Cauta in 138.640 retete
... ), ci pentru niste fileuri de cambula. A fost prima data cand am ... post :P. Ingrediente (pentru 4 portii):  file cambula 500 g  faina 50 g  usturoi pudra ... lamaie. Pregatiti intre timp si cambula: spalati pestele si stergeti-l foarte ... de piper. Serviti fileurile de cambula cu sferturi de lamaie si ...
Reţetă de pe gurmandino.ro
... si se lasa la foc, cambula, pana scade sucul de lamaie. Fileurile de cambula se servesc calde! Pofta buna! Timp Preparare: 20 ... si se lasa la foc, cambula, pana scade sucul de lamaie ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... -a placut? Da mai departe! Ingrediente: cambula faina ulei de masline unt Un file de cambula preparat la tigaie reprezinta una dintre cele ... de calcan cu unt Reteta: Cambula la tigaie Ingrediente: 2 fileuri de cambula cu piele (4 daca sunt mici) 2 linguri faina 2 linguri de unt ... Preparare: Stergeti bine fileurile de cambula. Amestecati faina cu 1 lingurita de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... rasa de limeta 4 fileuri de cambula (700 g), sau alt peste cu ...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
... rasa de limeta 4 fileuri de cambula (700 g), sau alt peste cu ...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
... care traieste pe fundul marii (cambula zice wikipedia case numeste, in ... care traieste pe fundul marii (cambula zice wikipedia case numeste, in ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... pentru sole, am gasit doar cambula). Un weekend linistit si fericit ...
Reţetă de pe www.foodblog.ro
... merg si niste fileuri de cambula ori salau. Ingrediente (pentru 4 portii ...
Reţetă de pe gurmandino.ro
Se curata usturoiul, se sareaza si se paseaza bine. Se freaca intr-un castron circa 15 minute, adaugand treptat ulei, pana se formeaza o crema de consistenta unei maioneze. Se adauga zeama de la 2-3 rosii, putin bulion de peste aromat sau zeama in care a fiert pestele, cimbru, piper si boia dulce. Se serveste cu peste rasol (cod, stavrid, macrou, cambula, calcan, salau, crap, lin, somn). - Usturoi, ulei, zeama de la 2-3 rosii, bulion de peste aromat.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata usturoiul, se sareaza si se paseaza bine. Se freaca intr-un castron circa 15 minute, adaugand treptat ulei, pana se formeaza o crema de consistenta unei maioneze. Se adauga zeama de la 2-3 rosii, putin bulion de peste aromat sau zeama in care a fiert pestele, cimbru, piper si boia dulce. Se serveste cu peste rasol (cod, stavrid, macrou, cambula, calcan, salau, crap, lin, somn). - Usturoi, ulei, zeama de la 2-3 rosii, bulion de peste aromat.
Reţetă de pe retete-culinare.rol.ro
Condimentam pestele cu sare, piper, zeama de lamaie si condimente pentru peste. Dam la rece acoperit cu o folie alimentara, pentru 30 min. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, adaugam ceapa, telina si morcovul, calim 3-4 min. la foc mic. Turnam apo 150-200 ml. apa sau supa de legume , punem un capac (acoperim tigaia) si lasam sa fiarba cu focul mic 10-15 min. Spalam portocala bine. Razuim pe razatoare mica coaja si stoarcem zeama. Le punem intr-un bol (castronel), adaugam uleiul ramas, sare...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Spalati fileurile de peste, uscati, stropiti cu putin ulei, condimentati cu sare, piper pe ambele parti si dati deoparte. Taiati morcovul bastonase, ardeiul julien si desfaceti in buchetele broccoli. Puneti la fiert, separat, in apa usor sarata. Scurgeti si lasati la racit. Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent sau tapetati cu folie de aluminiu o tava si ungeti-o cu putin ulei. Puneti la mijlocul fiecarui fileu, cateva buchetele de broccoli (optional) si / sau cateva fire de...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Batoanele de surimi (eu le-am pus congelate: p) se calesc in putin ulei de masline pe toate partile. Se adauga vinul si se fierb 5 - 10 minute (pana absorb vinul aproape in intregime, si se desfac usor in fasii la amestecare). Se adauga amestecul mexican de legume (congelat) (cantitatea poate fi marita) si se lasa pe foc mic, cu capac, pana se inmoaie. Se inchide focul si se condimenteaza cu sare, piper, zeama de portocala si lamaie, dupa gust, in functie de vinul folosit (mai dulce sau mai...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Se fierbe caracatita in apa cu sare maxim 10 minute, dupa care se strecoara. Intr-un vas de sticla termorezistenta se pune ulei de masline (50-60ml) , un pahar de vin alb de 200 ml demisec, sare, piper, oregano si se acopera cu folie de aluminiu. Se introduce la cuptor. atentie: daca e lasata prea mult la cuptor, caracatita se intareste si nu mai devine comestibila (e ca o bucata de cauciuc). in acest sens se verifica cu o furculita din cand in cand sa patrunda furculita in caracatita....
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Se taie lamaia pe jumatate si se stoarce o jumatate din ea. Sucul rezultat, se amesteca cu uleiul de masline. Fileul de somon se aseaza in tava pentru cuptor, se sareaza si pipereaza f. bine. Deasupra se pune sosul de lamaie si ulei, si se unge bine pe ambele parti. Se lasa sa stea asa, la temperatura camerei pentru 15 minute. Intre timp se taie marunt ceapa verde, mararul si patrunjelul verde si se amesteca toate trei intr-un castron. Se adauga amestecul de verdeturi peste somon si se...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Spalati si uscati bucatile de peste, apoi stropiti cu putin ulei. Asezati-le intr-un vas termorezistent. Separat, amestecati intr-un bol apa, sare, piper, boia, cimbru, menta si turnati peste fileuri. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins, pentru 25 min, la 180 grade. Indepartati folia si dati din nou la cuptor pentru inca 5-8 min sau pana ce pestele este facut, usor rumenit si sosul aproape scazut. Serviti cat este cald, simplu sau langa garnitura preferata. Timp ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Pesti se spala, se curata bine, dupa care se sterg bine prin tamponare cu un servetel. Se condimenteaza fiecare peste atat in interior, cat si in exterior cu o jumatate de lingurita de maghiran, o jumatate lingurita oregano, iar piperul, vegeta si condimentul pentru peste se pun dupa gustul fiecaruia. Se lasa sa stea 15 minute, dupa care se trec prin faina. Dupa ce au fost trecuti prin faina, acestia se scutura bine, ramanand astfel doar faina care se tine bine pe peste. Pestii astfel...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Se pot prepara inabusit salaul, stiuca, mihaltul, crapul, nisetrul, cega, pastruga. Pestele se curata, se spala, se taie felii si se pune in cratita pe un singur rand, se toarna apa in asa fel ca bucatile sa fie acoperite cel mult pina la jumatate, se sareaza; cratita se acopera bine cu un capac si se lasa sa fiarba in clocote timp de 15-20 minute. Pestele gatit inabusit este mai gustos decit cel fiert in apa multa. Gustul lui se poate imbunatati mult daca se adauga la fiert patrunjel si...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Cartofii curatati, se fierb cu frunzele de telina si un praf redus de sare. Cind sunt bine fierti se zdrobesc incorporind laptele si untul pentru a obtine un piure pufos cu parfum de telina. Racorit acesta se ajuta cu galbenusul de ou si nucile care au fost coapte si zdrobite. Apoi se adauga pestele afumat si bine ales de oase, mestecindu-se usor ca pestele sa ramina bucati potrivite pentru o inghititura. Totul se aseaza pe un platou care se poate reincalzi la microunde. Garnisirea se face cu...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Se iau sardine proaspete care se taie pe burta si se deschid ca o carte, le rupeti capul cu mina si tragind usor cu grija le scoateti si sira spinarii cu toate oasele in acelasi tmp. Pregatiti umplutura: pesmet, cascaval, stafide, seminte de pin, piper macinat, coaja rasa de lamiie si putin lapte cit este nevoie ca sa inmuiati umplutura, sa devina ca o crema groasa. Se pune cite o lingurita de umplutura pe fiecare sardina si se fac rulouri, care se dau prin ulei si zeama de lamaie si se...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro