Cauta in 21.294 retete
Faina se cerne intr-un bol adanc. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar. Se toarna drojdia peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin .Apoi se adauga restul de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, sarea, esenta de vanilie.Cu o lingura amestecati bine compozitia. Apoi adaugati uleiul si amestecati. Se prepara umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 2 galbenusuri, vanilia, grisul si la alegere, coaja de lamaie si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Tarii Galilor, nu doar al Olteniei. Prazul are avantajul de a fi ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Branzoaicele sunt, asa cum le spune numele, niste placintele cu branza ... dulce, majoritatea din familia cozonacului, branzoaicele sunt umplute cu branza de ... aici .[/note] Portii: 25-30 branzoaice Timp de preparare: aproximativ 3 ore ... folositi putina apa. [/tip] Asezati branzoaicele in tava unsa cu putin ... mai creasca 10-15 minute. Ungeti branzoaicele cu oul batut. Coaceti ... de minute pana se...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Aceste branzoaice sint delicioase, si absolut pe "gustul" gospodinelor incepatoare :P Metoda ... pupici pentru minunatiile astea de branzoaice, din care Bogdi meu a papat ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... de Carpati -in Muntenia si Oltenia colinara - trecand apoi prin defileul ... ", care te poarta prin Muntenia, Oltenia si Banat! Spor la gatit ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
1-2 carne de pasare, 100 g ulei, 50 g faina, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 50 g bulion, 50 g usturoi, 30-40 g otet, sare Mod de preparare: Se taie bucati carnea de pasare, se sareaza si se pune la prajit in ulei. Cand s-a prajit, se scoate in alt vas. In untura ramasa se prajeste zarzavatul, faina si bulionul, se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba 10-15 minute, dupa care se strecoara peste pasare si se fierbe pana se moaie carnea. Cand este gata, se adauga usturoiul taiat marunt, prajit...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
400 grame de faina, 150 grame de untura, 1 pahar de lapte, 50 de grame de drojdie, 3 lingurite zahar, 1 lingurita rasa de sare. Pentru umplutura: 200 grame de branza, 1 ou, 1 lingura de smantana, 1 lingurita de faina, sare vanilie si zahar dupa gust Mod de preparare: Se cerne intr-un vas faina, se face loc la mijloc si se pune untura, bine sleita, nu lichida. Se framinta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga turnat incet, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea. Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aluat: 230 g faina, 2linguri amidon, 125 g unt rece, 75 g zahar, un ou. Mod de preparare: Faina se framanta cu amidonul, untul, oul pana capata o consistenta cremoasa. Se formeaza o bila de aluat care se tine la rece 30 min. Se spala si se lasa sa se scurga afinele proaspete. Cele congelate se lasa la dezghetat iar cele din compot se pun la scurs. Se zdrobesc biscuitii. Pentru umplutura se iau 2 oua si se separa. Branza de vaci se amesteca cu 2 oua intregi si 2 galbenuse, zaharul, sucul de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Daca incercam sa termin la timp nu reuseam. Dar asa, aluatul a fost gata, crescut si framantat usor, gata de taiat si format, tocmai cand ea a intrat pe usa de la gradinita. Entuziasmul a fost urias! :) S-a spalat in graba pe maini si m-a ajutat la format trandafirasii. Daca lucram singura, poate erau putin mai aspectuosi, dar asa, formati la 4 maini, cu degetele imprimate pe "petale", au iesit cei mai grozavi "trandafirasi" din lume. Asta e povestea din spatele pozelor. Reteta o veti gasi...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
aluat: 550 g faina 200 ml. lapte caldut 50g drojdie proaspata 2 galbenusuri 2 linguri unt topit si racit 3 linguri de ulei 5 linguri de zahar o priza de sare 2 plicuri zahar de vanilie coaja de lamaie pt umplut 400g branza dulce 1 ou 5 linguri zahar zahar vanilat, coaja de lamaie esenta de rom pt uns 1 galbenus de ou 2 linguri lapte 2-3 linguri zahar Se dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa 10 minute la dospit. Faina se cerne, se face...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Tai ficatul bucatele, cureti si toci ceapa si le prajesti in ulei incins. Cureti apoi cartofii, ii tai cubulete, ii presari cu sare si ii prajesti in ulei. Adaugi carnatii taiati rondele, costita taiata fasii si ficatul prajit cu ceapa. Cat se prajesc impreuna, bati ouale cu un praf de sare si piper, pui verdeata tocata si le adaugi in cratita, peste cartofi si carne. Amesteci jumarile pana se prajesc si ouale, apoi le rastorni pe o farfurie. Sunt bune cu mamaliguta calda si muraturi. - 4...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... de rosii, cabanos sau carnat oltenesc Mod de preparare: Se taie ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... si chef de cucinat niste branzoaice. Voisem initial niste poale'n'brau ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... calcarosi, in care apele Bistritei oltene "au sapat" timp de mii ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... surori in satul bunicilor din Oltenia, locul in care Gabriela si ... de la casa strabunicilor din Oltenia, care sustine barul. Iar Gabriela ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... spre mijloc, exact ca la branzoaice :) * si am pus bulzul astfel ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... 2010 , la RESTAURANTUL PETIT , Str. OLTENI Nr. 3 Suntem impreuna de la ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... -crema-de-lapte.html 63. Branzoaice: http://savalaura.blogspot.com/2009/03/branzoaice.html 64. Tort de clatite cu sirop caramel: http ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... . Cunoscuta cu precadere in Moldova, Oltenia si Muntenia sub aceasta forma ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... radauteana nici una nu e), iar oltenii mai pun cate un ardei ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro