Cauta in 138.349 retete
Se pune intr-un vas inalt faina si se amesteca cu untura,si nu uitam de sare. Apoi adaugam galbenusul si smantana si le amestecam.Inmuiem drojdia in putina apa calda si o punem peste ingredientele din vas.Framantam bine si lasam sa dospeasca. Dupa ce a dospit aluatul luam cc 3-4 linguri de aluat si intindem bine cu sucitoarea. il taiem cu cutitul patratele ,punem gemul si il rulam.Dam la copt cc 20 min,iar dupa ce se racesc le putem pudra cu zahar! Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
In vasul de framantare se adauga untura, apoi se adauga borsul incalzit, drojdia, sarea, coaja de lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat asemanator celui de cozonac ca si consistenta. Eu las cam jumatate de ora la crescut. Apoi intind foaia, tai in triunghiuri, pun umplutura si rulez. Se pune tava la cuptorul preincalzit, depinde de fiecare aragaz cat lasi, eu de exemplu, las circa 20-25 minute. Se pudreaza calde.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente 600 g faina, 1/4 kg untura sau margarina, 100 g zahar, 200 ml smintina sau lapte, 2 oua, 25 g drojdie, coaja rasa si zeama de ... Se freaca, intr-un castron, drojdia cu zaharul, pina cind se ... , apoi se adauga untul si untura sau margarina moale, galbenusurile sau ...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
cornulete dospite Ingrediente 600 g faina, 1/4 kg untura sau margarina, 100 g zahar, 200 ... smantana sau lapte, 2 oua, 25 g drojdie, coaja rasa si zeama de ... Se freaca, intr-un castron, drojdia cu zaharul, pana cand se ... , apoi se adauga untul si untura sau margarina moale, galbenusurile sau ...
Reţetă de pe www.egustos.ro
Se dizolva drojdia in laptele caldut si se adauga grasimea, oul ... bere. - 1 kg faina, 1 pahar lapte, 1 lingura plina cu untura, 1 ou, 40 g drojdie de bere, ½ lingurita zahar, un vârf de cutit ...
Reţetă de pe retete-culinare.rol.ro
cornulete dospite, cu untura sau margarina Ingrediente 600 g faina, 1/4 kg untura sau margarina, 100 g zahar, 200 ... smintina sau lapte, 2 oua, 25 g drojdie, coaja rasa si zeama de ... Se freaca, intr-un castron, drojdia cu zaharul, pina cind se ... , apoi se adauga untul si untura sau margarina moale, galbenusurile sau ...
Reţetă de pe www.egustos.ro
... 1/4 kg faina, 1/4 kg unt (margarina, untura de porc), 1/4 kg brinza de ... , fructe sau carne, pentru saleuri, cornulete cu sunca, foaie pentru drob ... de vaci va actiona ca o drojdie, rezultind bioxid de carbon, gaz ... fara praf de crescut sau drojdie, se va proceda la fel ...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
... 1 kg de faina, 1/2 kg de untura (osinza) tocata prin masina de ... , 1 pahar mic de apa calduta, drojdie si sare; bucati mici de ... , se pot rula ca niste cornulete, se pot indoi in forma ...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
... 1/4 kg faina, 1/4 kg unt (margarina, untura de porc), 1/4 kg branza de ... , fructe sau carne, pentru saleuri, cornulete cu sunca, foaie pentru drob ... de vaci va actiona ca o drojdie, rezultand bioxid de carbon, gaz ... fara praf de crescut sau drojdie, se va proceda la fel ...
Reţetă de pe www.egustos.ro
... Pentru aluat: 1 kg. faina, 1/2 kg. untura (osinza) tocata prin masina de ... , 1 pahar mic de apa calduta, drojdie si sare; bucati mici de ... , se pot rula ca niste cornulete, se pot indoi in forma ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Pentru aluat: 1 kg. faina, 1/2 kg. untura (osinza) tocata prin masina de ... , 1 pahar mic de apa calduta, drojdie si sare; bucati mici de ... , se pot rula ca niste cornulete, se pot indoi in forma ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , fructe sau carne, pentru saleuri, cornulete cu sunca, foaie pentru drob ... de vaci va actiona ca o drojdie, rezultind bioxid de carbon, gaz ... ). - 4 kg faina, 1/4 kg unt (margarina, untura de porc), 1/4 kg brinza de ...
Reţetă de pe retete-culinare.rol.ro
... iar gustul minunat al cornuletelor cu untura ale bunicii atunci incercati ... delicioasa. Mareste poza " Trei cornulete cu untura. " Ingrediente 600 g faina 250 ... smantana sau lapte 2 oua 25 g drojdie coaja rasa de la o lamaie ... , intr-un vas, drojdia cu zaharul adaugand apoi untura sau margarina ... si rulati triunghiurile in cornulete. Asezati...
Reţetă de pe www.retete-on-line.ro
se face un aluat din ingredientele enumerate mai sus ,se formeaza cornuletele in interior punand cate o bucatica de rahat ,se coc,iar cand sunt inca calde se trec prin zahar pudra! se poate folosi unt sau margarina
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Cornuletele cu magiun au fost pregatite de Jeni Mirea, pentru Concursul Bunatati din Natura. - 200 g untura 3 galbenusuri 1 borcanel smantana 1 praf sare ... -600 g faina 1 cubulet drojdie Mod de preparare Cornulete umplute cu magiun ... , se lasa deoparte. 2 Se amesteca untura bine cu smantana si galbenusurile ... sarea,treptat se pune si drojdia imnuiata si iar se amesteca ... aluatul se...
Reţetă de pe www.ghid-culinar.ro
In borsul la temperatura camerei se dizolva drojdia dupa care si praful de copt se adauga untura lichida zaharul vanilat si faina cat sa iasa un aluat potrivit Se intinde o foaie destul de subtire iar la un capat se insira una langa alta bucati mici de rahat, se ruleaza putin (de cateva ori) si se portioneaza. Se coc cam 20-30 min iar cat sunt calde se trec prin zahar pudra.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se freaca untura cu faina. Drojdia se freaca cu laptele putin incalzit. Ouale se amesteca cu zaharul pana se topeste. Se framanta toate cu un praf de sare si se lasa la dospit 30 min. Se intinde o foaie subtire de aluat si se taie triunghiuri. In mijlocul fiecaruia se pune o lingurira din nuca amastecata cu zahar. Se ruleaza dinspre o latura spre varf si se coc la foc moderat 30 min. Se pudreaza cu zahar praf amestecat cu pliculetul de zahar vanilat.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... Se pune drojdia cu putin lapte la dospit,dupa ce a dospit ... amesteca cu restul de ingrediente: untura,sare,laptele caldut cate putin ... taie triunghiuri si se formeaza cornuletele,se pun in tava dupa ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si usor de modelat. La nevoie se mai adauga faina. Intindem aluatul pe masa bine infainata in foaie subtire. Cu rola zimtata taiem patrate cu latura de 5- 6 cm. Intr-un colt punem o bucatica de rahat sau un sfert de miez de nuca si rulam formand un cornulet. Se aseaza cornuletele in tava unsa cu unt si se coc la foc mediu pana se rumenesc usor pe margini. Fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Iti trebuie: 250 g untura 250 g smantana 1 cub drojdie 1-2 pliculete zahar vanilat coaja rasa de lamaie putin zahar 600 g faina. Pregatesti asa: Amesteci toate ingredientele si lasi aluatul sa creasca putin, intinzi apoi foaia, tai in patrate si pui umplutura. Formezi cornuletele si le pui in cuptor circa 40 de minute. Umplutura poate fi: gem cu nuca, marmelada sau branza dulce cu zahar vanilat. Portii: 5 portii Pregatire: 70 minute
Reţetă de pe www.bucatarul.ro