Cauta in 21.294 retete
Se porneste cuptorul înainte de a începe treaba, dupa care se ung cu ulei fundul si partile laterale ale unei tavi dreptunghiulare. Nucile se amesteca într-un castron, alaturi de migdale, de scortisoara si de zaharul pudra. Amestecul obtinut se împarte în trei portii egale. Se iau patru foi de placinta si se asaza pe tava unsa cu ulei, iar jumatate din fiecare foaie este unsa la rândul ei cu ulei si se împatureste în doua. Una dintre cele trei portii din amestecul de nuci se întinde...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Lasam foile de placinta sa se decongeleze la temperatura camerei. Dam miezul de nuca si alunele prin rasnita (sau le putem strivi cu sucitorul),le amestecam si cu scortisoara. Pregatim tava: ungem tava cu putin margarina Unirea , punem o foaie de placinta si o ungem,adaugam alta foaie de placinta ,si tot facem acelasi tratament pana asezam 6 foi de palcinta,apoi punem amestecul de nuca si alune,punem un alt strat de 4 foi de placinta( exact ca mai sus,foaie,unegem cu margarina,foaie ,ungem...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... asta am facut o reteta de baclava, destul de populara de altfel ... nu fac eu foile pt baclava, ci sa cumpar foi pentru placinta din comert. Asadar, pentru o baclava de neuitat, avem nevoie de ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... peste tot in lume. Bucataria libaneza, cea siriana, israeliana sau turceasca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Voi stiati ca, in Liban, Vinetele se combina cu pasta de susan? In salata se pune si iaurt, ca antiteza La plina de colesterol a noastra maioneza. Ce iti trebuie (poza 1) - 500 gr vinete coapte, curatate si tocate - 100 gr iaurt - 2 linguri pasta de susan (tahini) - cativa catei de usturoi - sare Plan de lucru: -scurgem bine vinetele, apoi le amstecam cu sare. -intr-un bol amestecam iaurtul cu pasta de susan si usturoiul pisat (poza 2, poza 3) -amestecam vinetele cu aceasta pasta si gata ...
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... de prajitura. Lasati tava cu baclava intr-un loc racoros sa ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... de facut acasa, de inspiratie libaneza. Portii: 2 Timp de preparare: 40 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Kafta sau kofta este denumirea unor preparate arabe din carne tocata sau taiata marunt, amestecata cu mirodenii si ceapa, fripte pe gratar si, mai rar, in tigaie sau la cuptor. Numele vine din persana si se trage din cuvantul kuftan (a bate, a toca, sau chiftele). Cunoscuta sub diverse retete si denumiri in toata lumea araba, kafta este una dintre cele mai iubite preparate libaneze. Portii: 4 Timp de preparare: 1 ora Ingrediente: 1 kilogram carne tocata (vita, miel, oaie sau amestec) 1 ceapa...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se spune ca din vechile bucatarii imperiale ale Palatului Topkapi din Istanbul, s-a strecurat si pentru muritorii de rand reteta acestui deliciu. Desi istoria nu este destul de clara in ceea ce priveste provenienta acestei prajituri, exista dovezi care arata ca sultanii vechilor timpuri, serveau aceste dulciuri supusilor lor, in timpul Ramadanului. Ca este de origine turca, mongola, bizantina sau romana, ori este umpluta cu nuci, fistic sau alune, stim ca baclavaua este cea mai cunoscuta ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Arayes kafta este o gustare libaneza, calda, extraordinara: o placintica fripta iute la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1/4 kg foi de placinta, 350 gr nuci, 250 gr ulei, 1/2 kg zahar, vanilie Mod de preparare: Se unge o tava cu ulei, se asaza 3-4 rinduri de foi de placinta, fiecare unse cu ulei, apoi peste ele se presara nuci curatate si pisate, amestecate cu 100 gr. zahar. Se acopera cu restul de foi unse fiecare, ca si primele si apoi se taie cu un cutit uns cu ulei fierbinte. Dupa ce baclavaua s-a rumenit, se opareste cu sirop fierbinte preparat din 400 gr. zahar, vanilie si 2 pahare apa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ramasa se intinde bine peste baclava si peste marginile intoarse. Baclavaua ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg. nuci macinate, 30 gr. pesmet. Pentru sirop: 300 gr. zahar, 100 ml rom, 1 pachetel de zahar vanilat, o lamiie, 250 ml de apa Mod de preparare: Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi, care se stropesc la fel, sa nu se lipeasca. Peste cea de-a treia foaie se pune a patra parte din cantitatea de nuci, se combina cu pesmet si fara nici un ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg nuci macinate, 1 pachet foi placinta, ulei, zahar, zahar vanilat, o lamiie Mod de preparare: Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si din nou se presara nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, se unge cu ulei si la fel se presara nuca si tot asa. Deasupra va ramine ultima foaie. Asa crude cum sint, se taie in patrate foile din tava si se pun la cuptor 25 minute. Intre...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ramasa se intinde bine peste baclava si peste marginile intoarse. Baclavaua ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Gustare calda apreciata in restaurantele libaneze din Romania, ras asfour , tradus prin expresia cap de vrabie (nume dat bucatelelor de carne), se prepara din cuburi (sau fasii) de carne, in special de vita, sotate cu ceapa si caramelizate cu suc de rodii. Frageda, aromata, dulce si totodata acrisoara, carnea din ras asfour are un gust unic. [note]In mod ambiguu, denumirea ras asfour face referire si la o supa de linte, necunoscuta in Romania, dar si la orasul algerian Asfour (caz in care...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se porneste cuptorul. Se ung fundul si partile laterale ale unui vas de Jena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu untdelemn. Se amesteca intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si se impart in trei portii egale. Se iau patru foi de placinta si se asaza alaturi pe tabla de prajituri. Jumatate din fiecare se unge cu untdelemn, se impatureste in doua si se pune in forma pe lung (aluatul care trece de margini se taie). O portie din amestecul de nuci se intinde pe...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Preincalziti cuptorul la 170 grade C. Turnati 200 ml apa intr-un vas, adaugati zaharul tos si batonul de scortisoara. Puneti vasul pe foc si fierbeti siropul timp de 5 minute, pana se leaga. Lasati-l sa se raceasca. Amestecati fisticul cu zaharul brun, scortisoara si cuisoarele, pana se formeaza o pasta omogena (pentru un rezultat bun, folositi un blender). Ungeti cu unt o tava de copt cu dimensiunea de 20 x 30 cm si asezati o foaie de placinta. Ungeti-o cu unt si asezati deasupra inca o...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Tocati intr-un robot de bucatarie migdalele, caisele, feliile si coaja rasa de portocale. Adaugati 75 g zahar si puneti totul deoparte. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Tapetati cu hirtie pergament o tava patrata de copt, cu latura de 20 cm. Ungeti o foaie de aluat cu unt topit, impaturiti-o in doua si asezati-o in tava cu marginile atirnind afara. Procedati la fel cu alte doua foi de aluat, rasucind tava la 180 grade dupa adaugarea fiecarei foi. Puneti jumatate din compozitia de fructe...
Reţetă de pe www.eculinar.ro