Cauta in 21.294 retete
Faramiteaza bine fursecurile de ciocolata. Topeste untul si adauga-l peste fursecurile faramitate. Amesteca bine. Preseaza apoi aceasta compozite intr-o tava, formand un blat. Da apoi la rece pentru 15 minute. Taie batoanele de ciocolata in 4 - 5 bucati. Inveleste-le in folie de plastic si da-le la rece pentru 10 minute. Taie-le apoi in bucatele mici. Pe blatul de fursecuri aseaza jumatate din cantitatea de inghetata. Presara apoi jumatate din bucatelele de baton faramitate. Deasupra adauga...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... metoda de conservare a acestora pentru iarna. Simplu de realizat, daca respectati ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pastaile de fasole, denumite regional fasole verde sau teci, sunt una dintre bucuriile sezoniere pe care le ofera pamantul. Cu o durata de viata scurta, mai sarace in carbohidrati si amidon decat fasolea, pastaile sunt ideale pentru supe, garnituri sau salate. Pentru a va bucura de ele si in anotimpul rece, conservati-le din timp prospetimea. Exista 2 tipuri de pastrare a pastailor de fasole: congelarea conservarea in borcan Pregatirea: Indiferent de metoda de conservare pentru care optati,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... gandit...ca voi face si compot de corcoduse :))) ...dar am facut ... , se curata de codite; pentru compot este bine sa nu fie ... ca e prima oara cand fac compot "la borcan"?! ...sper ca nu ... facut eu :D ...m-a cam doborat compotul asta :))) Compotul e gata cand zaharul s-a topit ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Imaginile sunt link-uri spre retete. Aperitive ; ; ; ; Fripturi ; ; Aluaturi dospite ; Dulciuri ; ; ; Torturi ; ;
Reţetă de pe anditudor.blogspot.com
Dulce acrisoara, discret parfumata, dulceata (sau gemul) de caise este simpla de preparat si ideala pentru prajituri sau tartine. Usor de preparat, dulceata de caise este metoda ideala de a pastra gustul deosebit al acestor fructe. Portii: 6,5-7 kilograme Timp de preparare: 90 de minute Ingrediente: 5 kilograme de caise 2,5 kilograme de zahar zeama de la 2 lamai 1 baton de vanilie (optional) Preparare: Spalati si alegeti fructele. [note]Caisele trebuie sa fie coapte si fara urme de lovituri....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... o modalitate ideala de pastrare pentru iarna a fructelor. [note]Desi exista inca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... metoda de conservare a rosiilor pentru iarna o reprezinta pastrarea lor in bulion ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Frenezia sarbatorilor de iarna este molipsitoare. De la decorul luminos de ... propriu-zisa, perioada sarbatorilor de iarna este marcata de o intreaga serie ... mese din perioada sarbatorilor de iarna raman aperitivele reci. Preparati-le ... , si cu atat mai mult iarna cand consumul de proteina animala ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Una dintre cele doua metode de murare a castravetilor  alaturi de cea in saramura  consevarea in otet da un gust mai proaspat si mai acidulat. Iar castravetii murati in otet au un gust deosebit. O reteta clasica, mereu la moda. Reteta: Castraveti murati in otet Ingrediente: 4 kilograme castraveti cornison 4 litri apa 1 litru otet de buna calitate 1/2 cana de sare grunjoasa, neiodata 4 linguri de zahar 3 radacini de hrean 2 cepe 1 capatana de usturoi 1/2 cana boabe de mustar 1 lingura boabe...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Continuand ideea lansata saptamana trecuta (cititi aici primul articol), va propun din nou un meniu economic, potrivit sezonului si bland cu bugetul! :) Probabil ca cea mai buna metoda de a economisi gatind este sa tineti un meniu saptamanal si sa cumparati doar strict ce puneti pe lista si sa construiti meniul in functie de ceea ce aveti deja in casa. De exemplu, in cazul supei recomandate de azi, ea consuma extrem de eficient o mana de mazare congelata ramasa de la o alta mancare, ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
I NGREDIENTE Sos pt macerat carnea(picanta)By Ama Carne de pui,pulpe,porc(la alegere) 4 catei de usturoi 3 linguri de miere 3 linguri de suc de lamaie 4 linguri de sos de soia 2-3 linguri ulei cu ardei iute(sau ulei cu chili) sare piper Se toaca marunt usturoiul si amestecati sosul din ingrediente. In acest sos se lasa carnea la macerat o zi/noape. Se pun la prajiti / sau la cuptor. Gustu e foarte bun combinat dulce iute si se face carne foarte fragede.
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... de dulceata lor si la iarna. Portii: 7,5 kilograme Timp de preparare ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1 1/2 kg gogosari, 1 1/2 ardei, 1 kg vinete, 1 kg ceapa, 1/2 l ulei, 1 litru bulion, 3-4 foi de dafin, piper, sare Mod de preparare: Se curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare si seminte si taiat cubulete) si vinetele curatate crude de coaja si taiate cubulete. Se lasa sa se inmoaie bine ardeiul si gogosarul, iar la urma se adauga bulionul, foile de dafin, piperul si sare, dupa gust. Se lasa sa mai dea citeva...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg pere, 3 pahare apa, 300g zahar, zeama de la o lamiie, o bucatica scortisoara, 2-3 cuisoare Mod de preparare: Se curata perele de coaja si se taie in patru, apoi se curata saminta. Fiecare bucatica se moaie in zeama de lamiie. In acest timp se pun la fiert zaharul si apa, se adauga perele, scortisoara si cuisoarele. Se lasa sa fiarba acoperit pana se moaie perele. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. cartofi, 300 gr. sfecla rosie, 2 gogosari in otet, 2 castraveciori, 200 gr. fasole verde (din conserve), 100 gr. morcovi, 100 g telina, 100 ml ulei, otet, sare Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat, in apa usor sarata, se fierb morcovii si telina si tot separat, sfecla rosie. Se taie toate legumele fierte in cuburi mici, se combina si se asezoneaza cu ulei, otet si sare.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. mere, 1 lingura zahar, 1 pahar apa, coaja de lamiie Mod de preparare: Se pune apa cu zaharul si coaja de lamiie la fiert. Merele se curata de coaja si simburi, se taie sferturi si se pun sa fiarba in sirop la un foc mai tare, pana cind se inmoaie, fara sa se sfarime. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente: - 1 kg. kiwi - 700 ml apa (aprox.) - 180 g.- 200 g. zahar maxim(45 g/ borcan) - 4 borcane + capace cu filet Se curata kiwi de coaja,apoi se trec sub un jet de apa rece,pentru indepartarea pufului ce ramine pe fruct la curatat. Apoi se taie felii,care se aseaza in borcane.Deasupra se pune zaharul. Apoi se toarna apa. Borcanele se inchid bie cu capacele cu filet,apoi se introduc intr-o oala,in care se pune atita apa,cit sa acopere borcanele. Se pun la fiert.In momentrul cind apa ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
600 gr. capsuni congelate, 2 linguri indulcitor, citeva frunze de menta Mod de preparare: Se taie fructele in bucati si se calesc intr-un vas timp de 10-15 minute, dupa care se adauga indulcitorul peste compotul caldut. Mod de servire Se serveste cu menta pe deasupra
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg caise tari, 200 g zahar, 3 pahare apa, 1 lingurita zeama de lamiie Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu zaharul. In acest timp, se curata caisele de pielita si se lasa sa stea in apa rece. Cind zaharul s-a topit, se pune zeama de lamiie si caisele scoase din apa rece. Se lasa sa fiarba la foc mic citeva clocote, luind spuma in timpul fiertului. Mod de servire Se serveste rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com