Cauta in 106.744 retete
... cât se framânta mai mult, cu atât cozonacul va iesi mai pufos. Se pune apoi la crescut acoperit cu ... împarte la patru. Pentru un cozonac, folosim doua bucati egale pe ... rom si compozitia obtinuta din nuca pisata, cacao, zahar si rom ... si se pun jumatati de nuci deasupra, apoi se dau la ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ml smantana drojdie 125 gr nuca 500 gr Mod de preparare ... bat si se pun in nuca. Zaharul se topeste in lapte ... , ca sa iese moale si pufos, cu ulei caldut si se ... se pregateste asa : se opareste nuca cu lapte , pentru a disparea gustul ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... batut nuci oua ulei unt zahar O video-reteta de cozonaci simpla ... , e cu adevarat remarcabil: un cozonac fin si pufos, cu o crusta usor ... de retetete de cozonaci. Reteta video: Cozonaci cu nuca la masina ... 2 oua + 3 galbenusuri; pentru umplutura de nuca veti folosi 4 albusuri; pentru uns cozonacul veti folosi ... anterior,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... spuma cu zaharul si cu nuca macinata ,si peste ele am ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... face in tara asta cozonaci, galbeni si pufosi, dulci si aromati ... ruseasca. Doua lucruri deosebesc acest cozonac de celelalte care se fac ... folosita la initierea aluatului. Portii: 2 cozonaci Timp preparare: 5 ore Ingrediente: aluat ... galbenusuri (2 raman pentru dat luciu cozonacului) cu jumatate din cantitatea de ... zahar topite intr-insa (daca e cozonac moldovenesc...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cat framantam mai bine aluatul, cu atat vom avea cozonaci mai pufosi. Se pune apoi intr ... , ca pentru bezea. Incorporam usor nucile macinate si esenta de rom ... de nuca si rulam cat putem de strans. Punem cozonacul cu grija in tava tapetata ... isi dubleaza volumul. Ungem apoi cozonacii cu galbenus de ou desfacut ... asta depinde de cuptorul fiecaruia. Cozonacii...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Preparare aluat: Se cerne fÄ?ina. Untul se topeÅ?te Å?i se dÄ? la rÄ?cit. Iaurtul Å?i ouÄ?le se scot pentru a fi la temperatura camerei. Se face maiaua din drojdie, lapte Å?i puÅ
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... devine lucioasa. La final adaugam nuca macinata si esenta de rom ... -25 de minute. Ungem apoi cozonacul cu galbenus desfacut cu 2 linguri ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... , esentele, miezul de cocos, si nuca macinata. Aluatul crescut se imparte ... de crema si aluat obtinand astfel 2 cozonaci destul de mari si pufosi.Cand este gata se poate lasa ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... zahar si se presara deasupra nuca macinata. Se ruleaza foaia si ... aproximativ 35 minute. Cand e gata, cozonacul trebuie rasturnat imediat pe un ... zaharul caramel se intareste si cozonacul nu mai poate fi scos din cratita. E foarte bun, pufos in interior si crocant deasupra ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... ingredientele de la umplutura). Rulam cozonacul si ii inchidem capetele. Eu nu am impletit cozonacul ca si Laura deoarece are umplutura foarte ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... framantat aluatul ca sa iasa pufos,dupa care il lasam la ... parte o umplem cu amestecul de nuca si il rulam il punem ... il punem in tava de cozonac unsa cu putin ulei si ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... delicioasa a ei. Mareste poza " Patru cozonaci de forme diferite, proaspat scosi ... doua ore inainte de a framanta cozonacul. Lasati galbenusurile in farfurie, acoperite ... aer cat sa il faca pufos, deci va opriti din framantat ... umplutura de nuca, rulati ca un sul si asezati cozonacul in tava unsa cu unt. Umplutura de nuca o preparati ... aragazului nu este uniforma, coaceti...
Reţetă de pe www.retete-on-line.ro
... incorporeaza untul, iar aluatul de cozonac se aduna frumos de pe ... incorpora aer si va fi pufos. Daca aluatul este prea moale ... volumul. Intre timp pregatiti umplutura: nuca se amesteca cu cacaoa si ... copt. Apoi incepeti sa modelati cozonacii. Ungeti cu unt blatul de ... . apoi se adauga uniform cacaoa, nuca si stafidele. Se ruleaza aluatul ... se pune in forma de cozonac....
Reţetă de pe retete.eva.ro
... intr-un bol am amestecat nuca cu cocosul si cu o lingura ... care am adaugat umplutura de nuca, apoi le-am rasucit intr ... -am pus in tava de cozonac unsa cu margarina le-am ... am pus cativa "cocosei" de nuca pentru design. am dat la ... imi era mie pofta...de cozonac cald:) Sper ca n-am uiat ... mentionez nimic! Al meu s-a vrut pufos, doar k n-a iesit tocmai asa, din ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... se tapeteaza doua forme de cozonac cu hartie de copt. Pentru ... si apoi stafidele, rahatul si nuca. Se scoate aluatul si se ... fel si cu al doilea cozonac. Tavile se acopera cu un ... ajutorul unei pensule se ung cozonacii, apoi se presara zahar brun ... de sus, se pun ambii cozonaci in cuptor, la foc mic ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... cuptorul bine incalzit circa o ora. Cozonacii fierbinti se ung cu un ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... aluatul eu ung formele de cozonac cu ulei, pregatesc umplutura, adica nuca macinata o amestec cu zaharul si ... pe care pun umplutura de nuca si rulez dinspre latura mai ... a fi sigura ca este copt cozonacul, scot formele din cuptor si ... raceasca putin dupa care scot cozonacul din forma, daca imi este ... se raceasca bine rup din cozonac si mananc, niciodata nu il ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... sens peiorativ pentru ca acest cozonac este cu adevarat delicios. Reteta ... nuci, stafide, cacao sau chiar gem. Mie imi place insa cozonacul ... rahat. In total, 2,5 kg de cozonac :D. Dupa preferinta, puteti pune ca ... , panettone-ul. Ingrediente:  faina pentru cozonac 1 kg  galbenusuri 8 buc. + 1 buc. pentru ... exceptia celor din silicon). Ungeti cozonacii cu galbenus batut....
Reţetă de pe gurmandino.ro
... pentru 4 cozonaci) 2 kg faina 0.6 kg zahar 1\2 pachet unt z, vanilat, es ... , 100 ml smantana drojdie 125 gr nuca 500 gr Preparare: ( pentru 4 cozonaci) 2 kg faina 0.6 kg zahar 1\2 pachet ... ml smantana drojdie 125 gr nuca 500 gr Mod de preparare ... bat si se pun in nuca. Zaharul se topeste in lapte ... , ca sa iese moale si pufos, cu ulei caldut si se ... se pregateste asa : se...
Reţetă de pe www.petitchef.ro