Cauta in 21.294 retete
... tocator de lemn (binecunoscutul "carpator" ardelenesc sau "fund" regatean sau tocatorul ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... oprajim in ulei. O scoatemapoi intr-o strachina. In grasimea ramasa calim ceapa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... "Practic in bucatarie" o reteta de bulz . Nu o fi spectaculoasa, dar pe ... verile la bunici. Ingrediente pentru bulz: - 500 gr faina de malai ... cu telemea si carnaciori. Aseaza bulzii intr-o tava stropita cu putin ... rumeneste bine telemeaua de pe bulz, cam 15-20 de minute ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... la branzoaice :) * si am pus bulzul astfel format pe gratar, cu ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
400 gr. malai, 150-200 gr. branza de oi, 2 linguri unt, 1 lingura faina Mod de preparare: Se face o mamaliga pripita si se lasa sa se racoreasca. Apoi se iau bucati de mamaliga, potrivit de mari si cu mina umeda se turtesc putin. La mijlocul fiecareia se pune cite o lingura de branza, se stringe si i se da o forma rotunda. Se trec apoi prin faina si se rumenesc in unt incins. Mod de servire Se servesc imediat, simplu sau cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
un pui, o legatura patrunjel, o ceapa, boia, piper, sare, 1/4 kg. smantana, o lingura faina Mod de preparare: Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si spalat, se lasa sa se inabuse sub capac aproximativ 20 min. Se toarna apa fierbinte peste carne, cat sa o acopere, se sareaza si pipareaza. Cind e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
bostanel, fasole verde pastai, cartofi, rosii, morcovi, ceapa, verdeata - leustean de preferinta, sare si bors la plicule knor, smantana si un ou sau doua Mod de preparare: Ceapa se curata si se taie si se caleste doar putin in ulei, apoi se inabusa peste legumele, dar tot foarte putin si apoi se aduga apa. Se lasa la fiert bine. Cand este gata, se pun si bostaneii si dupa inca un clocot sau doua se adauga sarea si apoi borsul - cam o lingurita de concentrat la litru de ciorbita - si dupa ce...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
mamaliga, branza de burduf sau in coaja de brad, unt Mod de preparare: Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in cuptor pana ce devin crocanti la suprafata si branza se topeste Mod de servire Cu jintita sau lapte gros
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ceapa se curata si se taie si se caleste doar putin in ulei, apoi se inabusa peste legumele, dar tot foarte putin si apoi se aduga apa. Se lasa la fiert bine. Cand este gata, se pun si bostaneii si dupa inca un clocot sau doua se adauga sarea si apoi borsul - cam o lingurita de concentrat la litru de ciorbita - si dupa ce mai fierbe putin si este gata, se presara din abundenta verdeata tocata cat mai marunt si apoi oul batut cu smantana. Se trage de pe foc. - Bostanel, fasole verde pastai, ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si spalat, se lasa sa se inabuse sub capac aproximativ 20 min. Se toarna apa fierbinte peste carne, cit sa o acopere, se sareaza si pipareaza. Cind e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa, si se toarna peste carne, se dau doua-trei clocote. Inainte de a se lua de pe foc, se toarna smintina si restul...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
600 g carne tocata de vita, 2 cepe, 3 linguri pesmet, 2 oua, sare, piper, verdeata, 250 g piept ardelenesc sau sunca bacon taiata felii foarte subtiri Mod de preparare: Se face un amestec din carne, pesmet, oua, ceapa taiata marunt si calita, verdeata, sare si piper. Se modeleaza mititei care se infasoara in felii de bacon. Se prajesc in ulei. Se pot coace si in cuptor sau la gratar. Mod de servire Se servesc cu bere rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , un ou, 10 felii piept ardelenesc taiat in 2, sare, piper, 100 ... jumatate din clatite in piept ardelenesc si se aseaza in cratita ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... jumatate din clatite in piept ardelenesc si se aseaza in cratita ... , un ou, 10 felii piept ardelenesc taiat in 2, sare, piper, 100 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , a venit sa ne gateasca un Bulz ciobanesc . Simplu si neaos romanesc ... va va servi cu un bulz si-o tuica buna. Dar sa ... Cristina despre aces preparat romanesc: " Bulzul ciobanesc nu este o mamaliga simpla ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... slaninuta afumata? Cam ca un bulz. Ar arata ca pizza de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... (S), 10-15 (D). Site web La Ardeleni  -magazin de produse alimentare traditionale ... Piata Pipera). Site: www.la-ardeleni.ro . FB: www.facebook.com/la.ardeleni La Baciu  magazin de produse alimentare traditionale romanesti, specializat ... si din carne, cu specific ardelenesc (mezeluri din fabrica proprie (Salonta ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Peninsula iberica reprezinta pentru ardeleni cam ce reprezinta Grecia pentru romanii ... felii de paine proaspata. Pentru ardeleni e permisa si versiunea cu piure ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... verde si marar, draga nordicilor (ardelenilor si bucovinenilor). Portii: 8 Timp de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... o lingura de marar langa tocatura, ardelenii  invatati cu narav de la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro