Cauta in 140.041 retete
... dospit trecem la croit de branzoicute: intindem bine o bucata din aluat ... si prajim rand pe rand branzoicutele. Pudram cu zahar vanilinat in ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se freaca drojdia cu putin zahar,pana se lichefiaza apoi se adauga 60 ml lapte caldut.Separat se incalzeste si restul de lapte, dar nu fierbinte, si se adauga untul sa se topeasca, precum si zaharul vanilat. Punem si sarea, iar apoi il punem peste faina adaugind si drojdia si framantam pana se desprinde de margini. lasam la dospit 45 minute la loc caldut . Luam jumatate din aluat si il intindem foaie si il taiem in 6 dupa care fiecare parte o luam pe rand si o mai intindem putin la un capat...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia pana aceasta se dizolva. Intr-un bol se pun toate ingredientele inclusiv laptele si drojdia si se framanta pana devine un aluat elastic . Eu framant aluatul cu mixerul si il framant cam 8-10 minute. Calculati ca manual e aproape dublu.E foarte important la un aluat sa fie bine framantat. La inceput aluatul o sa fie lipicios apoi o sa se adune ca o bila si nu o sa se mai lipeasca. Se lasa aluatul intr-un bol la dospit(ceva mai mare decat al meu...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Am pregatit maiaua din cubul de drojdie,50 g de zahar ,laptele caldut si 2-3 linguri de faina.Se lasa la dospit 15 min.Cand maiaua a crescut se pune peste ea 3 galbenusuri,untul topit,o lingura coaja de lamaie,zahar vanilat,faina si un praf de sare.Se framanta toate ingredientele iar daca mai trebuie se mai pune putin lapte caldut.Cand aluatul e bine framantat se pune peste putin ulei caldut si se mai framanta.Se lasa la crescut 40 minute.Intre timp se amesteca ingredientele pentru...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... hartie de copt si asezam branzoicile avand grija sa lasam loc ... a pune tava in cuptor ungem branzoicile cu ou batut. Le lasam ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Drojdia sfarmata se pine in 100 ml lapte caldut (nu fierbinte),adaugandu-se 1 lingura de zahar. Se lasa la dospit (pana creste). Intr-un castron mai mare se pune faina,se face o groapa in mijloc iar pe margini se adauga pe rand sarea,200 g zahar,uleiul,3 oua,in groapa punem drojdia si incepem sa framantam adaugandu-se lapte din cand in cand pana avem un aluat elastic care se dezlipeste de pe mana. Se lasa la dospit intr-un loc ferit de curenti de aer si acoperit cu un prosop curat. Se ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina ca sa se topeasca si se adauga restul ingredientelor si maiaua dospita. Se framanta un aluat pana se desprinde de pe vas(daca mai este nevoie adaugi apa calduta) si se lasa sa creasca cam 1 ora. Aluatul se imparte in doua si se intinde fiecare foaie apoi se taie in patrate si se umplu cu umplutura de ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
1.Incepem prin a pune stafidele intr-un castron cu apa si le lasam sa se inmoaie cca 30 minute. Dupa ce s-au inmuiat le punem la scurs intr-un strecurator. 2. Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam zaharul, pliculetele de zahar vanilat si amestecam pana se dizolva zaharul. 3. Pregatim maiua: o mana de faina, plicul de drojdie si cateva linguri din laptele amestecat cu zahar, se amesteca bine pana se omogenizeaza si obtinem o pasta. Pudram cu faina. Maiaua se tine la loc cald (intre ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se amesteca ingredientele ptr aluat, mai intai cele uscate, apoi se pun restul, apa se adauga la sfarsit si se framanta bine aluatul, dupa care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Branza se amesteca bine cu zaharul, galbenusul si coaja de lamaie. Din aluat se intinde o foaie dreptunghiulara, cu grosimea de aprox. jumatate de cm, se pune peste ea branza si se ruleaza pe lungime. Se taie rondele de aprox. un cm care se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul incins...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se bat ouale cu 100 g de zahar si zaharul vanilat pana se topeste, apoi se adauga branza si se amesteca bine. Se ung pe rand cu ulei sase foi, se pune jumatate din branza pe lungime, apoi se inchide bine pe toate laturile si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se face la fel cu restul de foi si cu branza ramasa. Cu un cutit ascutit se cresteaza ambele strudele din loc in loc, se ung cu smantana si se presara deasupra restul de zahar. Se coc la foc potrivit circa 40-50 minute pana se...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Fotografiile incarcata de vizitatori la reteta "Branzoici"
Reţetă de pe www.e-retete.ro
... meniul de Pasti am ales sa fac branzoici ca la bunica. Branzoici se zice la noi la tara. Corect e branzoaice, insa imi ... si vedeti ce simpatice sunt! Branzoicile sunt preparate din aluat ca ... aromata de branza. Ingrediente pentru Branzoici 400 gr faina alba 80 ... iaurt 1 lingura apa Bucati: 20 Branzoici - Preparare Se amesteca faina cu ... 15 minute la180C Se aseaza branzoicile...
Reţetă de pe www.e-retete.ro
... hartie de copt si asezam branzoicile avand grija sa lasam loc ... a pune tava in cuptor ungem branzoicile cu ou batut. Le lasam ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Timp de preparare: 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 250 gr. unt - un pachet 250 gr. branza Philadelphia - un pachet 250 gr. faina Mod de preparare: Ingredientele se amesteca si aluatul obtinut se pune la frigider timp de 20 minute. Se intinde o foaie de aproximativ 3 mm.Se taie dupa cum se doreste.Se poate unge la suprafata usor cu o pensula, cu un amestec de ou batut. Tava nu se tapeteaza! Aluatul e destul de gras. Se coc la temperatura mare 380'F - 200'C in cuptor aproximativ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 1 kg faina 5 galbenusuri (+ 1 galbenus sau 2 ptr. uns deasupra) sare cat intra in causul palmei 3 pachete zahar vanilat 2 buc. de unt sau rama de marimea unei nuci coaja rasa de la o lamaie 2 maini de zahar(cand scriu o mana de... va ganditi la cantitatea pe care o luati in mana din pachet) 1 mana de ulei (la cat turnati in palma facuta caus) 30 gr. drojdie proaspata lapte Umplutura : 1 kg branza dulce vaci (scoaca) 3 ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Ingrediente: 1 kg faina 5 galbenusuri (+ 1 galbenus sau 2 ptr. uns deasupra) sare cat intra in causul palmei 3 pachete zahar vanilat 2 buc. de unt sau rama de marimea unei nuci coaja rasa de la o lamaie 2 maini de zahar(cand scriu o mana de... va ganditi la cantitatea pe care o luati in mana din pachet) 1 mana de ulei (la cat turnati in palma facuta caus) 30 gr. drojdie proaspata lapte Umplutura : 1 kg branza dulce vaci (scoaca) 3 galbenusuri de oua 3 plicuri zahar vanilat 1 mana de gris...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... aluat. etapa 6 Puteti sa umpleti branzoicile cu ce doriti eu am ... telemea .Cu o pensula ungeti suprafata branzoicilor cu galbenus de ou. etapa ...
Reţetă de pe www.petitchef.ro
Mod de Preparare: In 250 ml lapte caldut dizolvam drojdia, 2 linguri zahar,sarea,zaharul vanilat . In faina se face o gaura in care turnam amestecul de mai sus si il amestecam cu un pic de faina si il lasam la dospit la loc caldut 1/2 ora. Dupa ce a dospit adaugam cele 8 galbenusuri, untul , zaharul, coaja rasa de la lamaie si se framanta pana cand aluatul face besici.(Aluatul se lasa mai moale sa nu fie prea tare) Daca aluatul e prea tare se mai poate adauga putin lapte caldut. pana devine...
Reţetă de pe www.gospodine.net
Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pana se lichefiaza. Se adauga laptele caldut si o lingura de faina si se lasa sa creasca maiaua. Faina se amesteca cu zaharul, oul, galbenusul, aromele si coaja de lamaie sau portocale. Se toarna laptele cu drojdia. Se framanta aluatul si dupa ce s-a adaugat tot laptele, se pune si untul topit. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se lasa sa creasca o ora, timp in care pregatim umplutura. Pentru umplutura,...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Facem un aluat de cozonac,simplu si rapid,pentru care avem nevoie de: 500g faina 000 cernuta 100 g margarina Rama 25 g drojdie proaspata 150 ml lapte caldut 3 oua 3 linguri de zahar tos 1 lamaie (coaja rasa) 4 zahar vanilat sare pentru umplutura: 500 g branza grasa de vaci(urda) 200 g zahar tos 5-10 zahar vanilat 2 oua pentru uns pachetelele 1 ou batut Preparare: Dizolvam drojdia ,3 linguri de zahar,sare,margarina,in laptele cald,punem faina,ouale intregi,coaja de lamaie,vanilia,incepem sa ...
Reţetă de pe www.petitchef.ro