Cauta in 21.294 retete
Albi, negri, rosii, cu sau fara samburi, strugurii sunt deliciul toamnei, iar sezonul lor este in toi. Fructe sanatoase, pline de vitamine, cura de struguri este obligatorie in aceasta perioada: pregateste organismul pentru sezonul rece, ii confera acel plus de rezistenta si forta pentru a depasi lipsurile din timpul ierinii. Strugurii pot fi ingredientul principal sau "secret" din preparate savuroase. Merg excelent cu branza sarata, branzeturile nobile (cu mucegai), dar si cu pestele si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... - 3 linguri ulei de masline - sare Pentru falafel am folosit: - 200 g amestec falafel (1 cutie falafel Sirian Durra) - ulei Se incepe cu pregatirea chiftelutelor falafel: continutul celor doua plicuri falafel se amesteca cu 250 ml apa si se lasa la ... . Se formeaza chiftelute plate din falafelul inmuiat, care se prajesc in ... formeaza o crusta aramie. Chiftelutele de...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... , cele doua prezinta multe similitudini. Falafelul e una dintre ele. Secretul unui falafel bun este, alaturi de gustul specific aromat, textura granulata, crocanta ... de Salata libaneza Tabouleh. Reteta: Falafel Ingrediente: 500 grame boabe de ... sodiu doar daca doriti ca falafelul sa fie si mai pufos ... gatire: 30 minute Portii: 6 [tip]Falafelul galben se coloreaza adaugand 1 lingurita ......
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... celor care au atentat la originalitatea lor locala, intrucat mancaruri similare ... nostri s-au indepartat de reteta originala, fiecare in directia sa, dupa ...  unele arhaisme, descrierea este cea originala Vezi si reteta moderna de ... cat mai mult posibil de original. Am cumparat carnea de la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cartofi prajiti, muraturi sau legume. Falafel sunt satioase si foarte frumos ... din excesul de ulei. Chiftelele falafel se servesc alaturi de salate ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... inghetata de vanilie alaturi. [note] Originalul  Reteta traditionala se realizeaza direct ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... fi confundata cu aceasta. Reteta originala, adoptata si adaptata cu drag ... sunt accente specific romanesti. Reteta originala, conforma cu cutumele bucatariei turcesti ... ] In mod traditional, in reteta originala turceasca, zarzavaturile se arunca. [/note ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... (nu se regasesc in reteta originala) 1 lingura bacon tocat marunt si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Biftecul tartar ( beefsteak tartare , in originalul englez) este o mancare doar pentru ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
500 gr naut, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura coriandru proaspat( daca nu aveti puneti inca o legat de patrunjel), 1 ceapa rosie mare, 1 ceapa alba mare, 6 catei de usturoi, ulei de masline, piper, boia dulce 1 lgt, curry 1 lgt, turmeric, seminte de susan 4 lgt, curcuma 1 lgt, nucsoara 1 vf lgt, chimion macinat 2 lgt, 2 lgt vegeta, rosii, cartofi prajiti, castraveti acri, varza alba si rosie, pesmet si faina pentru prajit, ketchup, 2 lg faina pentru compozitie, 1 lg bicarbonat, lipie,...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... le-au indepartat de reteta originala, pana au devenit, uneori, de ... forma nu si la gust originalul  mare parte dintre retetele romanesti ... mai au nicio legatura cu originalul. Pe alocuri ardelenii ii mai ... ). Fara a nega valoare adaptarilor locale, originalul nu contine nici unul dintre ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cuptor) este un fel traditional sirian gatit simplu, cu ingrediente specifice ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pe covorul zburator Aveau mancaruri fel de fel. Aladin, deasupra norilor, Servea salata falafel. INGREDIENTE 400 gr naut din conserva (am folosit de la SunFood) 2 rosii tocate marunt 2 castraveti tocati marunt 2 catei de usturoi zeama de 1/4 lamaie 5 linguri iaurt 2 linguri seminte de susan 20 ml ulei de masline 1 [&] Post-ul SALATA FALAFEL CU SUSAN apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Una dintre cele mai apreciate mancaruri vandute pe strada, hot dog-ul a facut cariera in Statele Unite unde a fost raspandit de catre vanzatorii ambulanti germani. Povestea hot dog-ului si a numelui sau (tradus mot-a-mot prin caine fierbinte ) are multiple si interpretabile versiuni niciuna acceptata in totalitate. Baza unui hot dog este, evident, carnatul insotit de chifla, dar in nici un caz nu se reduce doar la atat. Carnatul, specific culturii culinare germane, este un frankfurter sau un...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
500 g piscoturi Savoiardy, 500 g crema Mascarpone, 4 oua, 150 g zahar, 10 linguri lichior Amaretto, 1 ceasca cafea pregatita foarte concentrat si amesctecata cu zahar, 10 g gelatina praf, cacao pentru presarat desupra Mod de preparare: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga Mascarpone, lichiorul si gelatina, se bat pana devine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma si apoi se amesteca cu crema obtinuta anterior. Cafeaua racita in prealabil se pune intr-o farfurie, si apoi ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Tochitura, numita uneori  din motive pe care le vom vedea ulterior  macelareasca, moldoveneasca, dobrogeana, ardeleneasca sau cum ne mai vine la gura, este una dintre cele mai iubite mancaruri romanesti si cap de lista pe meniurile restaurantelor cu specialitati traditionale. Povestea initiala a tochiturii e simpla. Si s-a complicat ulterior. Numele sau este, de fapt, regionalismul moldovenesc (din tochit ) pentru termenul topitura si face referire la slanina pentru topit din ziua taierii...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mancare zdravana si satioasa, ce concentreaza in ea toate aromele dragi mexicanilor, chili con carne este fasolea cu carne, dar mai ales cu ardei iute, a Mexicului, fierbinte si apriga ca el. Specifice acestui fel de mancare, in care carnea  ingredientul principal  fierbe pana se transforma intr-o pasta iute, sunt boabele de fasole rosie si chimionul. Nu chimen  nu confundati si nu inlocuiti. Mexicul cunoaste doua tipuri de chili con carne , unul popular, gatit cu carne tocata si altul,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se lasa boabele de naut la inmuiat, ca si fasolea boabe. Cind sint bine de tot inmuiate se dau prin masina de tocat impreuna cu celelalte ingrediente. Din aceasta compozitie se fac chiftelute mici care se prajesc in ulei. Se pun in pita, piine turceasca, sau in baghete taiate, impreuna cu diferite salate proaspete, dupa preferinta. - 300 g boabe de naut, patrunjel, o capatina usturoi, 1 praf de copt, ulei pentru prajit. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Nautul se acopera cu apa si se lasa la inmuiat pana a doua zi. A doua zi se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa, patrunjelul si usturoiul. Pasta rezultata se amesteca cu celelalte ingrediente. Se fac bilute mici rotunde si se prajesc in ulei incins sau chipsiera. Se serveste cu cartofi prajiti, cu sos thina si shug sau mujdei de usturoi. - 1 kg boabe naut, 400 g patrunjel, 6 catei de usturoi, 4 cepe, 4 lingurite chimen, 6 lingurite apa, 2 lingurite sare, 1 lingurita boia...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... la Caldebarcos si-i multumesc, in original spune sa-i pui 250 gr ... haberla compartido con nosotros, en original tiene mas azucar pero yo ...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com