Cauta in 21.294 retete
1. Se rup în bucati mici biscuitii si se amesteca împreuna cu nucile, fisticul si ciresele confiate. 2. Pune restul ingredientelor într-un vas si lasa-le la topit la abur. 3. Combina ingredientele uscate cu amestecul cu ciocolata. 4. Se amesteca bine ingredientele si se preseaza într-o tava de cozonac pe care s-a asezat în prealabil folie de plastic. Lasa marginile foliei pe lânga tava pentru a scoate cu usurinta checul. 5. Se pune la frigider câteva ore pâna se întareste bine.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . La final, sa discutam despre bezea... Ingrediente: 120 g zahar 4 albusuri o esenta ... si se spriteaza rozetele de bezea. Pentru urmatoarele 25 - 30 de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
3 albusuri, 1 dl (88 g) zahar Mod de preparare: Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pana se face spuma tare. Se amesteca restul de zahar, usor. Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament. Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul amestecat cu cafeaua si se bat in continuare pina cind se obtine o spuma tare. Se presara cu faina o tava si se pun gramajoare de spuma, mici cit o nuca, distantate intre ele. Se introduce tava in cuptor, la foc slab, pina se usuca bezelele. Se scot din tava cind sint reci. - 6 albusuri, 450 g zahar pudra, 2 lingurite cafea solubila, faina. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se bat bine 4 albusuri spuma, se adauga 250 gr. zahar, se bat impreuna, se pu 2 lingurite de zeama si coaja rasa de la o lamaie.Compozitia trebuie sa fie destul de tare incat bezelele asezate pe tava sa nu se intinda. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina, se pun bezelele cu o lingurita, potrivit de mari si se coc la foc foarte moale cam o jumatate de ora, avind grija sa nu se ingalbeneasca. Dupa ce s-au racorit putin, se scot cu un cutit din tava, si se servesc simple, fie lipite cate...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Sunteti blocati de nameti Si la magazin nu puteti s-ajungeti. Daca aveti oua si dulceata-n casa Iat-o prajitura utila si gustoasa.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul, batind in continuare pina cind se intareste spuma. Se adauga apoi alunele date prin masina, ciocolata topita pe aburi si scortisoara, amestecind usor. Se pun bezelele pe o tava presarata cu faina si se coc la foc mic. Se scot din tava numai dupa ce s-au racit. - 4 albusuri, 250 g zahar pudra, 250 g alune, ciocolata amaruie, un virf de cutit scortisoara pisata. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc foarte mic 125 ?C timp de 1 1/2 ora. Crema: pe foc mic se amesteca galbenusurile cu zeama si coaja de lamaie pina se ingroasa. Untul se taie in bucatele mici si se amesteca in crema. Se lasa sa se raceasca. Crema se pune intre blaturi. Frisca se pune deasupra. Se orneaza cu felii de mandarine. - Blatul: 4 albusuri, 176 g zahar. Crema: 4 galbenusuri, 66 g zahar, zeama si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Minunate si fara vanilie 5 albusuri circa 160 gr 200 gr zahar tos 200 gr nuca Un praf de sare 1 fiola esenta vanilie optional Nuca se rumeneste putin la cuptor astfel bezelele vor avea alt gust. Albusurile se lasa la temperatura camerei pentru o ora dupa care se adauga un praf de sare si cativa stropi de lamaie. Bezelele se fac foarte bine si cu albusuri congelate, acestea se scot de seara din congelator la frigider ca sa se dezghete treptat dupa care se lasa in bucatarie cateva ore. Se bat...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Freci margarina spuma cu un praf de sare, adaugi un ou si un galbenus, apoi faina, praful de copt stins cu otet si coaja rasa de lamaie. Framanti apoi un aluat tare pe care-l tii o ora la rece. Ungi o tava cu unt si intinzi o foaie din trei sferturi de aluat. Ungi aluatul cu gem si razi aluatul ramas. Bati apoi albusurile spuma cu zaharul pudra, adaugi miezul de nuca macinat si intinzi compozitia peste prajitura. O dai la cuptor pentru trei sferturi de ora si cand e gata o lasi sa se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se prajesc stifturile de migdale impreuna cu 50 g de zahar tos pina ce se rumenesc si se lasa sa se raceasca. Se bat albusurile spuma impreuna cu restul de zahar tos si cu zaharul vanilat (turnat in ploaie), pina ce se topeste complet zaharul. Se rupe ciocolata bucatele si se incorporeaza in spuma de albus, impreuna cu migdalele prajite. Se ia cite o lingurita de compozitie, se pune pe tava de la aragaz, se dau bezelele la cuptor si se coc 25 min. la 140 grade C. Se scot din cuptor si se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se tapeteaza doua tavi cu hirtie de copt si se deseneaza doua cercuri cu diametrul de 26cm. Albusurile se bat spuma foarte tare cu zaharul si amidonul. Se pun intr-un sprit de cofetarie si se deseneaza pe hirtie cate o spirala. Se coace blatul 2 ore cu usa cuptorului deschisa. Se pune gelatina la muiat. Frisca se bate spuma. 2/3 din frisca se amesteca cu gelatina si cu ciocolata rasa. Se pune acest amestec intre cele 2 foi. Cu restul de frisca se fac pe tort gramajoare. Se decoreaza cu...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Albusul se bate spuma, apoi se pune zaharul, zeama de lamaie si se mai bate inca 5 minute pe bain-marin. Se coc trei foi pe discuri de hartie in tava rotunda. Inainte de a se da foaia in cuptor se presara cu alune. In acest timp se face crema. Se amesteca toate componentele in afara de unt si se fierb pe baie de abur 10 minute. Crema calduta se amesteca bine cu untul frecat spuma. - 4 albusuri, 300 g zahar, 100 g alune, zeama de la o lamaie, un praf de sare; crema: 100 g zahar, 4 galbenusuri,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se prepara un sirop din 50 g zahar, vanilie si un pahar de apa, in care se inmoaie 5 minute bananele. Se scot si se raceste siropul. Se fierbe orezul 20 minute in lapte cu 2 bucati de zahar. Se desfac galbenusurile in siropul de banane si se amesteca cu orezul. Se asaza orezul movilita intr-o forma unsa, cu bananele puse de jur imprejur. Se acopera cu albusurile batute cu restul de zahar si se da la cuptor 8-10 minute. Se servesc in vasul in care s-au copt. Deasupra se toarna gelatina de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... curatate, 50 g alune curatate, 50 g bezele, 1 litru frisca, 50 g zahar praf ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... zaharul turnat treptat ,pana obtinem o bezea,apoi adaugam galbenusurile frecate cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... se bat spuma foarte bine (bezea) dupa care se adauga zaharul ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... lapte 3 lg faina 250 g unt Bezea: 4 albusuri 220 g zahar 2 linguri suc ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... au fost din congelator) si bezea dar nouatea e ca de data ...
Reţetă de pe biancams76.blogspot.com
... , la care blatul este din bezea. Se spune ca a fost creat ... sezon. Ingrediente pentru blatul de bezea 3 albusuri 150 g zahar Frisca zmeura ... teme sa faca blat de bezea. Va inteleg foarte bine, pentru ... posh si umple cercurile cu bezea cat mai inalta. Coace bezeaua ... caldura si lasa blaturile de bezea inauntru, pana ce se racesc ... mai este crocanta Blatul de bezea se poate...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com