Cauta in 21.294 retete
... Preparatele si restaurantele cu specific spaniol au poposit foarte recent si ... ni le ofera faimoasa bucatarie spaniola. Daca esti curioasa sa incerci ... le prepari cu succes. Bucataria spaniolilor este plina de contraste: simpla ... foarte multe dintre retetele bucatariei spaniole, ingrediente precum sunca, fructele de ... paprika). Din acest motiv, mancarea spaniola este excelenta, mai ales in...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preîncalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Fierbe cartoful în coaja timp de aproximativ 20 de minute, pâna când devine moale si îl poti întepa cu furculita. Scoate-l din apa, curata-l de coaja si taie-l în felii subtiri. Încinge uleiul de masline într-o craticioara care poate fi pusa la cuptor. Adauga ceapa si feliile de dovlecel. Asezoneaza cu sare si piper si soteaza timp de 4 minute sau pâna când se înmoaie putin. Adauga si feliile de cartofi si caleste toate legumele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... gr aroz integral 200 gr garbanzo cocido 7 pimientos para asar 3 cebollas ... de 5 min le anado,el garbanzo hecho purre,arroz ,sal y las ...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
... madrileno (din cocido  gatit, in spaniola) este o fiertura din felurite tipuri ... sau alungati de catre inchizitia spaniola. In bucataria evreilor sefarzi exista ... 400 grame carnati chorizo (carnati spanioli cu multa boia) 1 tulpina de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Preîncalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Fierbe cartoful în coaja timp de aproximativ 20 de minute, pâna când devine moale si îl poti întepa cu furculita. Scoate-l din apa, curata-l de coaja si taie-l în felii subtiri. Încinge uleiul de masline într-o craticioara care poate fi pusa la cuptor. Adauga ceapa si feliile de dovlecel. Asezoneaza cu sare si piper si soteaza timp de 4 minute sau pâna când se înmoaie putin. Adauga si feliile de cartofi si caleste toate legumele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Tocana de legume spaniola ( pisto ) este inrudita indeaproape cu ratatouille -ul ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Încalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Pune rosiile tocate, cu tot cu suc, supa de pui, boia afumata si sofranul într-un bol rezistent la caldura si încalzeste-le timp de 5 minute în cuptorul cu microunde la temperatura mare, pâna când amestecul este fierbinte. Pune ceapa si usturoiul într-o tava mare sau o cratita potrivita pentru cuptor, stropeste cu uleiul de masline si amesteca pentru a acoperi cu ulei. Baga cratita la cuptor si las-o timp de 20 de minute, pâna când ceapa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preîncalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Fierbe cartoful în coaja timp de aproximativ 20 de minute, pâna când devine moale si îl poti întepa cu furculita. Scoate-l din apa, curata-l de coaja si taie-l în felii subtiri. Încinge uleiul de masline într-o craticioara care poate fi pusa la cuptor. Adauga ceapa si feliile de dovlecel. Asezoneaza cu sare si piper si soteaza timp de 4 minute sau pâna când se înmoaie putin. Adauga si feliile de cartofi si caleste toate legumele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aceasta reteta, in fapt o omleta speciala, este un fel de mancare delicioasa, buna si calda, care poate fi servita si rece. Poate fi usor taiata in felii, fara a se faramita. Ingredientele sunt pentru patru portii. Timp de preparare, 25 minute. Ingrediente : patru oua mari, doi cartofi de marime potrivita, o ceapa, un ardei verde mic, 50 de grame de salam uscat sau un carnat din carne de porc uscat, trei linguri de ulei, sare si piper. Preparare: - Taie cartofii cubulete sau da-i prin...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... deosebita, inspirata din bucataria traditionala spaniola unde se gateste cu brandy ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Spaniolii au un fel aparte de a gati la gratar sau plita ... . Somonul la gratar in stil spaniol se serveste simplu, cu garnituri ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pâinea se taie felii si se lasa în apa rece, la înmuiat, iar legumele se spala, se curata de coaja si se taie în sferturi. Se adauga pâinea înmuiata si scursa de apa, apoi amestecul se da prin mixer. Piureul rezultat se amesteca bine cu pasta de tomate, cu usturoiul pisat, cu ulei si otet. Se adauga sare si piper macinat dupa gust si se lasa la rece în frigider timp de cel putin o jumatate de ora. Gazpacho se serveste rece, simplu sau cu crutoane de pâine, si cu câteva frunze de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o tigaie mare, încinge uleiul la foc mediu. Asezoneaza cartofii cu sare si piper si prajeste-i pâna când devin aurii si putin crocanti. Dupa ce cartofii s-au facut, adauga ceapa, amesteca ocazional si lasa pâna când ceapa se înmoaie si devine usor maronie. Bate ouale, cu sare si piper. Toarna ouale în tigaie si amesteca pentru ca toate ingredientele sa fie incorporate. Da focul mic si lasa omleta pâna când ouale încep sa se rumeneasca pe partea de jos. Cu o spatula, desprinde...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... acestei salate de legume specific spaniole. Principala caracteristica a acestei salate este ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ) este nelipsita din meniul cotidian spaniol. Servita calda sau rece, in ... de baza pentru tapas (aperitivele spaniole). Portii: 2 Timp de preparare: 45 ... si rece. In mod traditional, spaniolii gatesc o tortilla mare pe care ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Aceasta friptura dens-aromata isi tradeaza la fiecare pas originile iberice. Intalnita in satucele din Estramadura (vestul Spaniei si mai rar in nord-estul Portugaliei), acest fel de friptura, gatit traditional cu iepure vanat, imparte cu bucurie aroma jamon -ului, carne de porc uscata si afumata si a ciupercilor de padure. Portii: 4 Timp de preparare : 2 ore Ingrediente : 4 pulpe de iepure 8 felii de jamon 300 g hribi 300 g galbiori 600 g ciuperci albe champignon sau pleurotus 3 catei de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ajo blanco, tradus prin usturoi alb, o supa rece, racoroasa, pe baza de lapte de migdale, aromata cu usturoi, indesata cu paine, imblanzita cu ulei de masline si inviorata cu otet este una dintre cele mai deosebite creatii culinare din Peninsula Iberica. Mai veche decat mai popularul ei frate gazpacho (ajo blanco se mai numeste si gazpacho alb), povestea acestei supe specifice Anadaluziei (in Malaga si Granada) si chiar Extramadurei se suprapune peste istoria Spaniei. Se presupune ca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
In clasamentul meu de carnuri (caci am asa ceva), puiul este pe locul 2 (pestele ocupa primul loc) si incerc sa il gatesc in cat mai multe moduri posibile (mai multe retete cu pui gasiti aici). Azi am incercat o reteta a la Nigella Lawson, de cartea careia ma bucuram in postarea aceasta , o reteta plina si bogata in arome (ca doar e a la Nigella). Este o mancare perfecta pentru zile friguroase cand iti vine da stai in casa la caldura, sa mananci ceva gustos si sa nu faci nimic altceva. ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... boia carcatita & creveti in stil spaniol - pune o oala cu apa la ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
Macroul la gratar/plita ( caballa a la plancha ) este un peste foarte iubit in Spania, in special in nordul basc. Peste oceanic, gras si consistent, macroul se gateste simplu si se serveste cu legume la gratar. Incercati-l alaturi de un sos simplu dar eficient, un soi de mujdei cu rosii. Portii: 3 Timp de preparare: 45 minute Ingrediente: 3 bucati macrou 5-6 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper patrunjel tocat pentru sos 2 rosii 3 linguri mujdei Preparare: Curatati pestii:...
Reţetă de pe www.cevabun.ro