pune o lingura de ulei(preferabil de masline)peste ele ca sa nu-si schimbe volumul,si vor deveni si mai gustoase. .
Reţetă de pe www.gospodine.net
1 kg. vinete coapte, 500 gr. dovleac turcesc, o ceapa, ulei, sare Mod de preparare: Se scoate miezul de dovleac, se taie cubulete si si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa 10-15 minute se scoate, se scurge bine si se paseaza pana se obtine o pasta omogena. Pasta obtinuta se amesteca cu vinetele care au fost tocate in prealabil, se adauga o ceapa tocata marunt sau rasa, ulei, sare, dupa gust. Mod de servire Se asaza pe un platou si se orneaza cu felii de gogosari murati
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ouale in stil turcesc se pot servi dimineata la micul dejun ... de preparare Oua in stil turcesc (Cilbir) 1 Pune niste apa la ...
Reţetă de pe www.ghid-culinar.ro
Se scoate miezul de dovleac, se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa 10-15 minute se scoate, se scurge bine si se paseaza pina se obtine o pasta omogena. Pasta obtinuta se amesteca cu vinetele care au fost tocate in prealabil, se adauga o ceapa tocata marunt sau rasa, ulei, sare, dupa gust. Se aseaza pe un platou si se orneaza cu felii de gogosari murati sau patrunjel verde. - 1 kg vinete coapte, 500 g dovleac turcesc, 1 ceapa, ulei, sare dupa gust.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... cu bob? Incearca aceast pilaf turcesc ca sa fii multumit de rezultat. Ingrediente pentru Orez turcesc 1 cana orez cu bob rotund (arborio ... ghee ) 1/2 lingura ulei sare Orez turcesc - Preparare Orezul se spala in ...
Reţetă de pe www.e-retete.ro
Pilaful turcesc cu vinete este delicios si simplu de preparat. Aceasta reteta de pilaf este buna si ca mancare de post. Se pune uleiul si ceapa intr-o craticioara si se caleste putin. Adauga rosia ,zaharul si sarea. Adauga orezul si mai amesteca vreo 2 minute. Toarna apa fierbinte, amesteca si da focul mic. Dupa 20 de minute opreste focul si lasa deoparte 5 minute. Se adauga vinetele si mararul si se amesteca usor sau se serveste deasupra orezului si se amesteca in farfurie.
Reţetă de pe www.culinar.ro
... fragezeste) 6. Se serveste cu pilaf turcesc. Se poate face si cu ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Ti-a placut? Da mai departe! Turcia este tara kebabului si vei ... se mananca foarte multa paine, Turcia fiind supranumita ,,cosul cu paine al lumii". Carnea preferata a turcilor este cea de miel, asa ca ... de majoritatea tarilor musulmane, in Turcia alcoolul nu este interzis. De baut, turci va vor oferi raki, un rachiu aromat cu anason ... gaseste in toate localurile. In Turcia apa nu...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... si legumele proaspete provenite din Turcia contin cel mai mare numar ... ridicate, peste limita admisa. Practic, Turcia se afla pe primul loc ...
Reţetă de pe www.foodblog.ro
... zona Obor  Colentina un restauran t turcesc, GRAND 1 (devenit IDO MEMOS, din ... plasme pe care cei 5-6 clienti turci urmareau un meci de fotbal din Turcia. Intr-un colt, clasicele vitri ne frigorifice cu bauturi ... sterge fie prin ceaiul clasic turcesc, fie prin traditionalele sucuri carbogazoase de firma. Grand 1 e un local turcesc din zona Obor in care ... 30 lei, Kunefe 9 lei, Ceai...
Reţetă de pe www.foodblog.ro
patrunjel verde catel de usturoi 1 unt 5g ardei capia 1/2 ceapa 1/2 rosii 2 berbecut 200g sare piper Mod de preparare Caliti ceapa si ardeiul, taiate julienne, in unt, apoi adaugati carnea taiata in cubulete si continuati calirea. Cand carnea s-a rumenit uniform, adaugati rosiile taiate in cubulete, usturoiul tocat marunt, verdeata sarea si piperul.
Reţetă de pe bucataria.realitatea.net
Reteta trimisa de Meli si Zak Ingrediente: Aluat pentru 2 pizza mari 1 kg faina 2 cuburi drojdie (50 g) 450 g apa calduta 100 ml ulei de masline Sare Un varf de zahar 100 g ciuperci 200 g mozzarella 2 ardei grasi Masline ceapa Prosciutto, carnati Parmezan ras Rosii tocate, suc de rosii Sare, piper, cimbru Preparare: Se face o maia din apa calduta si drojdie dizolvata, in care se pun 2 linguri de faina si un praf de zahar, care se incorporeaza, dupa ce a stat 15 minute la temperatura camerei,...
Reţetă de pe www.urbanlifestyle.ro
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Patisonl se curata de coaja si de seminte, apoi se taie in felii de 1 cm. Se sareaza si se pune deoparte. Rosiile si ceapa se taie rondele, ardeii grasi se taie felii. Jumatate din cantitatea de bacon se taie foarte marunt, iar celalta jumatate se taie fasii de 2 cm. Baconul taiat marunt se caleste in propria grasime, pana devine crocant, se amesteca apoi cu usturoiul zdrobit si cu smantana. Faina, boiaua, 1 lingurita de sare, coaja de...
Reţetă de pe www.culinar.ro
ceai turcesc Ingrediente 8 cesti de apa (6 pentru ceai, 2 pentru a incalzi ceainicul ...
Reţetă de pe www.egustos.ro
ghiveci turcesc Ingrediente 6 rosii carnoase, 2 cepe, 2 dovlecei (400 gr.), 1 vanata, 1 ardei ...
Reţetă de pe www.egustos.ro
Ingrediente: -500g dovleac galben(turcesc); -o ceapa potrivita; -3 catei usturoi; -sare, piper ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
500 g iaurt 500 ml apa sare Mod de preparare Iaurtul se pune intr-un bol si se amesteca cu 1/2 l apa foarte rece si sare. Compozitia se bate cu un tel pana ce va face la suprafata o spuma si se pune la frigider. Se serveste rece. Sfat : dupa gust se poate presara cu menta uscata. Timp de preparare : 10 min Complexitate : redusa Valori nutritive : 76 kcal, 4 g proteine, 4 g grasimi, 5 g carbohidrati
Reţetă de pe www.retetazilei.ro