Cauta in 141.191 retete
Facem un aluat din faina, unt topit, sare si apa calduta, cat cuprinde. Rezulta un aluat mai tare, dar suficient de moale, ca sa il putem intinde cu sucitorul si sa obtinem o foaie subtire, aproape la fel de subtire ca si foaia de taietei. Dupa ce am facut aluatul, il impartim in patru parti aproximativ egale. Intindem bine si cat mai subtire o bucata de aluat. O ungem cu unt topit si cald. Intindem umplutura de branza intr-o parte a foii, pe verticala si incepem sa rulam. Camd am terminat...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... bine si se toarna peste burek. Se introduce in cuptorul preincins ... , dar si de marimea tavii). Burekul, cand este gata, e frumos rumenit ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... bine si se toarna peste burek. Se introduce in cuptorul preincins ... , dar si de marimea tavii). Burekul, cand este gata, e frumos rumenit ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
... smantana si se inunda suprafata burekului cu aceasta compozitie fluida. Se ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
... si sarbesti sub denumirea de Burek .Aceste foi de Breklik , sunt ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... cea cu branza sarata sau burek(in lb. sarba): se aseaza ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
... s-a facut o pofta teribila de borek (burek). Este vorba de acele produse ...
Reţetă de pe gurmandino.ro
Mai intai preparam crema de branza, punem branza intr-un bol, adaugam ouale intregi si omogenizam, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si omogenizam bine. Compozitia e usor lichida, deoarece am folosit branza de vaci foarte slaba (2% grasime) si spre deosebire de Ellie, eu nu am pus branza feta, si am renuntat la faina in compozitie. Intre timp, preincalzim cuptorul la 175 grade si ne ocupam de foi. Impartim foile din pachet in 4 (la mine au fost 20 buc, deci cate 5) si le...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... ) sau patiseria de influenta turceasca (burek); cea italiana din pizza (Pica ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , Retete simple Aceasta placinta, numita burek , se gasea la toate colturile ... varza, dar cea cu branza (burek sa sirom) era preferata noastra ...
Reţetă de pe www.e-retete.ro
Burekul este un aperitiv satios, de inspiratie austro-ungara, care se ... susan/in Mod de preparare Burek cu branza 1 Mai intai pregatim ... min. Asta e tot! 5 Dupa ce burekul este copt lasam putin la ...
Reţetă de pe www.ghid-culinar.ro
Burek cu branza este o specialitate greceasca delicioasa. Este ca si un ... de ora la cuptor.Cand burek-ul cu branza s-a racit nitel ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
Burek cu carne de vita este ca si un fel de ... minerala.Nu inainte de a portiona burek-ul cu carne cu un ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
... min! asta e tot! 5. Dupa ce burekul este copt lasam putin la ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
O reteta simpla si delicioasa cu multa multa branza. 1 pachet foi de placinta 500 g branza vaci 400 g branza burduf (sau telemea) 5 oua 300 g iaurt 1 lingurita bicarbonat Deaspura: 100 ml lapte 1 ou 150 g smantana Branza de vaci alaturi de branza de burduf se pun in bolul unei mixer si se mixeaza. Cand a devenit o pasta fina se adauga iaurtul, ouale si lingurita de bicarbonat. Se mai adauga putina sare daca credeti ca e nevoie. Se ia o tava de cuptor si se unge cu putin ulei. Se iau 3 foi de...
Reţetă de pe biancams76.blogspot.com
Mod de preparare: Foaia de foietaj se taie pe jumatate si prima jumatate se mai intinde putin cat sa acopere o tava de tarta. Se imbraca o tava de tarta unsa cu ulei cu prima bucata de foietaj. Branza dulce se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, apoi se pune in tava acoperindu-se cu cea dea doua bucata de foietaj intinsa cat sa acopere tava de tarta. Deasupra se inteapa in cateva locuri cu o furculita apoi se introduce in cuptorul incins cca 30-40 de minute pana se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... am ales sa fac acest burek sarat, umplut cu carne si cu branza sarata, "Burek sa mesom" si "Burek sa sirom" pe ... . N-o fi el cel mai aratos burek, insa a fost tare gustos. Ingredientele ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
1. Mai intai pregatim umplutura de carne astfel : calim ceapa usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam si carnea + condimentele si avem grija sa amesteca in continuu acest mix ( nu foarte mult timp , ci doar pana sa coaguleaza sangele); catre final potrivim de gust cu sare si piper + boia , apoi lasam totul la racit. 2.Intr-o tava unsa cu ulei punem un strat cu foi de placinta ( cam 3 buc) , avand grija ca cea superioara sa fie...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Zilele trecute m-am cadorisit cu inca o carte de bucate (a girl's gotta do what a girl's gotta do). Se numeste ''Cuisine mediterraneenne'', are dimensiunea unei enciclopedii, cu alte cuvinte, daca incerc o reteta pe zi vreme de un an, tot n-o dovedesc. Ce bine! :) Reteta de azi e f rapida si foarte savuroasa (ma rog, pt mine tot ce este cu foietaj e delicios) Ingrediente (pt 4 persoane): - 250g foietaj+ 1 ou pt uns + seminte de susan negru pt decor - 1 piept de pui dezosat taiat fasii de 5mm...
Reţetă de pe anditudor.blogspot.com
Ingrediente: Reteta 1 Foaia: 15 linguri de faina (290 gr) 15 linguri apa rece 7 linguri ulei 2 linguri otet alb 100 gr unt sau margarina, moale ca o crema amestecata cu 2 linguri de faina Umplutura: 250-300 gr brinza telemea (eu am folosit quartirolo lombardo merge si feta) un gris cu lapte* din: 200 ml lapte si 2 linguri de gris Reteta 2 Aluatul: faina apa cit e nevoie sare drojdie de bere (pentru o cantitate de faina pina la 500 gr nu mai mult de 1-3 grame de drojdie de bere proaspata) ulei...
Reţetă de pe www.wikifood.ro