Cauta in 21.294 retete
250 gr. margarina, 250 gr. branza de vaci, 250 gr. faina, 1 ou pentru uns, mac, o jumatate lingurita(rasa) sare. Mod de preparare: Se amesteca margarina cu branza de vaci si sarea, apoi se incorporeaza faina. Se face un aluat care se lasa la odihnit 1-2 ore. Se intinde aluatul de 3-4 mm grosime si se taie cu paharul rondele. Se asaza rondelele in tava unsa putin cu margarina si pudrata cu faina, unele langa altele. Se ung cu ou batut si se presara mac. Se coc la foc potrivit.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, 1 galbenus crud, 2 linguri unt, 2 linguri branza rasa (branza de oaie), 1 lingurita marar tocat, sare, crengute de marar Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron si se freaca bine cu untul, adaugind si un galbenus crud, branza si sarea. Cu aceasta pasta se umplu jumatatile de albus, se presara cu marar tocat si se asaza pe farfurie. Mod de servire Marginile farfuriei se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10-12 clatite, 300 gr. branza de vaca, 1 ou,150 gr. zahar, coaja de lamiie, 1/2 pahar lapte, 2 linguri smantana Mod de preparare: Se prepara clatitele din 2-3 oua. Se umple fiecare clatita cu branza de vaca amestecata cu ou, zahar dupa gust si coaja de lamiie. Se ruleaza si se asaza in forma sau intr-o cratita astfel: pe fundul cratitei se asaza o clatita nerulata, apoi celelalte clatite rulate se asaza in forma de cerc, mai multe rinduri. Deasupra se toarna 1/2 pahar de lapte indulcit sau...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 17 de linguri de faina, 20 de linguri de zahar, 20 de linguri de lapte, 20 de linguri de ulei, 3 linguri de cacao, 2 oua, un praf de copt ( sau bicarbonat de amoniu alimentar) stins cu zeama de lamiie sau otet Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un bol mare, si compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc iute, iar dupa 10 minute se reduce focul la moderat. Se mai lasa la copt inca 10 minute. Dupa ce se raceste...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. branza de vaci proaspata, 100 gr. unt, 200 ml smantana, 50 gr. gris, 50 gr. faina, 200 gr. zahar, 5 oua, 1/2 lingurita de sare, 100 gr. stafide, 30 ml de rom, coaja rasa de lamiie Mod de preparare: Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din suvite de aluat impletit. Se fac 4 suvite de grosimea unui creion, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisindu-se alternativ doua cite doua. In spatiul din...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 g taitei, 2 catei usturoi, 3 cepe mari, 3 linguri ulei, 500 g carne tocata, sare, piper, curry, 1/2 legatura ceapa verde, 200 g cascaval ras. Mod de preparare: Taiteii se fierb in apa sarata si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se toaca si se amesteca cu carnea tocata. Se pun la calit in ulei. Se adauga condimente. Ceapa verde se toaca fin si se adauga la final peste carne. Se amesteca taiteii scursi cu compozitia de carne si se pun intr-o forma rezistenta la cuptor. Se presara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru aluatul de taitei: 3 oua, 6 linguri faina, sare. Mod de preparare: Ouale se amesteca cu faina, putina sare si o jumatate ceasca de apa, pana se formeaza un aluat. Se intinde pe planseta o foaie subtire, si se taie romburi sau dreptunghiuri. Se lasa putin sa se usuce si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Cind sunt gata se clatesc cu apa rece, se scurg bine intr-o strecuratoare. Se pun intr-un castron mare si peste ei se pune branza si smantana, se amesteca usor sa nu se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 oua, 1 ceasca faina, 1 pahar lapte, 1 ceasca smantana, 2 linguri ulei, 300 g branza de vaci, 1 pachetel zahar vanilat, 1 praf sare Mod de preparare: Din 2 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smintini din care (dupa ce s-a odihnit 30 minute), se prepara 18-20 foi de clatite. Separat se amesteca branza cu un ou, citeva linguri de smantana, sare si putina faina. Pe fiecare foaie de clatita se pune cite o lingurita de compozitie, se indoaie marginile...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. telina, 1/2 kg. cartofi, 100 gr. ulei, 300 gr. branza telemea, sare, piper, 1/2 pahar smantana Mod de preparare: Telinele si cartofii se curata si se taie in felii rotunde, egale. Se pun intr-o cratita unsa cu grasime, se toarna restul de grasime pe deasupra impreuna cu 2 pahare de apa calda. Se sareaza, se pipereaza, apoi se lasa sa fiarba la foc mic. Cind mincarea este pe jumatate fiarta se pune pe deasupra branza taiata in felii subtiri si se toarna smantana. Mod de servire Inainte...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. branza de vaca, 3 oua, 3 linguri smantana, 3 linguri unt, sare, sare, pesmet Mod de preparare: Se trece branza prin sita si se amesteca cu ouale batute, smantana, untul si sarea. Se pune intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se da la cuptor sa se rumeneasca. Mod de servire Se serveste calda
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 g branza de oaie, 300 g cirnati afumati, 6 oua, 50 g ulei, 3 cepe potrivite, sare, piper. Mod de preparare: Ceapa se taie marunt si se prajeste usor in uleiul incins. Se adauga cirnatii taiati felii subtiri si se prajesc in continuare cu ceapa. Dupa 4-5 minute se adauga branza si ouale, care au fost batute ca pentru omleta. Mod de servire Se serveste cu mamaliguta calda.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
rosii, castraveti, ardei gras, oua fierte, branza de vaca sau de oaie, sare, piper, ulei, otet Mod de preparare: Se taie toate legumele si se amesteca impreuna cu ouale taiate rondele si branza taiata bucatele mici. Toate se sareaza si condimenteaza si apoi se adauga putin ulei si otet (de mere eventual).
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. branza de vaci, 1 ou, 3 linguri smantana, 3 linguri zahar, 2 linguri gris, 100 gr. stafide, 1/2 praf de vanilie, 1 pahar sirop de fructe, 3 linguri unt, sare, pesmet Mod de preparare: In branza de vaci trecuta prin masina de tocat se pun 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu zahar, gris, 1/2 lingurita de sare, praf de vanilie. Toate acestea se freaca bine cu o lingura de lemn si se adauga (daca sunt la indemina) stafide curatate si spalate. Se pune apoi compozitia intr-o tava sau...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pachet aluat de foetaj, 250 g branza de oaie (telemea sfarimata), 3 dovlecei, 5 linguri ulei de masline, cimbru verde, sare, piper Mod de preparare: Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se intinde aluatul in tava de aragaz, se-nteapa din loc in loc cu furculita, se ridica marginile si se formeaza de jur-imprejur o "bordura", care se umezeste cu putina apa, ca sa se lipeasca mai bine. Peste aluat se presara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. branza de oaie, 50 gr. unt, 1 lingurita boia, 1 lingurita rasa chimen pisat foarte fin, sare (facultativ) Mod de preparare: Brinza data prin masina de tocat sau prin sita se freaca bine cu untul. Se adauga boiaua, chimenul si sarea, amestecand bine astfel ca pasta obtinuta sa aiba o culoare omogena. Se asaza pe o farfurie si se garniseste cu diferite legume de sezon (ridichi, rosii, ardei gras) sau se foloseste pentru sandvisuri.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr spaghetti, 1 ou mic, 100 gr costita afumata (se poate si fara) 200 gr branza de oi (telemea( sau bivolita, 100 gr cascaval, 2 cuburi branza topita (optional) Mod de preparare: Se trec pe razatoarea mare brinzeturile, costita se taie feliute subtiri si se prajeste in putin ulei la foc mic pana ajunge jumari. Se fierb spaghetti conform instructiunilor de pe ambalaj (al dente) se storc fara sa se clateasca. Intr-un castron punem spaghetti peste care turnam putin ulei de la costita fripta...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 4 oua, 150 g zahar, un praf de copt, un zahar vanilat, 150 g faina, coaja rasa de lamiie; Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, iar albusurile se bat spuma tare. Se amesteca faina cu praful de copt, se toarna peste galbenusuri si se amesteca. Se incorporeaza si albusurile spuma. Se pune in forma tapetata cu hirtie de copt si se coace la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea. Este copt blatul atunci cind acesta este curata. Pentru crema se amesteca...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10 cartofi de marime mijlocie, un ardei rosu, o legatura patrunjel, o ceapa mica, 100 g porumb din conserva, o capatina usturoi, o lingura de unt, 100 ml smantana, 150 g branza proaspata, 2 linguri mustar, sare si piper Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert cam 20 min., ardeiul se opareste si se toaca impreuna cu verdeturile. Ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins. Se adauga ardeiul si verdeata. Din smantana, branza si mustar se face un amestec consistent. Cartofii se cojesc si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se lasa sa se raceasca. Brinza se da pe razatoare, jambonul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/2 kg cartofi, 1/4 kg branza de vaca, 2 oua, 2 linguri unt, sare Mod de preparare: Cartofii fierti in coaja se curata, se trec prin masina de carne. Se amesteca bine cu branza, oua si sare. Se coace in forma unsa si presarata cu pesmet. Inainte de a se da la cuptor se pun deasupra bucati de unt.
Reţetă de pe www.retete-bune.com