Cauta in 139.505 retete
... pentru iarna (la gemuri, dulceturi, compoturi), fie proaspete, in prajituri sau ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pot fi folosite la prepararea compoturilor, a gemurilor si a dulceturilor. Astazi iti ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Compot de cirese Ingrediente 1 kg cirese, 200g zahar, 600ml apa, 1 paharel visinata Mod de preparare Se iau cirese frumoase, bine coapte, se rup cozile si se scot samburii fara a strivi fructul. Se fierbe siropul, se adauga ciresele si se fierbe un clocot sau doua, dupa care se lasa sa se raceasca. Se scot ciresele din zeama si se aseaza in compotiera. Siropul se fierbe in continuare ca sa scada si se aromeaza cu putina visinata. Dupa ce s-a racit, se toarna peste cirese.
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Compot de gutui Ingrediente 1 kg gutui, 200 g zahar, 600 ml apa, lamaie Mod de preparare Se iau gutui bine coapte, se curata de coaja si de samburi si se taie in felii. Se fierb in apa cu zeama de lamaie pana se inmoaie. Se scurg si se trampeaza apoi in sirop cald, timp de 3 ore. Se scot, se scurg si separat se fierbe siropul pana scade. Se aranjeaza fructele in compotiera, se toarna siropul deasupra si se lasa sa se raceasca.
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Castraveti murati Ingrediente 3 kg castraveti proaspeti de culoare verde 2 capatani de usturoi marar pentru muraturi 3 bucati de hrean foi de dafin piper boabe ardei iute optional sare Mod de preparare Se pune apa la fiert cu foi de dafin, piper, sare in proportie de 50 g de sare la 1 litru de apa. Dupa ce a dat cateva clocote, se da la o parte sa se limpezeasca; Se curata usturoiul si hreanul, se taie in bucati hreanul; Se spala bine castravetii si se aseaza vertical in borcane, printre ei...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Compot de mere II Ingrediente 800 g mere, 150 g zahar, 600 ml apa, lamaie Mod de preparare Se iau mere, se curata subtire de coaja, se goleste cotorul de samburi si se trampeaza(inmoaie) merele intregi in apa cu lamaie. Se scurg si se inabuse in sirop aromatizat cu vanilie. Cand merele s-au inmuiat si au devenit stravezii, se scot de pe foc, se scurg si se aseaza in forma de piramida intr-o compotiera. Siropul se fierbe in continuare, pana scade. Dupa ce s-a racit, se stropesc merele cu el....
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Ciuperci conservate Ingrediente 3 kg de ciuperci albe si mici 1 pliculet sare de lamaie 200 ml de otet la 1 litru de apa 1-2 foi de dafin cateva boabe de piper ienibahar sare Mod de preparare Se iau ciupercile se curata, se spala, se taie coditele, cele mici se lasa intregi; Se pun la fiert in apa clocotita cu sare si sare de lamaie, se fierb sub supraveghere pana isi pierd gustul de crud, apoi se scot din zeama, se lasa la scurs si se pun in borcane; Se pregateste solutia de conservare cu...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Compot de pere Ingrediente 1 kg pere, 150 g zahar, vanilie, 600 ml apa, lamaie Mod de preparare Se curata perele de coaja, se lasa intregi sau bucati, se scot semintele si partile necomestibile, se taie cele mijlocii sau cele mari in doua sau in patru. Daca se folosesc pere zemoase, se lasa sa se inabuse direct in sirop de vanilie. Se scurg de zeama si se aseaza intr-o compotiera. Se scade siropul si, dupa ce s-a racit, se toarna deasupra perelor. Daca se utilizeaza pere mai tari, se freaca...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Ciuperci in otet Ingrediente 2 l otet 5 kg ciuperci 400 g sare 40 g piper boaba 50 g foi de dafin 20 g cuisoare (facultativ) 30 g marar 4 l apa Mod de preparare Se curata ciupercile proaspete, se sorteaza dupa marime, se spala in mai multe ape reci si se pun la scurs intr-o sita; Intr-un vas emailat se pun apa, otetul si sarea, se amesteca bine pana se dizolva sarea, apoi se adauga ciupercile si se pune vasul la foc pentru fierbere; Cind solutia a dat in fiert se indeparteaza spuma, se adauga...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Compot de caise Ingrediente 1 kg caise, 150 g zahar, 600 ml apa, 1/2 pahar visinata Mod de preparare Se aleg caisele frumoase, coapte, se taie in doua si se scot samburii. Se sparg jumatate din samburi si se pune miezul sa se macereze in visinata. Se oparesc repede caisele pentru a le curata de coaja si astfel se introduc in siropul fierbinte. Se da in clocot de doua ori, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se aseaza caisele intr-o compotiera, garnisind fiecare jumatate de...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Compoturi Fiecare gospodina, are compotul, acritura specifica, speciala, care difera de cele procurate din comert. Pentru iarna, se pot conserva, crude sau fierte, fructe si zarzavat, fie in congelator, fie sterilizând cu aburi in borcane. Pentru aburire, se captuseste fundul vasului cu paie sau hârtie de ziar. Borcanele se inchid ermetic cu capace sau cu celofan si se leaga bine.
Reţetă de pe www.retete-online.com
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... ) ex: struguri, ananas, portocale, piersici, compoturi din fructe exotice, kiwi, etc ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... 500 ml 12 linguri zahar 2 compoturi de fructe (800ml) 3 pliculete de ...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
... adauga banana taiata rondele. Zeama compoturilor se masoara cu un pahar ... frisca. - Ingrediente: 3 - 4 borcane cu diferite compoturi 1 portocala 1 banana 250 g frisca 1 pahar ...
Reţetă de pe www.pofticiosi.ro
... )ex: struguri, ananas, portocale, piersici, compoturi din fructe exotice, kiwi etc ...
Reţetă de pe retete-culinare.rol.ro
... ml 12 linguri de zahar 2 compoturi de fructe (800 ml) 3 pliculete ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
... de fructe 12 linguri zahar 2 compoturi de piersici 3 pliculete gelatina 700 ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
... , cel pe are il aveau compoturile bunicii mele. Cu ani in ... -am amintit de bunica, de compoturile pe are le mancam la ... "copila ei draga". Dorul de compoturile ei m-a dus cu gandul departe ... -am amintit ca bunica facea compoturi foarte dulci si mie tare ... , cel pe are il aveau compoturile bunicii mele. Cu ani in ... -am amintit de bunica, de compoturile pe are le mancam la ......
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... )ex: struguri, ananas, portocale, piersici, compoturi din fructe exotice, kiwi etc ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com