Cauta in 49.764 retete
Zaharul se topeste pe foc mic în lapte, apoi se toarna amidonul dizolvat în prealabil în putin lapte rece. Se lasa totul pe foc mic si se amesteca în continuu pâna când se îngroasa compozitia. La final se adauga apa de trandafiri, se lasa crema la racit si se da la frigider peste noapte. În ziua urmatoare se pregateste tava în care vrei sa aranjezi straturile prajiturii. Pune lapte într-un castron si înmoaie foile speciale pentru gullac. Asaza în tava un strat de foi, urmat de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta cu un aer oriental. Un pliaf cu carne si stafide. Un deliciu! Ingrediente si cantitati: 600 g carne de miel (pulpa sau spata), taiate cubulete 300 g orez 3 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura bulion 100 g stafide 100 g migdale prajite o legatura de marar ulei de masline sare Mod de preparare: 1. Bucatelele de carne de miel se prajesc in ulei incins. Adauga usturoiul taiat fin si ceapa taiata mare si lasa totul sa se caleasca timp de cateva minute. 2. Adauga orezul si continua calirea,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg. vinete coapte, 500 gr. dovleac turcesc, o ceapa, ulei, sare Mod de preparare: Se scoate miezul de dovleac, se taie cubulete si si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa 10-15 minute se scoate, se scurge bine si se paseaza pana se obtine o pasta omogena. Pasta obtinuta se amesteca cu vinetele care au fost tocate in prealabil, se adauga o ceapa tocata marunt sau rasa, ulei, sare, dupa gust. Mod de servire Se asaza pe un platou si se orneaza cu felii de gogosari murati
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... . - 1 kg vinete coapte, 500 g dovleac turcesc, 1 ceapa, ulei, sare dupa gust ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... fragezeste) 6. Se serveste cu pilaf turcesc. Se poate face si cu ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Turcia este tara kebabului si vei gasi aici cele mai originale ... se mananca foarte multa paine, Turcia fiind supranumita ,,cosul cu paine al lumii". Carnea preferata a turcilor este cea de miel, asa ca ... de majoritatea tarilor musulmane, in Turcia alcoolul nu este interzis. De baut, turci va vor oferi raki, un rachiu aromat cu anason ... gaseste in toate localurile. In Turcia apa nu...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... patiserie. Cornuri pufoase cu rahat turcesc. Cum preparam cornuri pufoase cu ... cu ceai. Cornuri cu rahat turcesc-Ingrediente 650 gr faina tip000 ... de ou pentru uns rahat turcesc cu aroma de trandafiri Cornuri cu rahat turcesc-Mod de preparare Aluatul pentru aceste cornuri foarte ... partea lata bucatele de rahat turcesc si am rulat formand cornurile ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
... si legumele proaspete provenite din Turcia contin cel mai mare numar ... ridicate, peste limita admisa. Practic, Turcia se afla pe primul loc ...
Reţetă de pe www.foodblog.ro
... zona Obor  Colentina un restauran t turcesc, GRAND 1 (devenit IDO MEMOS, din ... plasme pe care cei 5-6 clienti turci urmareau un meci de fotbal din Turcia. Intr-un colt, clasicele vitri ne frigorifice cu bauturi ... sterge fie prin ceaiul clasic turcesc, fie prin traditionalele sucuri carbogazoase de firma. Grand 1 e un local turcesc din zona Obor in care ... 30 lei, Kunefe 9 lei, Ceai...
Reţetă de pe www.foodblog.ro
Ingrediente Orez turcesc 1 cana orez cu bob rotund (arborio am folosit ... ) 1/2 lingura ulei sare Preparare Orez turcesc Orezul se spala in multe ...
Reţetă de pe www.e-retete.ro
Iti trebuie: 1/2 de dovleac proaspat 800 g carne de vitel o ceapa mare 50 g unt 1-2 felii de lamaie apa sare piper o legatura de patrunjel verde. Pregatesti asa: Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se spala si se taie cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Carnea se taie si ea cubulete. Toate aceste ingrediente se calesc in unt. Apoi, se adauga apa, sare si piper dupa gust, se pun si felii de lamaie si se lasa la fiert. Dupa ce s-a fiert se aduga patrunjel verde...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
... si sub numele de chimion turcesc  este originar din zona sudica ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Iti trebuie: 4 oua 250 g iaurt 250 ml ulei 500 g faina 250 g gris 250 g zahar coaja de la o lamaie rasa 1 praf de copt Pentru serbet iti trebuie: 5 cani apa 1 kg zahar zeama de la 1/2 lamaie fulgi de migdale nuca de cocos Pregatesti asa: Pui intr-o oala 5 cani de apa, 1 kg de zahar si zeama de la 1/2 lamaie si amesteci totul pana cand iese un sirop, lasand sa fiarba. Bati ouale spuma impreuna cu zaharul. Adaugi iaurtul, uleiul, grisul, faina, iar la sfarsit, coaja de lamaie si praful de copt....
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
... placere " Reteta Culinara : Desert din dovleac turcesc " Va dorim " Pofta Buna ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Ingrediente Condiment turcesc 1 lingura boia dulce 1 lingura piper negru macinat 1 lingura ... Portii: 30 gr Preparare Condiment turcesc Se amesteca toate ingredientele si ...
Reţetă de pe www.e-retete.ro
Se lasa boabele de naut la inmuiat, ca si fasolea boabe. Cind sint bine de tot inmuiate se dau prin masina de tocat impreuna cu celelalte ingrediente. Din aceasta compozitie se fac chiftelute mici care se prajesc in ulei. Se pun in pita, piine turceasca, sau in baghete taiate, impreuna cu diferite salate proaspete, dupa preferinta. - 300 g boabe de naut, patrunjel, o capatina usturoi, 1 praf de copt, ulei pentru prajit. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se curata cepele, se taie in doua, apoi in inele subtiri. Se spala dovleceii si vanata, li se taie coditele, apoi se taie in bucati (dovleceii sa fie fragezi). Se spala ardeiul, se taie in doua, se curata de seminte si de nervuri, apoi se taie bucati. Se curata cateii de usturoi si se toaca marunt. Se pune untdelemnul sa se-nfierbante. Mai intai se calesc vinetele, se ...
Reţetă de pe www.pofticiosi.ro
Mod de preparare: Se varsa cele 8 cesti de apa intr-un samovar. Apoi, 2 cesti din aceasta apa se varsa intr-un ceaininc, se uda peretii caeinicului pentru a-l incalzi si apoi se varsa afara. Se pune ceaiul si zaharul pe fundul vasului si se amesteca cu o un pic de apa. Se varsa restul apei din samovar in ceainic si se lasa asa, impreuna cu frunzele de ceai timp de 6 minute, Se strecoara apoi ceaiul in paharele de ceai, se adauga lamaia si/sau zaharul dupa gust. - Ingrediente: 8 cesti de apa...
Reţetă de pe www.pofticiosi.ro
Se varsa cele 8 cesti de apa intr-un samovar. Apoi, 2 cesti din aceasta apa se varsa intr-un ceaininc, se uda peretii caeinicului pentru a-l incalzi si apoi se varsa afara. Se pune ceaiul si zaharul pe fundul vasului si se amesteca cu o un pic de apa. Se varsa restul apei din samovar in ceainic si se lasa asa, impreuna cu frunzele de ceai timp de 6 minute, Se strecoara apoi ceaiul in paharele de ceai, se adauga lamaia si/sau zaharul dupa gust. - 8 cesti de apa (6 pentru ceai, 2 pentru a...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se curata cepele, se taie in doua, apoi in inele subtiri. Se spala dovleceii si vanata, li se taie coditele, apoi se taie in bucati (dovleceii sa fie fragezi). Se spala ardeiul, se taie in doua, se curata de seminte si de nervuri, apoi se taie bucati. Se curata cateii de usturoi si se toaca marunt. Se pune untdelemnul sa se-nfierbante. Mai intai se calesc vinetele, se adauga apoi ardeii,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro