Cauta in 141.567 retete
Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit, se curata si se taie cubulete. Se incinge uleiul in tigaie avand grija sa adaugam de la inceput si doua trei linguri de apa, se pune ceapa taiata marunt si o lingurita de boia si se lasa la sotat trei patru min cu grija sa nu o prajim ci doar sa o inmuiem. Adaugam cartofii si vreme de zece minute amestecam intorcand de jos in sus cartofii, mai adaugam un sfert de lingurita de boia si amestecam bine. Potrivim de sare si piper si apoi servim....
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... ale Ungariei pentru a descoperi varietatea bucatariei maghiare si mancarurile tipic regionale ... cu piersici din Barbacs > Galusca ungureasca din Lebeny > Strudel cu dovleac ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Porc a la Budapesta Ingrediente 800g carne macra de porc( 8 felii), 2 linguri de untura, 200g ficat de gasca taiat cubulete, 200g ciuperci feliate, 2 ardei grasi tocati, 2 cepe mici tocate, 1 lingura pasta de rosii, 2 linguri boia de ardei dulce, 2 linguri ulei de floarea-soarelui, sare, piper alb macinat. Mod de preparare Se caleste ceapa, in untura, la foc mic, impreuna cu pasta de rosii.Se adauga boiaua de ardei, ardeiul gras, ciupercile si sare. Se tin la foc mic, cu capac, 10 minute. Se...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Cotlet unguresc de vitel Ingrediente 8 cotlete de vitel, 150g de unt, 100g pasta de rosii, 50g faina, 250g ciuperci prajite in unt si tocate, 8 felii de sunca, 8 felii de branza grasa, sare, piper, rozmarin verde tocat. Mod de preparare Se sareaza cotletele, se dau prin faina si se prajesc in unt. Se scot din tigaie si se aseaza intr-o tava termorezistenta. Se toarna ciupercile deasupra si apoi se aseaza peste fiecare cotlet cate o felie de sunca si deasupra o felie de branza. In vasul unde...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Lucskos Kaposzta Ingrediente 1 varza, 700g carne de porc, 300g carne de vita (sau slanina), 1 ceapa, sare, piper, o lingura de paprika, tarhon, cimbru, marar, 2 linguri de otet, o lingura de faina Mod de preparare Puneti carnea de porc si cea de vita intr-un vas mare impreuna cu o lingura de sare si acoperiti cu apa rece. Aduceti incet apa pana la temperatura de fierbere si continuati sa o faceti la foc mic pana cand carnea e gatita pe jumatate. In acest timp, taiati varza in felii pe care le...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Vargabeles Ingrediente 1 pachet taietei lati cu ou, 2 oua, 2 linguri de faina, 150g zahar pudra, 150g branza de vaci, 100g telemea, 1 plic zahar vanilat, stafide, sare. Mod de preparare Se fierb taieteii in apa cu sare si ulei, al dente.Se amesteca branza cu oul, zaharul, faina, mirodeniile si stafidele( puteti sa le lasati cateva ore in rom). Intr-un vas termorezistent se aseaza un strat de taietei, peste care se toarna 3/4 din compozitie si al doilea strat de taietei. Se da la cuptor, la...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Tocana Ingrediente 500g carne de vaca, 300g ceapa, 150g untura, 250g costita afumata, 5 rosii, 3 ardei grasi, 1 pahar vin alb sec, sare, piper, 1/2 pahar de smantana. Mod de preparare Se taie ceapa pestisor, se caleste in jumatate din untura. Se adauga carnea taiata fasii lungi si subtiri, sare si piper. Dupa ce a prins crusta se stinge cu vin si se lasa la foc mic. Se adauga fasii subtiri de costita prajita. In restul de untura se prajesc rosiile si ardeiul gras tocate.Se pun impreuna si in...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
... am folosit eterna Finom Liszt ungureasca care indeplineste aceasta conditie), o doza ... din cuptor (folositi manusi de bucatarie sa nu va ardeti) si ...
Reţetă de pe www.e-retete.ro
... Cunoscut ca specialitate austriaca si ungureasca, snitelul de curcan este mai ... de pasare, prajiti in ulei. Bucataria traditionala evreiasca nu foloseste grasime ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... papasanilor fierti de familie austro-ungureasca. Pentru ca fiecare nas isi ... bine intr-un robot de bucatarie sau folosind un mixer de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Iti trebuie: 1 telina 1 morcov 1 pastarnac 1 patrunjel 1 ceapa 1/2 varza dulce mai mica 2 gulii 200 g mazare 1 lingura de zahar pudra 1 conopida mai mica 20-30 varfuri de sparanghel 1 legatura de patrunjel verde 3 l apa sare. Pregatesti asa: Cureti zarzavaturile si le tai fasii. Pui intr-o cratita uleiul si zarzavaturile taiate. Mai adaugi mazarea, zaharul si putina apa, dupa care acoperi cratita, lasand sa se prajeasca incet, inabusit, pana scade zeama. Adaugi conopida in buchetele si ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
... a incercat sa faca galuste in bucataria improvizata de langa un cort ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Supa crema de mere este o reteta de inspiratie ungureasca pe care nu am testat-o inca, dar, fiind sezonul merelor si avand in fata un weekend intreg pentru
Reţetă de pe www.bucatar.net
... viitorul buctariei. nu, nu este bucataria moleculara sau vreo alta tehnica ... un departament format din trei bucatari cu stele michelin si experienta ... posibilitatea de a invata din experiente. bucatarul alege ingredientul principal, tipul de ... de mancare. astfel rezultatele muncii bucatarului se pot invarti intr-un ... in prealabil cu cumin, paprika ungureasca si sumac. imaginatie fara limite...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
4 ardei grasi verzi 4 rosii mici 4 castraveti verzi mici 1 ceapa 150 g branza sarata rasa 1 legatura patrunejel 3 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingura vin alb sare piper Mod de preparare Se spala legumele si se taie felii subtiri. Se amesteca impreuna intr-un castron. Se asezoneaza cu sare si piper. Se face un dressing din vin, ulei si branza rasa. Se toarna dressingul peste legume, se acopera si se raceste in frigider timp de 2 ore. Se decoreaza cu patrunjel tocat si se serveste. Timp...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
Pentru aluat iti trebuie: 300 g faina 100 g unt 100 g zahar 1 ou intreg 1 lingura cacao 1 lingurita de bicarbonat nestins 1 cana cu smantana. Pentru foaia de piscot iti trebuie: 4 oua 10 linguri zahar 10 linguri apa 125 g faina. Pentru crema iti trebuie: 400 ml lapte 100 g faina 180 g zahar 1 pachet unt zeama de la 1 lamaie. Pregatesti aluatul asa: Amesteci ingredientele, faci un aluat si intinzi 2 foi pe care le coci pe fundul tavii (unsa cu unt si tapetata cu faina). Pregatesti foaia de ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
1 pui intreg (cca. 1,2 kg) 2 cubulete de supa de pui 2 morcovi taiati cubulete 2 radacini de patrunjel taiate cubulete 1 bucata de radacina de telina taiata cubulete putina varza taiata cubulete 50 g ciuperci taiate cubulete 1 ceapa mica intreaga 2 catei usturoi 3 cm bucata ghimbir tocat 100 g taitei vermicelli sare piper 200 g ficat de porc tocat 1 ceapa mica tocata 2 linguri untura 2 felii de paine 2 oua 1 lingura pesmet 1/2 lingurita maghiran uscat 1/2 legatura frunze de patrunjel tocate...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
Ingrediente: 1 kg aripioare de pui, 500 gr castraveti murati, o ceapa, 3 linguri de bulion, 1 legatura marar,1 foaie dafin, sare, piper Preparare Pentru inceput se taie rondele castravetii murati si se lasa in apa rece la desarat. Se curata ceapa si se caleste in putin ulei si apa. Se adauga aripioarele spalate peste ceapa si se lasa ~ 15 minute sa se rumeneasca un pic, intorcandu-se pe ambele parti. Se adauga castravetii murati, bulionul si foaia de dafin. Se da in cateva clocote si se...
Reţetă de pe micky-mihaela.blogspot.com
... niste placinte; gogosi inspirate din bucataria ungureasca. - Aluat: 500 g faina 1 plic drojdie uscata 1 lingura zahar 300 ml ...
Reţetă de pe www.ghid-culinar.ro
... niste placinte; gogosi inspirate din bucataria ungureasca. - Aluat: 500 g faina 1 plic drojdie uscata 1 lingura zahar 300 ml ...
Reţetă de pe www.ghid-culinar.ro