Cauta in 21.308 retete
In vasul de framantare se adauga untura, apoi se adauga borsul incalzit, drojdia, sarea, coaja de lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat asemanator celui de cozonac ca si consistenta. Eu las cam jumatate de ora la crescut. Apoi intind foaia, tai in triunghiuri, pun umplutura si rulez. Se pune tava la cuptorul preincalzit, depinde de fiecare aragaz cat lasi, eu de exemplu, las circa 20-25 minute. Se pudreaza calde.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg.faina de grau,1 pahar de iaurt-400 gr.,1 plic de 100 gr.zahar vanilat,un cub de drojdie,se incalzeste un pic iaurtul ,se pune drojdia peste el si zahar vanilat si un pic de sare si se face un aluat,il lasam sa creasca o ora si apoi facem sfintisorii pe care ii dam cu ou cand ii bagam la cuptor si cu miere cand ii scoatem si presuram nuca pe ei!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se incalzeste apa,peste care se adauga praful se sare si cubul de drojdie.Se toarna peste faina,se framanta bine,se pune in tavi si se da la cuptor penntru 40 minute.Daca doriti,pentru aspect se unge un bulion.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Dizolvam drojdia intr-un castron cu o cana de lapte dulce cald ... 2 cani de lapte dulce caldut, drojdia dizolvata, 2 lingurite de sare, sticluta ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se face aluatul, adica peste faina se adauga drojdia, sarea, zaharul ,doua oua, smantana, laptele dulce , se framanta bine si se lasa 20 de minute.Se intinde foaia cu telul pana obtinem o foaie subtire. Se adauga ingredietele intai bucatile de salam, ciupercile, rosiile,oregno, piperul, sucul de rosii si la urma cascavalul. Se introduce la cuptorul incalzit pentru 25-30 de minute. Se scoate de la cuptor si se serveste calda dupa preferinta . Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: 750 g faina (am amestecat si faina integrala) 150 ml iaurt simplu 150 ml lapte 150 ml apa 1 pliculet de drojdie 2 oua 1 lingurita cu varf sare 75 ml ulei 1 lingurita zahar Aceasta reteta am invatat-o de la maestra aluaturilor, draga noastra Mihaela , unde gasiti si pasii ce trebuie urmati pentru pregatirea acestor painici. Rezultatul este delicios, pufos si fraged. Va incurajez sa-l incercati!
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... , coaja rasa de citrice si drojdia, deasupra se pune untura ," sa-i tina cald" la drojdie. Se lasa la dospit 15 minute apoi ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pe o planseta. Pune in mijloc drojdia dizolvata in apa calduta, uleiul ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... framantat cu mana. Se amesteca drojdia cu zaharul. Se adauga laptele ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... vas faina. Farmam cu mana drojdia, o adaugam peste faina , apoi punem ... infierbantati, veti opari faina si drojdia si nu va mai creste ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si amestecul de lapte cu drojdie. Se intinde o foaie,peste care ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ulei 1 lg sare 1 lg zahar drojdie optional seminte (floarea soarelui, susan ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca si se ... minute observati ca amestecul de drojdie, apa si zahar va face ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru gogosii deliciosi, cernem faina si facem o gropita la mijloc unde pregatim maiaua din drojdie, lasam la crescut, apoi adaugam restul si framantam, dupa care lasam pana aluatul isi dubleaza volumul. Intindem o foaie cu vergeaua pe care o taiem cu paharul. Lasam gogosile intinse putin pe masa ca sa mai creasca, apoi le prajim in ulei si untura.Dupa ce s-au racit, pudram gogosii deliciosi cu zahar si le servim.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faina,margarina si coaja de lamaie se amesteca bine. Incorporam ,zaharul,smantana,laptele caldut,drojdia dizolvata cu o lingura de zahar si ouale.Framantam un aluat bine lucrat,pe care il lasam sa se odihneasca 20-25 min. Impartim aluatul in bucati cam cat un ou mai mare din care intindem foi rotunde pe care le taiem in forma de triunghiuri.Punem dulceata la baza triungiului apoi rulam. Coacem la foc mediu si apoi le pudram cu zahar pudra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de 2 sau 3 ori, se adauga drojdia, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Drojdia se dizova in apa calduta si se lasa 5-10 minute ... mijloc o gropita in care punem drojdia cu apa. Amestecam si framantam ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: 400 gr faina 250 gr apa 4 linguri ulei 7 gr drojdie uscata 10 gr zahar 8 gr sare Reteta pentru aceasta paine am gasit-o la Laura. Si marturisesc ca am urmat pas cu pas reteta ei si am obtinut aceste rezultate. Va mai marturisesc ca, incepand cu aceasta paine, am descoperit o noua pasiune pentru aluaturi deci vor urma mult mai multe retete de paini de casa. PS intr-adevar, aceasta paine se face foarte, foarte repede :)
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... zahar si desfacem pliculetul de drojdie, iar in cea cu lapte ... ce s-a racorit , se mesteca cu drojdia apoi se pune la dospit ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Drojdia se pune la dospit timp de 5 minute cu laptele caldut. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga uleiul, drojdia cu laptele si apoi faina. Se framanta bine si se imparte in 4. Se intinde fiecare foaie si se umple cu nuca, mac, mere sau branza. Se ruleaza si se pune in tava unsa sau cu hartie de copt. La sfarsit se unge pe deasupra cu un ou batut si se coace jumatate de ora la 180 grade.
Reţetă de pe retete.eva.ro