Cauta in 123.242 retete
Mod de preparare: Foaia de foietaj se taie pe jumatate si prima jumatate se mai intinde putin cat sa acopere o tava de tarta. Se imbraca o tava de tarta unsa cu ulei cu prima bucata de foietaj. Branza dulce se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, apoi se pune in tava acoperindu-se cu cea dea doua bucata de foietaj intinsa cat sa acopere tava de tarta. Deasupra se inteapa in cateva locuri cu o furculita apoi se introduce in cuptorul incins cca 30-40 de minute pana se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Facem un aluat din faina, unt topit, sare si apa calduta, cat cuprinde. Rezulta un aluat mai tare, dar suficient de moale, ca sa il putem intinde cu sucitorul si sa obtinem o foaie subtire, aproape la fel de subtire ca si foaia de taietei. Dupa ce am facut aluatul, il impartim in patru parti aproximativ egale. Intindem bine si cat mai subtire o bucata de aluat. O ungem cu unt topit si cald. Intindem umplutura de branza intr-o parte a foii, pe verticala si incepem sa rulam. Camd am terminat...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Zilele trecute m-am cadorisit cu inca o carte de bucate (a girl's gotta do what a girl's gotta do). Se numeste ''Cuisine mediterraneenne'', are dimensiunea unei enciclopedii, cu alte cuvinte, daca incerc o reteta pe zi vreme de un an, tot n-o dovedesc. Ce bine! :) Reteta de azi e f rapida si foarte savuroasa (ma rog, pt mine tot ce este cu foietaj e delicios) Ingrediente (pt 4 persoane): - 250g foietaj+ 1 ou pt uns + seminte de susan negru pt decor - 1 piept de pui dezosat taiat fasii de 5mm...
Reţetă de pe anditudor.blogspot.com
Ingrediente: Reteta 1 Foaia: 15 linguri de faina (290 gr) 15 linguri apa rece 7 linguri ulei 2 linguri otet alb 100 gr unt sau margarina, moale ca o crema amestecata cu 2 linguri de faina Umplutura: 250-300 gr brinza telemea (eu am folosit quartirolo lombardo merge si feta) un gris cu lapte* din: 200 ml lapte si 2 linguri de gris Reteta 2 Aluatul: faina apa cit e nevoie sare drojdie de bere (pentru o cantitate de faina pina la 500 gr nu mai mult de 1-3 grame de drojdie de bere proaspata) ulei...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... bine si se toarna peste burek. Se introduce in cuptorul preincins ... , dar si de marimea tavii). Burekul, cand este gata, e frumos rumenit ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Ingrediente: branza de vaci un kg telemea de vaci 0,5 kg foi de placinta un pachet zahar 300 g (sau dupa gust) smantana 500 g oua 8 buc zahar vanilat razatura de lamaie apa minerala 100 ml ulei Preparare: Se unge tava cu un pic de ulei si se aseaza trei foi de placinta stropite si ele cu putin ulei. Peste ele turnam o parte din umplutura preparata astfel: Branza de vaci se amesteca foarte bine cu telemeaua rasa, 6 oua, 200 g zahar (sau dupa gust), zaharul vanilat, razatura de lamaie si cam...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... min! asta e tot! 5. Dupa ce burekul este copt lasam putin la ...
Reţetă de pe www.petitchef.ro
... si sarbesti sub denumirea de Burek .Aceste foi de Breklik , sunt ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... s-a facut o pofta teribila de borek (burek). Este vorba de acele produse ...
Reţetă de pe gurmandino.ro
Mai intai preparam crema de branza, punem branza intr-un bol, adaugam ouale intregi si omogenizam, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si omogenizam bine. Compozitia e usor lichida, deoarece am folosit branza de vaci foarte slaba (2% grasime) si spre deosebire de Ellie, eu nu am pus branza feta, si am renuntat la faina in compozitie. Intre timp, preincalzim cuptorul la 175 grade si ne ocupam de foi. Impartim foile din pachet in 4 (la mine au fost 20 buc, deci cate 5) si le...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... ) sau patiseria de influenta turceasca (burek); cea italiana din pizza (Pica ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O reteta simpla si delicioasa cu multa multa branza. 1 pachet foi de placinta 500 g branza vaci 400 g branza burduf (sau telemea) 5 oua 300 g iaurt 1 lingurita bicarbonat Deaspura: 100 ml lapte 1 ou 150 g smantana Branza de vaci alaturi de branza de burduf se pun in bolul unei mixer si se mixeaza. Cand a devenit o pasta fina se adauga iaurtul, ouale si lingurita de bicarbonat. Se mai adauga putina sare daca credeti ca e nevoie. Se ia o tava de cuptor si se unge cu putin ulei. Se iau 3 foi de...
Reţetă de pe biancams76.blogspot.com
Burek cu branza Ingrediente un pachet foi de placinta (400 gr ... apa minerala , 1 plic zahar vanilat, Burek cu branza Mod de preparare ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
ingrediente branza de vaci un kg telemea de vaci 0,5 kg foi de placinta un pachet zahar 300 gr (sau dupa gust) smantana 500gr oua 8 buc zahar vanilat razatura de lamaie apa minerala 100 ml ulei Se unge tava cu un pic de ulei si se aseaza trei foi de placinta stropite si ele cu putin ulei. Peste ele turnam o parte din umplutura preparata astfel: Branza de vaci se amesteca foarte bine cu telemeaua rasa,6 oua, 200 gr zahar(sau dupa gust),zaharul vanilat,razatura de lamaie si cam 300 gr de...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
... am ales sa fac acest burek sarat, umplut cu carne si cu branza sarata, "Burek sa mesom" si "Burek sa sirom" pe ... . N-o fi el cel mai aratos burek, insa a fost tare gustos. Ingredientele ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Burek cu branza Ingrediente un pachet foi de placinta (400 gr ... apa minerala , 1 plic zahar vanilat, Burek cu branza Mod de preparare ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
... calita si foi stropite. Taiem burek-ul, turnam apa minerala si ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
1 pachet foi placinta 600-700 gr carne tocata- de vita am folosit eu 3 cepe 1 ardei gras + 1 morcov ras ( la Laura nu am regasit aceste legume, dar la mine tot rataceau prin frigider.. :) ) 1 ceasca ulei ierburi uscate ( oregano ,busuioc) + sare, piper, boia PENTRU FINISARE : 1 ou+ 100 ml smantana+ 100 ml apa minerala Preparare: 1. Mai intai pregatim umplutura de carne astfel : calim ceapa usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam...
Reţetă de pe www.petitchef.ro
Mod de Preparare: Se unge tava cu un pic de ulei si se aseaza trei foi de placinta stropite si ele cu putin ulei. Peste ele turnam o parte din umplutura preparata astfel: Branza de vaci se amesteca foarte bine cu telemeaua rasa, 6 oua, 200 g zahar (sau dupa gust), zaharul vanilat, razatura de lamaie si cam 300 g de smantana. Consistenta umpluturii trebuie sa fie cat mai fluida. Continuam cu inca un rand de foi. . . si tot asa astfel in cat ultimul strat sa fie de foi. Peste placinta cruda pe...
Reţetă de pe www.gospodine.net
Umplutura: Amestecam branza rasa, 5 oua batute bine si 200ml de smantana. Asamblare: Intr-o tava dreptunghiulara intindem 3 foi, pe ultima de sus o ungem cu ulei, apoi punem un sfert din umplutura. Alternam tot cu cate 3 foi si cate un sfert de umplutura terminand cu foi. Ungem bine cu ulei foaia de sus. Acoperim cu amestecul fluid de 100 ml smantana, apa minerala si 1 ou si dam la cuptor la 190C pana se rumeneste bine crusta deasupra.
Reţetă de pe www.bucataras.ro