Cauta in 140.041 retete
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Mierea se amesteca cu nucile taiate marunt si cu gemul de pere. Eu am folosit pere din compot facute piure. Se intinde aluatul intr-o forma dreptungiulara. Se aseaza umplutura si se ruleaza. Se taie felii si se ung melcii cu oul batut, amestecat cu o lingura de lapte. Se coc aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc. Au iesit 14 bucati.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se rade ciocolata si se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, sare, scortisoara. Se separa ouale,iar galbenusurile se bat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar.Se amesteca apoi cu ciocolata.Se bat albusurile spuma si se adauga peste aluat,amestecand usor.Si faina la sfarsit. Se umplu formele pentru briose si se coc la 160 de grade,timp de jumatate de ora. Dupa ce s-au racit se ung cu ciocolata topita si se orneaza dupa preferinta.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Se aseaza intr-o tava, se ung cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin uscat. Printre cartofi se aseaza cateii de usturoi si se introduce tava in cuptorul incins, la foc mare. Dupa aproximativ 5 minute se scoate usturoiul. Se mixeaza rosia decojita cu usturoiul, sare, piper si busuioc, pana devine o pasta. Se scot cartofii din cuptor cand sunt deja rumeniti si se presara peste parmezan ras. Se mai lasa la...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Topim ciocolata si untul si lasam deoparte sa se racoreasca. Intr-un caston amestecam faina,zaharul,cacaoa,praful de copt si sarea. Adaugam iaurtul,banana pasata si ouale. Mixam bine dupa care adaugam amestecul de ciocolata si unt. Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incalzit la 170 grade pentru 30-40 minute. Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul. Dupa ce s-a racit,glazuram briosele si le ornam cu nuca sau nuca de cocos...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se face un aluat din faina, 250 gr telemea rasa, 1 ou si 100 gr unt. Trebuie sa iasa un aluat elastic. Daca este cazul se pot adauga 1-2 linguri de lapte. Se framanta bine si se lasa 30 de minute la frigider. Se intinde o foaie, se decupeaza forme rotunde. Se aseaza in mijloc putina telemea rasa, se inchide apasand bine marginile, care apoi se preseaza cu o furculita. Se ung cu un ou batut si se presara cu susan. Se coc 25 de minute, pana se rumenesc.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Intr-un vas punem ouale,zaharul,zaharul vanilat,scortisoara si sarea si mixam bine,pana totul devine ca o crema. Cojim bananele,le taiem felii si le adaugam in aluat,dupa care mixam pana se sfarama.Adaugam margarina topita si racita,apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam ciocolata taiata bucatele mici. Punem in forme de briose si coacem la foc mediu,30 de minute.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se amesteca ingredientele de aluat si se framanta.Din coca obtinuta oprim un sfert, si restul se pune intr-o tava rodunda de tarta unsa cu unt. Pentru umplutura se amesteca plicul de budinca cu zaharul, macul, grisul si lapte rece. Se pune la fiert si se va amesteca pana se ingroasa. Se lasa 5 minute sa se raceasca, dupa care se pune peste aluatul din forma. Din restul de aluat se intinde o foaie din care se taie forme diferite. Acestea se pun peste umplutura de mac, alaturi de fructe. Se...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se dizolva drojdia in putina apa calduta, cu putin zahar. Se amesteca apoi cu faina, sarea, uleiul si restul de apa. Se framanta un aluat si se lasa la dospit. Se mixeaza ingredientele de sos, pana obtinem o pasta. In functie de consistenta, mai putem adauga putin sos de rosii din conserva sau pasta de ardei. Se imparte aluatul in trei. Se intinde blatul, se unge cu sos si se aranjeaza pe rand, mezelurile, ciupercile, maslinele si deasupra cascavalul ras sau mozzarella. Se coace 15 minute la...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare.Se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul,banana pasata si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam bilutele de ciocolata si afinele. Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade,aproximativ jumatate de ora.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
1.Se curata marul de coaja , se taie in doua , se scot semintele si se taie cubulete.La fel se taie si parizerul, castraveciorii, ouale fierte,cartofii si morcovii fierti.Toate ingredientele taiate se pun intr-un bol si se amesteca cu mazarea fiarta. 2.Se captuseste fundul unui vas de Jena de forma rotunda cu feliile de sunca . 3.Se prepara sosul:din galbenus si ulei se face o maioneza, care se amesteca cu smantana,cu mustarul, apoi se adauga sare, piper si suc de lamaie. 4.Cubuletul de supa...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... se va afla in tribunele bucataras.ro Si inca una sa ... gashka aceasta superba de pe bucataras.ro Zmeurel, Cezar, Costel, Liviu ... de minute. Iata pronosticurile: Rocsi_1612 1-2 Bucataras 3-1 Gaby 2-3 CEZAR zice 1-0 pt Olanda ... ) 1-2 Miha 2-1 Zmeurel 2-0 Ela 2-2 (pronostic pus de Bucataras) Madi 0-0 (pronostic pus de Bucataras) Vero_closca 2-1 sotul 2-1 Iata ce zice caracatitza Paul: Pentru cei pe...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... ,iar cu creionul am scris BUCATARAS ps:gata ca sant nerabdatoare ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se separa albusurile oualelor de galbenusuri.Frecam bine pana se albesc,galbenusurile cu apa,zaharul si uleiul.Peste ele punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam si pe ele la galbenusuri. Tapetam o forma de tort de 26cm cu hartie de copt si turnam compozitia de blat si dam la cuptor 35minute la foc mic.Scoatem si lasam sa se raceasca. Pregatim crema:Gelatina o amestecam cu 50ml lapte si lasam cateva minute.Adaugam inca 50ml lapte, ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se pune laptele la fiert, se adaugÄ? zahÄ?rul, iar când clocoteÅ?te, se toarnÄ? în ploaie griÅ?ul,se dÄ? focul la mic, amestecînd continuu pentru a nu se crea cocoloase. Se lasÄ? pe foc 15 minute. La sfârÅ?it, se adaugÄ? in compoziÅ
Reţetă de pe www.bucataras.ro
- Oana, spune-ne ce se intampla in bucataria ta. - Intrebarea e legata de ceea ce ai zis mai devreme, de motor adica? - Nu, nu. Suntem in post, sa vorbim despre retete. Despre retete culinare, ca sa fie clar. O lume intreaga e cu ochii pe noi, asteapta minunata reteta de drob de pui. Cel mai important ingredient e sa ai un sot de 5 stele, asta e tot ce stim deocamdata. De ce ar mai fi nevoie? - De un kilogram de ficatei de pui, un kilogram de pipote si inimi de pui, 3 legaturi de ceapa...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Cuptorul se incalzeste la 180C. Se tapeteaza cu unsoare si faina o tava rotunda. Crusta: Faina se amesteca impreuna cu sarea si zaharul, apoi se face o gaura in mijloc si se pun cubuletele de unt. Aluatul se framanta cu degetele infainate bine, pentru a evita cat mai mult contactul pielii cu untul - pentru a nu se topi. Cand aluatul seamana cu farame mari de paine se adauga si apa, dar cate putina, poate nu trebuie toata (mie mi-a trebuit doar jumatate din cantitate). Aluatul se framanta...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... cu pumnul si in mijloc pusa sare mare. Pofta mare bucatarasi ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
La realizarea acestui tort am pornit de tortul Sofiei, ajutata fiind cu traducerea de prietena mea Natalia. Am schimbat, am adaptat...dar pana la urma rezultatul a fost delicios. Blat: Nuca se macina impreuna cu zaharul in robotul cu cutit metalic. Se bat ouale, adaugand treptat amestecul de nuca macinata cu zahar. Se bate pana compozitia devine spumoasa si isi dubleaza volumul. Se micsoreaza viteza mixerului si se adauga faina. Se omogenizeaza. Se adauga untul topit si racit si inca o data...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Pentru blat procedam in felul urmator:-mixam bine albusurile cu un vaf cutit sare,adaugam pe rand cate o lingura de zahar,adaugam galbenusurile amestecate bine cu uleiul,faina cernuta si praful de copt.Coacem compozitia in tava tapeteta cu hartie de copt cca 15 min. in cuptorul preancalzit.Cand s-a racit blatul,radem putin din partea superioara si-l faramitam,il pastram pentru decor.Insiropam usor blatil cu suc din compot si asezam frumos jumatatile de fructe.Frisca u mixam bine cu crema ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu zaharul, ca pentru bezea. Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt. Galbenusurile se freaca cu zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga cacaoa, se omogenizeaza si se pune la fiert la baine-marine. Cand compozitia incepe sa se ingroase adaugam 50 g ciocolata amaruie si...
Reţetă de pe www.bucataras.ro