Cauta in 21.294 retete
Mancarea facuta de bunica era curata si sanatoasa, din ingrediente naturale ... . Fara aditivi, fara conservanti. Mancarea bunicii respecta perfect regulile la moda ... se poate spune ca bucataria bunicii revine in actualitate. Interesant este ... ulei, si cu toate acestea bunica a fost supla toata viata ei ... crescut frumosi si sanatosi. La bunica acasa se manca mereu la ... o supa, o ciorba sau un...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... taine ale bucatariei de la bunica. De la ea am inteles ... la caietul cu retete al bunicii. Mancarurile ei simple si aspectoase ... garantata. Secretul aromei din prajiturile bunicii Am sa-ti spun si un secret din bucataria bunicii: cumpara doua batoane de vanilie. Sunt ... ceapa Salam de biscuiti Placinta cu fructe a bunicii Placinta cu dovleac ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... uitat aroma bucatelor din bucataria buniciilor noastre. Am uitat farmecul unor ... pentru ca am uitat retetele bunicilor noastre. Cele de mai jos ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Bunica mea facea placinta aceasta in 10 minute. Eu am ajuns ... s-a mai racorit putin si gandeste-te la bunica (a ta sau a mea ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Tocana bunicii: 1 kg carne de porc de tara cu putina grasime ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Pai da! Avem bunici si deja am crescut, asa ca putem ... o felicitare cu martisor pentru dragile bunici. Ingrediente: In afara de martisoarele ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... timp pana vei impacheta sarmalele. Bunica spune ca cel mai usor ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ne-am intalnit intreaga familie si am pregatit o friptura a la bunica la ceaun si i-am servit cu cartofii. Cartofii se spala,se fierb in coaja,dupa care se taie.Prajim ceapa in 3 linguri ulei.(puteti sa puneti si mai mult,daca doriti mai unsi. Adaugam ardeiul rosu taiat marunt,si paprika. Prajim pina cind ceapa devine moale. Adaugam ouale si amestecam bine(ca la omleta)....am servit cartofi taranesti a la bunica Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mixam albusurile de la cele 6 oua pâna obtinem o spuma tare. Adaugam apoi zaharul si aromele amestecând în continuare. La final punem si galbenusurile frecate. Se poate adauga si cacao în functie de preferinte. Laptele se fierbe, iar când este gata, se adauga compozitia de care am amintit mai sus. Se mai lasa pe foc maxim 3 minute. Imediat dupa aceea se pune în recipientele dorite, se lasa la racit (racirea sa se realizeze cât mai repede), dupa care se baga la congelator. Vom obtine...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cerni faina de doua ori pentru a fi mai afanata. Incalzesti jumatate din cantitatea de lapte si il torni peste faina pentru a o opari. Pana se raceste, pui drojdia intr-o farfurie, peste ea pui putin zahar si lasi sa se inmoaie, dupa care o adaugi la faina, amesteci bine si lasi putin la crescut. Intre timp, separi galbenusurile de albusuri. Albusurile le bati spuma cu zaharul, mirodeniile, sarea si coaja rasa de lamaie, iar galbenusurile le amesteci cu putin ulei. Adaugi galbenusurile peste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Bunica face paine buna. Tare buna. Si desi e de casa, e proaspata ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... multa dragoste. P.S. Cand eram mica, bunica mea mereu ma rasfata cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca drojdia cu 2 linguri de faina si 3-4 linguri de apa calduta. Se amesteca pana se obtine o pasta omogena, se lasa la dospit 10 minute. Se cerne faina, se adauga sarea ,drojdia si se amesteca. Se framanta bine pana obtinem un aluat care nu se lipeste da mana. Se lasa la crescut ,la caldura circa o ora. Se fac turtele de forma rotunda , se dau prin faina si se pun la copt intr-o cratita de tuci pe o parte si pe cealalta. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
300 ml lapte gras 6 lingurite potrivite de gris 3 lingurite potrivite de zahar scortisoara coaja de lamaie si portocala zahar vanilat sau esenta de vanilie gem, dulceata miere su nuci stafide Punem laptele pe foc mic impreuna cu zaharul, esenta si coaja de citrice. Amestecam pana la dizolvarea zaharului. Cand s-a infierbantat turnam in ploaie grisul si amestecam incontinuu. Daca ati pus prea mult gris si vi se pare prea tare mai adaugati lapte cald iar daca iese prea moale puneti gris....
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Carnea de miel se pune într-o oala cu doi litri de apa rece si se lasa la o parte 15 minute, ca sa se dizolve substantele hranitoare care vor da gust si aroma ciorbei. În acest timp, zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc doua minute cu doua linguri de ulei într-o oala de 5-6 l, amestecînd mereu. Apoi, se adauga carnea cu apa în care a stat si o lingurita de sare. Se fierbe 50-60 minute, dupa care se adauga orezul. Se amesteca bine, ca sa nu se lipeasca de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O retetea minunata, simpla si gata in 10 minute. Te vei indragosti de ea. Ingredientele sunt pentru opt portii Ingrediente: 200 grame sunculita afumata, 300 grame faina, un plic de praf de copt, patru oua, 150 grame cascaval ras (merge orice branza putin sarata si uscata), sase linguri de ulei, trei linguri de apa, sare piper. Preparare: Incinge cuptorul si unge o tava de chec clasica cu unt si tapeteaz-o cu faina. Taie bucatele sunculita si rumenese-o in putin ulei. Amesteca 300 grame faina...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile cu un praf de sare,zaharul vanilat si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam untul si la sfarsit incorporam faina si praful de copt cernute. Punem o parte din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt,iar in compozitia oprita punem lingura de cacao.Omogenizam si punem compozitia cu cacao in tava peste cea alba si cu o furculita facem onduleuri. Presaram deasupra miezul de nuca maruntit si dam la cuptorul incins la 180°...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de prepare Orezul se spala bine cu apa calduta si se freaca in palme sa se inmoaie si sa se decojeasca, apa se schimba de vreo 4-5 ori Se pune laptele, scortisoara si coaja de lamaie intr-o cratita. Se tine pe foc pana ajunge laptele la punctul de fierbere. De indata ce a fiert, se scoate scortisoara si lamaie, folosind-o strecuratoare. Se adauga orezul si se mai tine pe foc pentru 20 de minute. Amestecati din cand in cand sa nu se prinda orezul. Se adauaga zaharul si se fierbe la foc...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca bine toate ingredientele . Se pune o cratita la incins cu putin ulei. Se adauga cca 100ml din compozitie in cratita si se distribuie pe toata suprafata cratitei, apoi se intoarce clatita lasandu-se sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Se adauga pe clatita brinza rasa, sau gem de prune, caise, etc si se infasoara, apoi se servesc alaturi de un pahar de lapte cald. POFTA BUNA!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se prepara o maia din drojdie, un praf de sare, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina, apoi se lasa la dospit 30-40 de minute, la loc caldut, pana se dubleaza ca volum. Se amesteca maiaua cu restul de faina, se adauga ouale batute, restul de lapte caldut, in care s-a dizolvat zaharul si se framanta bine. Se adauga uleiul treptat, framantand in continuare pana cand aluatul este omogen si elastic. Se lasa la crescut circa 40 de minute, la loc cald. Din aluatul preparat, se modeleaza pe ...
Reţetă de pe retete.eva.ro