Cauta in 139.505 retete
... zona Bucovinei, preparatul se cheama "balmos"si este foarte gustos. Ingrediente ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cumparat o jintuiala de buna calitate. Balmosul se serveste fierbinte, simplu sau ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se pune apa la fiert cu putina sare,poi cand clocoteste se pune faina de malai in ploaie si se amesteca bine de tot sa nu se faca cocoloase se lasa sa fiarba putin amestecand Cand mamaliguta e fiarta se pune cascavalul ras,smanatana si se ameteca bine apoi feliile de cascacal de vaca rupte bucatele mici sau ras,iaurtul si se amesteca bine sa se incorpereze bine de tot ingredieantele apoi untul si crema de branza si branza de oaie(nu este o ordine anume asa cum va vine la mana mai usor)si se...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se pune jintita la foc mic mic sa fiarba. Amestecam continuu sa nu se prinda de fund.Lasam sa se umfle de doua ori spuma, avand grija sa nu dea in foc.Mai lasam sa fiarba vreo 10 minute. Adaugam in ploaie malaiul si sarea si amestecam incet sa nu se faca cocoloase. Lasam sa fiarba ( amestecand continuu)pina cand iese deasupra untul( grasimea) din jintita. Pofta mare !
Reţetă de pe www.bucataras.ro
balmos ciobanesc Ingrediente 400 g smantana, 400 g branza de oi, 200 g unt ...
Reţetă de pe www.egustos.ro
Se pune smântâna la fiert, se adauga sare, 100 g unt si malaiul. Se amesteca bine cu telul. Se adauga brânza de oi, se mai fierbe câteva minute, amestecându-se tot timpul. La servit, pe fiecare portie, se pune unt si cas ras. - 300 g malai, 500 g smântâna, 200 g unt, 200 g brânza de oi, 200 g cas proaspat, sare.
Reţetă de pe retete-culinare.rol.ro
Se pune la fiert smantana, se adauga sare, 100 g unt, malai si se amesteca bine. Se adauga apoi branza de oi framantata si se mai fierbe cateva minute, amestecandu-se tot timpul. La servit, pe fiecare portie se pune cate o bucata de unt si de cas dat pe razatoare. - 300 g malai, 1,2 kg smantana, 200 g unt, 300 g branza de oi, 200 g cas proaspat, sare.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si-nghite III (ochiuri pe balmos) Ingrediente Malai 600 g lapte 1.6 l smantana ... malaiul si se presara un balmos moale. Intr-o tava unsa cu ... se pune un strat de balmos, se presara pe deasupra 200 ... se fac 10 locasuri in balmos, se sparge in fiecare cuib ...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
... mamaliguta cu branza(vezi reteta balmos fals) si am papat cu ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... , il da gata si mai cere:))) Sefuuu, am si balmos, vrei ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... sau un bol mai larg. Balmosul astfel obtinut se poate consuma ... sau un bol mai larg. Balmosul astfel obtinut se poate consuma ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... cutitul de mamaliga "pupoiati" bine balmosul si rasturnati-l pe un platou ...
Reţetă de pe bucataria.realitatea.net
Se pune in ceaun o lingura de untura dupa care adaugam jintuaia si lasam la fiert. Cand da in clocot se adauga bucatele mici de cas si lasam sa fiarba pana se topesc moment in care adaugam sare dupa gust si faina in ploaie si mestecam intr-una pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa sa fiarba cca 20 de minute. Se serveste cu salata verde. Pofta Buna !!
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se pune jintuiala la fiert cu sare (jintuiala este zer stors din caÈ? lÄ?sat sÄ? se acreascÄ?, folosit la prepararea unor bucate) ,cand da in clocot se adauga malaiul in ploaia si se amesteca sa nu se faca cocoloase.Se lasa sa fiarba la foc mic cca 30 de min amestecand sa nu se prinda.Se serveste cu ciorba de salata sau cu salata de rosii.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert se mai adaUga faina pana se formeaza o mamaliga moale peste care se adaUga 2 linguri de margarina si branza de oi si se mai lasa pe foc pana se leaga. Separat se prajesc ouale si se aseaza pe farfurie cu balmosul si sos de ardei. Dupa preferinta se rade cascaval deasupra! Pofta buna la balmos taranesc!
Reţetă de pe www.bucataras.ro
1/2 kg malai 1/2kg branza grasa de oaie/burduf 100g unt 250g lapte batut 4 oua
Reţetă de pe www.sfaturiculinare.ro
Mod de preparare 400 g smantana, 400 g branza de oi, 200 g unt, 100 g cas uscat, 300 g malai Din smantana, unt si malai se prepara mamaliga. Apoi intr-o tava se pune un strat din mamaliga peste care se presara branza rasa sau sfaramata, dupa care se acopera cu restul de mamaliga, iar deasupra, se presara cu casul ras. Se pune la copt in cuptor, si se tine pana cand se rumeneste.
Reţetă de pe bucataria.realitatea.net
Mod de preparare: Se prepara mamaliga din smantana , unt si malai. Intr-o tava, se pune un strat de mamaliga si se presara branza rasa sau farmata. Apoi se adauga restul de mamaliga, peste care se presara casul ras. - Ingrediente: -400g smantana -200g unt -400 g branza de oi -300 g malai -100 g cas uscat
Reţetă de pe www.pofticiosi.ro
Afla mod de preparare pentru Balmos de la el de acasa ... ingrediente iti trebuie pentru a prepara Balmos de la el de acasa ... deasupra untul( grasimea) din jintita. Balmosul se serveste cu lapte prins ... , castraveti si ceapa. sursa:sidyskitchen .blogspot .com Etichete: balmos , retete vegetariene ...
Reţetă de pe www.retete-sanatoase.ro
... in vin rosu servit cu balmos si muraturi si jambon impaturit ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com