Cauta in 139.505 retete
... sa-ti imprime instantaneu starea boema a artistilor. Cautat de toti iubitorii ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... .Este un deliciu.Pofta buna. Boema. Se separa ouale, se bat ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: Blat: 75 ml ulei 200 g zahar 250 ml apa minerala 2 lg cacao 2 lg gem prune 100 g nuci macinate o lg rasa de bicarbonat 2 cani faina Crema: 200g ciocolata de post 200 ml frisca vegetala esenta de rom Glazura: 2 plicuri de glazura de ciocolata (Dr. Oetker) Sirop: 250g zahar 400ml apa 3lg cacao 50g margarina esenta de rom Decor: 300ml frisca ciocolata Preparare: Blat: Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Ingrediente: Blat: 6 oua, o cana zahar, o cana faina, 3 linguri cacao (cu varf), 6 linguri sifon (apa minerala), 3 linguri ulei, 1 pachet praf de copt, Sirop: 400 ml apa, 200 g zahar, esenta rom. Glazura: 50 g unt, 50 ml apa, 200 g ciocolata, 2 linguri cacao, 2 linguri zahar. Decor : frisca. Mod de preparare: Se bat bine albusurile cu un praf de sare, se adauga pe rand galbenusurile, zaharul, apa minerala si uleiul. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao (cernute ...
Reţetă de pe micky-mihaela.blogspot.com
Ingrediente: ulei: 2 cani apa: 2 cani zahar: 2 cani vanilie: 3 pliculete esenta de rom lamaie rasa nuci macinate: 1 cana cacao: 3 linguri faina cat cuprinde 2 plicuri de glazura de ciocolata frisca vegetala (de post): 500 ml ciocolata de menaj (de post): 200 g Sirop: apa: 200 ml zahar: 100 g Preparare: 1. Pentru blat se pune pe foc apa, zaharul, uleiul si cacao pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit 5 min, dupa care se adauga faina si nuca pisata si mirodenile si se obtine o...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Mod de Preparare: Blat: Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Compozitia acestui blat este la fel ca la negreasa. Crema: Peste ciocolata topita(sa nu fie fierbinte)se adauga frisca batuta. Se amesteca si se da la frigider pentru doua ore. Dupa ce sa racit bine se spumeaza cu mixerul si se adauga esenta de rom. Glazura: Se face conform instructiunilor de pe plic Siropul: Toate ingredientele se fierb ...
Reţetă de pe www.gospodine.net
... trei mari bucatarii regionale (Moravia, Boemia si Silezia), cultura culinara ceha ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente: 1 kg aripioare de pui, 500 gr castraveti murati, o ceapa, 3 linguri de bulion, 1 legatura marar,1 foaie dafin, sare, piper Preparare Pentru inceput se taie rondele castravetii murati si se lasa in apa rece la desarat. Se curata ceapa si se caleste in putin ulei si apa. Se adauga aripioarele spalate peste ceapa si se lasa ~ 15 minute sa se rumeneasca un pic, intorcandu-se pe ambele parti. Se adauga castravetii murati, bulionul si foaia de dafin. Se da in cateva clocote si se...
Reţetă de pe micky-mihaela.blogspot.com
Se feliaza legumele, cat mai subtire, apoi se sareaza. Se aseaza feliile de legume si mozzarela pe randuri, alternandu-le, intr-o tava unsa foarte bine cu ulei. Pesmetul se amesteca cu parmezanul ras, busuiocul si 2-3 linguri ulei. Se acopera legumele din tava cu acest amestec. Se dau la cuptor la foc potrivit, 45-50 minute, pana incep sa se stafideasca, iar pesmetul de deasupra sa se rumeneasca. Snitelele se dau prin oul batut cu sare si piper, apoi prin faina, apoi din nou prin ou si la ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... estul Berlinului considerat centrul vietii boeme si culturale, un loc bun ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de acest tort. Cum prajitura Boema este pe placul tuturor, am considerat ca un tort Boema este potrivit pentru aceasta aniversare. Ingrediente ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... sarbatorit cu o prajitura delicioasa...prajitura Boema. Reteta e luata de pe internet ...
Reţetă de pe biancams76.blogspot.com
... . Acum va poftesc la cite o portie de "Boema". Ca la cofetarie ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Am observat ca fiecare inceput, de orice fel, ma surprinde intotdeauna ataaat de necreativa :P Cu gradinita a fost la fel (aveti aici dezastrul de tort-masina ) si acum cu scoala, aceeasi poveste... Nu stiu, sint foarte dezamagita de sistemul asta al nostru de invatamant, blazat, cu educatori/invatatori/profesori fara nicio sclipire, care nu reusesc sa ii intampine pe copii cu zambete calde pe buze ci doar cu grimase...care nu mai au rabdare si nici pasiune sa-i modeleze in tinerii (aparent)...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... ! Nu trebuia sa se numeasca Prajitura Boema, ci Prajitura Brindusa ;) Prajitura Boema Pentru blat: 150 g unt 50 g ciocolata amaruie 100 g zahar 5 oua ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Blatul: Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, nucile macinate si in final, amestecand usor cu o paleta de sus in jos, se adauga albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace blatul 25-30 minute. (faceti testul cu scobitoarea) Crema: Se amesteca frisca cu ciocolata rupta bucatele. Se topeste ciocolata si se lasa crema ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Blatul: Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana devine compozitia lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam apa si galbenusurile, mestecand de jos in sus Incorporam faina si cacaoa in compozitie. Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit Se lasa la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa blatul sa se raceasca si se insiropeaza bine cu esenta de rom amestecata cu putina apa si zahar Crema: Oul, margarina , zaharul si nes-ul se pun la...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Batem spuma albusurile cu sarea. Adaugam zaharul in ploaie si mixam pana la diluarea cristalelor. Trebuie sa avem o compozitie lucioasa, ferma. Adaugam apa, galbenusurile, cernem faina impreuna cu cacaua si le adaugam peste amestec, apoi omogenizam usor. Tapetam o tava cu hartie pentru copt (a mea era de 25/32, Oana a facut-o in una putin mai micuta, de 20/32) turnam compozitia, nivelam si punem tava in cuptorul preincalzit ; coacem blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea. Crema...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Prima data cantarim si pregatim toate ingredientele necesare. Faina si cacaoa pentru blat le amestecam si le cernem, apoi punem deoparte. Albusele se bat spuma tare cu zaharul pus pe rand apoi se adauga, unul cate unul galbenusurile si se incorporeaza amestecand usor, de sus in jos cu ajutorul unei linguri de lemn. Dupa ce am terminat toate galbenusurile adaugam uleiul si amestecul de faina gata cernut. Omogenizam incet si cu rabdare apoi turnam amestecul obtinut intr-o tava tapetata. Daca ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro