Cauta in 21.294 retete
... .Este un deliciu.Pofta buna. Boema. Se separa ouale, se bat ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Albi, negri, rosii, cu sau fara samburi, strugurii sunt deliciul toamnei, iar sezonul lor este in toi. Fructe sanatoase, pline de vitamine, cura de struguri este obligatorie in aceasta perioada: pregateste organismul pentru sezonul rece, ii confera acel plus de rezistenta si forta pentru a depasi lipsurile din timpul ierinii. Strugurii pot fi ingredientul principal sau "secret" din preparate savuroase. Merg excelent cu branza sarata, branzeturile nobile (cu mucegai), dar si cu pestele si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... sarbatorit cu o prajitura delicioasa...prajitura Boema. Reteta e luata de pe internet ...
Reţetă de pe biancams76.blogspot.com
... celor care au atentat la originalitatea lor locala, intrucat mancaruri similare ... nostri s-au indepartat de reteta originala, fiecare in directia sa, dupa ...  unele arhaisme, descrierea este cea originala Vezi si reteta moderna de ... cat mai mult posibil de original. Am cumparat carnea de la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . Acum va poftesc la cite o portie de "Boema". Ca la cofetarie ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... inghetata de vanilie alaturi. [note] Originalul  Reteta traditionala se realizeaza direct ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... fi confundata cu aceasta. Reteta originala, adoptata si adaptata cu drag ... sunt accente specific romanesti. Reteta originala, conforma cu cutumele bucatariei turcesti ... ] In mod traditional, in reteta originala turceasca, zarzavaturile se arunca. [/note ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... (nu se regasesc in reteta originala) 1 lingura bacon tocat marunt si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Biftecul tartar ( beefsteak tartare , in originalul englez) este o mancare doar pentru ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... le-au indepartat de reteta originala, pana au devenit, uneori, de ... forma nu si la gust originalul  mare parte dintre retetele romanesti ... mai au nicio legatura cu originalul. Pe alocuri ardelenii ii mai ... ). Fara a nega valoare adaptarilor locale, originalul nu contine nici unul dintre ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Una dintre cele mai apreciate mancaruri vandute pe strada, hot dog-ul a facut cariera in Statele Unite unde a fost raspandit de catre vanzatorii ambulanti germani. Povestea hot dog-ului si a numelui sau (tradus mot-a-mot prin caine fierbinte ) are multiple si interpretabile versiuni niciuna acceptata in totalitate. Baza unui hot dog este, evident, carnatul insotit de chifla, dar in nici un caz nu se reduce doar la atat. Carnatul, specific culturii culinare germane, este un frankfurter sau un...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Am observat ca fiecare inceput, de orice fel, ma surprinde intotdeauna ataaat de necreativa :P Cu gradinita a fost la fel (aveti aici dezastrul de tort-masina ) si acum cu scoala, aceeasi poveste... Nu stiu, sint foarte dezamagita de sistemul asta al nostru de invatamant, blazat, cu educatori/invatatori/profesori fara nicio sclipire, care nu reusesc sa ii intampine pe copii cu zambete calde pe buze ci doar cu grimase...care nu mai au rabdare si nici pasiune sa-i modeleze in tinerii (aparent)...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... ! Nu trebuia sa se numeasca Prajitura Boema, ci Prajitura Brindusa ;) Prajitura Boema Pentru blat: 150 g unt 50 g ciocolata amaruie 100 g zahar 5 oua ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
500 g piscoturi Savoiardy, 500 g crema Mascarpone, 4 oua, 150 g zahar, 10 linguri lichior Amaretto, 1 ceasca cafea pregatita foarte concentrat si amesctecata cu zahar, 10 g gelatina praf, cacao pentru presarat desupra Mod de preparare: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga Mascarpone, lichiorul si gelatina, se bat pana devine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma si apoi se amesteca cu crema obtinuta anterior. Cafeaua racita in prealabil se pune intr-o farfurie, si apoi ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Tochitura, numita uneori  din motive pe care le vom vedea ulterior  macelareasca, moldoveneasca, dobrogeana, ardeleneasca sau cum ne mai vine la gura, este una dintre cele mai iubite mancaruri romanesti si cap de lista pe meniurile restaurantelor cu specialitati traditionale. Povestea initiala a tochiturii e simpla. Si s-a complicat ulterior. Numele sau este, de fapt, regionalismul moldovenesc (din tochit ) pentru termenul topitura si face referire la slanina pentru topit din ziua taierii...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mancare zdravana si satioasa, ce concentreaza in ea toate aromele dragi mexicanilor, chili con carne este fasolea cu carne, dar mai ales cu ardei iute, a Mexicului, fierbinte si apriga ca el. Specifice acestui fel de mancare, in care carnea  ingredientul principal  fierbe pana se transforma intr-o pasta iute, sunt boabele de fasole rosie si chimionul. Nu chimen  nu confundati si nu inlocuiti. Mexicul cunoaste doua tipuri de chili con carne , unul popular, gatit cu carne tocata si altul,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... la Caldebarcos si-i multumesc, in original spune sa-i pui 250 gr ... haberla compartido con nosotros, en original tiene mas azucar pero yo ...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
... 1/4 - 1/2 lg boia dulce (in reteta originala se pune o pasta speciala facuta ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Mod de preparare aluat 1.Amestecam intr-un castron sarea,faina si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita. 2.Adaugam galbenusurile si apa rece.Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat.Acoperim cu o folie si dam la frigider pana terminam de preparat umplutura. Mod de preparare umplutura 1.Curatam merele de coaja,apoi le tam cubulete si le punem intr-o cratita. 2.Adaugam,zaharul,amidonul si stafidele.Dam la foc mic amestecand ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare foi Facem maiaua din drojdie,1 lingura faina si zahar,apoi o punem in castronul cu faina si o lasam la dospit 10 minute acoperita,ferita de curent.Adaugam apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios pe care l lasam la crescut 20 minute.Intindem foaia,punem cubulete de unt,impachetam si framantam din nou.Dam la frigider 20 minute.Intindem foaia si decupam dupa forma tavii(va puteti ajuta de un capac) Intr o tava pe care o tapetam cu hartie de copt presaram zahar,...
Reţetă de pe retete.eva.ro