Cauta in 21.294 retete
Zaharul se topeste pe foc mic în lapte, apoi se toarna amidonul dizolvat în prealabil în putin lapte rece. Se lasa totul pe foc mic si se amesteca în continuu pâna când se îngroasa compozitia. La final se adauga apa de trandafiri, se lasa crema la racit si se da la frigider peste noapte. În ziua urmatoare se pregateste tava în care vrei sa aranjezi straturile prajiturii. Pune lapte într-un castron si înmoaie foile speciale pentru gullac. Asaza în tava un strat de foi, urmat de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... mare, 200 de grame de bulgur, o conserva, de 250 de grame ... , cimbru uscat, pudra. Preparare: pune bulgurul (este preparat din grau dur ... . Cu o furculita amestea bine in bulgur, astfel incat sa se desfaca ... taie pestele bucatele. Pune peste bulgur uleiul din conserva, adauga suc ... mana, pentru ca bobul de bulgur sa se desfaca). Adauga pestele ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... alte legume adaugate 1 cana de bulgur 2-4 cani de apa sau supa ... se prinda de cratita punem bulgurul uscat bine si-l calim bine ... condimente. Cand pui mana pe bulgur si arde atunci poti sa ... 2-4 cantitati de apa, depinde de bulgur, folositi 2 cantitati de apa si ... am pus : 1 cana plina de bulgur cu 4 masuri jumate de supa ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... portile Orientului, Ghita este interzis. Turcii nici nu stiu ce pierd: Bulgur cu porc e de vis! Pentru ... 1 cana de bulgur 2 cani de apa fiarta sare Pentru sos 1 ardei ... de rosii Intre timp punem bulgurul intr-un vas, apoi turnam ... (2 masuri de apa fiarta la o masura de bulgur). Lasam acoperit pana ... toata apa umflandu-se Amestecam bulgurul impreuna cu amestecul de legume ...
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
1 kg. vinete coapte, 500 gr. dovleac turcesc, o ceapa, ulei, sare Mod de preparare: Se scoate miezul de dovleac, se taie cubulete si si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa 10-15 minute se scoate, se scurge bine si se paseaza pana se obtine o pasta omogena. Pasta obtinuta se amesteca cu vinetele care au fost tocate in prealabil, se adauga o ceapa tocata marunt sau rasa, ulei, sare, dupa gust. Mod de servire Se asaza pe un platou si se orneaza cu felii de gogosari murati
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... . - 1 kg vinete coapte, 500 g dovleac turcesc, 1 ceapa, ulei, sare dupa gust ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... cinci ori pe razatoarea mica. Bulgur . Aburit in apa fiarta vreme ...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
Turcia este tara kebabului si vei gasi aici cele mai originale ... ) si un pilaf din grau bulgur (un grau spart). Aici se mananca foarte multa paine, Turcia fiind supranumita ,,cosul cu paine al lumii". Carnea preferata a turcilor este cea de miel, asa ca ... de majoritatea tarilor musulmane, in Turcia alcoolul nu este interzis. De baut, turci va vor oferi raki, un rachiu aromat cu anason...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... principal ingredient. Cu toate ca bulgurul poate contine mai multe tipuri ... , Europa si Asia de Sud. Bulgurul care se comercializeaza pentru consum ... . Cum se foloseste in retete? Bulgurul este un ingredient ce se ... de patrunjel cu rosii si bulgur), dar se poate folosi si ... fara carne, supe. Pentru a-l folosi, bulgurul se lasa la inmuiat in ... scazut. Vezi aici retete cu...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... si sub numele de chimion turcesc  este originar din zona sudica ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... am tot pregatit salate cu bulgur, dar ne-am cam saturat ... dat in vant dupa textura bulgurului. Asa ca, ramasa inca cu ... cu legume, carne frageda si bulgur a avut un succes urias si ... fasole verde patrunjel verde 1/2 cana bulgur sare si piper dupa gust ... , conopida, mazare, fasole verde) si bulgurul. Mai lasati pe foc pana ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
...  salata cu patrunjel, rosii si bulgur Ingrediente: 2-3 legaturi zdravene de patrunjel ... 5 rosii bine coapte 150 grame bulgur fin 6 linguri zeama de lamaie ... macinat Preparare: Puneti la inmuiat bulgurul in apa rece pentru 2 ore. Scoateti bulgurul, scurgeti-l bine de apa (strangeti-l in maini si lasati ... ceapa. Amestecati rosiile cu ceapa, bulgurul, patrunjelul si menta. Stropiti cu ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... alaturi de o salata rapida de bulgur cu legume. Ingrediente Pentru carne ... de usturoi Pentru salata 1/2 cana bulgur 1 ceapa mica 1/2 praz 2 morcovi 1/2 broccoli ... pe aragaz pregatiti salata de bulgur. Legumele tocate dupa preferinta, se ... in putin ulei. Se adauga bulgurul si se stinge cu apa ... , in functie de cat cere bulgurul sa se faca, evitand astfel ... si tineti pe foc pana s-a gatit...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... fragezeste) 6. Se serveste cu pilaf turcesc. Se poate face si cu ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
O reteta cu un aer oriental. Un pliaf cu carne si stafide. Un deliciu! Ingrediente si cantitati: 600 g carne de miel (pulpa sau spata), taiate cubulete 300 g orez 3 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura bulion 100 g stafide 100 g migdale prajite o legatura de marar ulei de masline sare Mod de preparare: 1. Bucatelele de carne de miel se prajesc in ulei incins. Adauga usturoiul taiat fin si ceapa taiata mare si lasa totul sa se caleasca timp de cateva minute. 2. Adauga orezul si continua calirea,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se lasa boabele de naut la inmuiat, ca si fasolea boabe. Cind sint bine de tot inmuiate se dau prin masina de tocat impreuna cu celelalte ingrediente. Din aceasta compozitie se fac chiftelute mici care se prajesc in ulei. Se pun in pita, piine turceasca, sau in baghete taiate, impreuna cu diferite salate proaspete, dupa preferinta. - 300 g boabe de naut, patrunjel, o capatina usturoi, 1 praf de copt, ulei pentru prajit. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Am adunat de prin lume Cele mai bune legume Ce cresc pe vrej sau in sol Si nu au colesterol.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Se varsa cele 8 cesti de apa intr-un samovar. Apoi, 2 cesti din aceasta apa se varsa intr-un ceaininc, se uda peretii caeinicului pentru a-l incalzi si apoi se varsa afara. Se pune ceaiul si zaharul pe fundul vasului si se amesteca cu o un pic de apa. Se varsa restul apei din samovar in ceainic si se lasa asa, impreuna cu frunzele de ceai timp de 6 minute, Se strecoara apoi ceaiul in paharele de ceai, se adauga lamaia si/sau zaharul dupa gust. - 8 cesti de apa (6 pentru ceai, 2 pentru a...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se curata cepele, se taie in doua, apoi in inele subtiri. Se spala dovleceii si vanata, li se taie coditele, apoi se taie in bucati (dovleceii sa fie fragezi). Se spala ardeiul, se taie in doua, se curata de seminte si de nervuri, apoi se taie bucati. Se curata cateii de usturoi si se toaca marunt. Se pune untdelemnul sa se-nfierbante. Mai intai se calesc vinetele, se adauga apoi ardeii,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se taie bucatele f mici. Se adauga toate ingredientele,in afara de masline;se amesteca,se lasa de seara pina a 2-a zi. A 2-a zi,se fac chiftelutele,asa:se ia cam 1 lingurita din compozitie,in mina;se face ca un disc de cca 6-7 cm,diametru;se pune in mijloc o maslina,apoi se inchide(ca galustele cu prune),se formeaza chiftelele,rotunde,cam cit o ...
Reţetă de pe retete.eva.ro