Cauta in 141.609 retete
... dulciuri. Ingrediente si cantitati: Pentru aluat : 150 g. faina, 100 g. unt, 1 lingurita ... elemente. Se framanta bine un aluat, 15-20 de minute, dupa ... la mijloc jumatati de portocale oparite intr-un sirop gros, vanilat ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... praf de faina. Separat se oparesc firele de ceapa si de ... Pasca cu smantana Ingrediente: 400 g aluat de cozonac, 1/2 lingura de unt ... sare. Mod de preparare Din aluatul de cozonac se intinde o foaie ... se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se ... treaca insa peste marginea de aluat. Se unge marginea cu ou ... untul frecat spuma, pana face aluatul basici si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aluat oparit Ingrediente Faina 250 g unt 150 g lapte 250 ml zahar 50 ... amesteca in continuare, pana ce aluatul s-a racorit. Se adauga ouale, unul ... , pana ce acesta s-a incorporat complet. Aluatul astfel preparat trebuie sa fie ...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
... Cu Caise Si Smantana Ingrediente Aluat: 250 g faina alba tip 00 ... se amesteca pina avem un aluat omogen. Se tine 40-50 ... la rece. Se intinde apoi aluatul in forma de tarta unsa ... furculita. 4 caise sau piersici se oparesc scurt, se decojesc si se ... felii. Se aranjeaja feliile peste aluat. Se pune tarta 10min la ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
... lumii sub diferite nume si forme, dar baza e aceeasi, un aluat oparit prajit in ulei incins ... forma doriti, va jucati cu aluatul dupa inspiratie, puteti face chiar ... -o data si amestecati rapid pana aluatul se desprinde de pe vas ... formeaza bila. Lasati la racit aluatul 5 minute apoi incorporati ouale unul ... , omogenizand bine dupa fiecare. Puneti aluatul intr-un sprit pentru...
Reţetă de pe www.e-retete.ro
... drojdia si nu mai creste aluatul) si o lingurita de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de faina cu putin ... putin o jumatate de ora, aducind aluatul de pe margini spre mijloc ... unt topit, cald, iar daca aluatul este prea tare, se mai ... putin lapte caldut. Se aduna aluatul in covata, se acopera cu ... , se impletese pe masa de aluat, presarata cu faina si se ... in forme unse...
Reţetă de pe www.egustos.ro
Ingrediente 1 aluat dospit conform retetei, 500 g rosii coapte bine, 250 g sunca ... a unge tava, Mod de preparare Se prepara aluatul conform retetei. Se oparesc rosiile in apa fiarta, se racesc, se ... se unge o tava cu ulei. Aluatul se pune pe o planseta presarara ... cu o furculita. Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se ...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
... ! Se pune in covata coca oparita se pune drojdia si se ... cu faina. Se unge covata. Aluatul se framinta timp de o ora ... de unt se pune in aluat la urma, cu albusurile batute ... , se ia cite o bucata din aluatul crescut cam cit cuprinde jumate ... forma, la loc cald. Cind aluatul a crescut pina la marginea formei ...
Reţetă de pe www.egustos.ro
... a da umplutura pe afara. Strangeti aluatul la capete ca sa nu ... curata, fara nici o urma de aluat, cozonacul e gata. Scoateti cozonacii din ... sus, cate putina, pana cand aluatul se dezlipeste de pe vas ... de coacere cu 5-10 minute. Aluatul de cozonac e foarte delicat si ... fierbinte si apoi stergeti-l). Nu opariti drojdia! Lichidele trebuie sa fie ... framantati bine de fiecare data....
Reţetă de pe www.vulpeabucatar.com
Oparire Se scufunda pentru câteva minute in apa fierbinte zarzavaturile sau ... inchise ermetic. Lasagna Foi de aluat masurând circa 10 X 20 ... ce acestea formeaza o pasta compacta, Oparire Scufundarea ingredientelor in lichid si ... , pe indicatiile rozetei. Termeni culinari: ALUAT Amestec dens de faina, apa ... aluaturilor). CHOUX Un tip de aluat fiert care se pune cu ... etc. folosita pentru...
Reţetă de pe www.retete-online.com
... ulei, pentru prajit zahar pudra Mod de preparare Gogosi din aluat oparit 1 Se pune la fiert laptele cu margarina. 2 Cand margarina se ... iaurtul si coaja de lamaie. 4 Aluatul va fi destul de tare. 5 Se ia din aluat cu lingurita si se prajeste in ulei ...
Reţetă de pe www.ghid-culinar.ro
... pana se formeaza o bila de aluat.Se pune bila in alt ... fiecare.Trebuie sa rezulte un aluat legat si lipicios.Intr-o cratita ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... bine, pana veti avea un aluat omogen. Separat, se pune ulei ... bine, pana veti avea un aluat omogen. Separat, se pune ulei ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... totala a fainii si pana cand aluatul se desprinde de vas. Se ... compozitia, iar cu lingurita luam aluat si il punem in tava ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 125ml apa 30g unt 100 gr faina 15 g amidon alimentar 3 oua 1 vf cutit praf de copt 40 gr stafide Mod de preparare: Apa si untul se dau intr-un clocot, apoi se iau de pe foc si se adauga faina in bloc, amestecata cu amidonul si praful de copt si se amesteca bine, bine . Se lasa pana se rocoreste putin apoi se pun pe rand ouale amestecand rapid dupa fiecare pana ce compozitia devine lucioasa si omogena. Se adauga...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
French crullers  sunt gogosi frantuzesti cu o textura pufoasa, aerisita la interior si un exterior crocant. Sunt facute din aluat oparit, ca la ecler sau choux a la creme. Au o forma frumoasa, rotunda, dantelata si o glazura lucioasa din zahar pudra. INGREDIENTE: Aluat: 250 ml apa, 100 g unt, un varf de cutit [&]
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
... fiecare. Se cate o lingurita din aluat si se pune in uleiul ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... si, pe planseta unsa umpli aluatul cu rahat, stafide sau cu ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
O reteta diferita de preparare a aluatului e la fel ca si un alt drum, pe alta parte, catre aceeasi destinatie. Incercand ceva diferit, doar de dragul diversificarii, poti avea surprize la fel de diferite, bune sau rele, dar daca reteta cea noua iti pare atat de interesanta incat sa consideri riscul unui eventual esec ca fiind minim, daca sursa retetei este de incredere si mai ales daca folosesti
Reţetă de pe gabrielacara.blogspot.com
În prima faza se pregateste un amestec de faina, bere, 2 linguri de ulei, sare, piper care se lasa la rece circa 30 de minute. În paralel, ciupercile se sterg bine si li se scot coditele, iar spanacul se taie marunt si se caleste în putin ulei, cu sare, piper si patrunjel verde. Cu acest amestec se umplu ciupercile, care mai apoi se dau prin aluatul cu bere si se prajesc într-o baie de ulei.
Reţetă de pe retete.eva.ro