Cauta in 21.294 retete
Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza ca sarmalele si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra (sau vase individuale cu cate doua clatite).Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cu smântâna ca-n Ardeal, dar în cele din urma limpezimea ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dragelor si dragilor, Mai m-am gandit (vorba reclamei): draga de Laura a organizat concurs , iar draga de mine s-a gandit sa participe. Nu-mi imaginez eu acum ca voi castiga, dar pentru ca mancare tot trebuie sa fac si pentru ca pusesem ochii de ceva vreme pe reteta asta , m-am gandit sa o fac si eu si sa v-o arat si voua, cu ingaduinta Laurei. Mari tangente n-am prea avut eu de-a lungul timpului cu bucataria (pardon, cuina :D) ardeleneasca (decat am beneficiat cand eram mica de prajiturile...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
carne de curcan (piept, pulpe sau tacimuri), o ceapa mica, 4-5 buc. morcovi mari si sanatosi, 1 buc. pastirnac, 1 buc. telina mai mica, optional 1 buc. gulie mica, 2 buc. cartofi, 2 buc. radacina de patrunjel, 1/4 lingurita piper, 1 lingurita sare Mod de preparare: Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... continua calatoria noastra culinara in ,,Ardealul slaninii cel gustos" (cum isi ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii se crapa in patru, dar nu de tot, la fel si patrunjelul, pastirnacul si telina), se adauga sarea si piperul. Pentru reusita, se fierbe 5-6 ore si obligatoriu la foc foarte mic pentru a iesi foarte limpede. Dupa fierbere se strecoara si in zeama se fierb taitei sau se fierb...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se prajeste ceapa rasa in ulei, se presara boia, se adauga zarzavatul taiat rondele, maruntaiele curatate si se condimenteaza. Se acopera cu 2 litri de apa si se fierb pana se inmoaie toate ingredientele. Se fierbe orezul in zeama strecurata de pe zarzavat si maruntaie, se amesteca cu zarzavatul si se asaza pe un platou fierbinte. Maruntaiele fierte se aranjeaza peste orez si se acopera cu ceapa taiata rondele si rumenita. Se garniseste cu orez romanesc. - Maruntaiele de la o gasca, 1...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... -a cladit o reputatie de neclintit in Ardeal, in special pe masa de ... fundul unei tavi de copt intoarse cu gura in jos. Intindeti ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... moare cum se spune prin Ardeal. Ciorba taraneasca cu moare este o reteta veche in Ardeal si se prepara, de obicei, de Craciun ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Papricasul taranesc preparat in Ardeal, inspirat desigur din cel unguresc, se ... mod traditional, in satele din Ardeal, se serveste simplu, cu mamaliga ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... mai spune la noi in Ardeal. Aluatul este ca si cel ...
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
... : luscosul e o ciorba foarte apreciata in Ardeal si nu numai si fara ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... declansarea primului Razboi Mondial, atat Ardealul, Banatul cat si vechile teritorii ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... intreaga suprafata a tigaii. Clatitele trebuie intoarse cu grija dupa aproximativ 2 minute ...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
... mai jos este una specifica Ardealului, cu iaurt. Portii: 12 Timp ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , aici: Parintele Arsenie Boca -"Sfantul Ardealului" Predici ale parintelui Arsenie Boca ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... unele regiuni  in special in Ardeal, Banat si Bucovina  rosiile sunt ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... si ardei. Aceste chiftelute trebuie intoarse, mai ales pentru a se paji ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... cea de vest (Banat si Ardeal), afumarea este totodata o tehnica si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... dar fara sa o gaurim. In Ardeal de regula, sarmalele sunt mai ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com