Cauta in 109.933 retete
Se prepara blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga apa. Se amesteca cele doua compozitii, apoi se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza bine si se toarna in tava 25/35 cm unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace cam 30 de minute la foc potrivit. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit. Crema : se mixeaza untul sau margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra, apoi se adauga cacaoa si...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Ptr blat: galbenusurile se freaca cu uleiul turnat treptat, se bat albusurile spuma cu zaharul si apa, incorporezi galbenusurile, faina si cacaua amestecand de jos in sus.Coci blatul 30-35min la foc mijlociu intr-o tava in prealabil unsa si tapetata cu faina. Pregatesti crema: la foc mic se pun ouale care au fost batute impreuna cu zaharul si cacaua.Cand incepe sa clocoteasca se adauga ciocolata.Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand ciocolata este racita se amesteca cu untul care a fost...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se incinge cuptorul si se tapeteaza forma de tort cu ulei si faina. Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se freaca bine cu uleiul. Peste albusuri se adauga apa, apoi galbenusurile. Faina se amesteca cu cacao si se pune in ploaie, putin cate putin, peste compozitia de albusuri, amestecand cu o lingura, de jos in sus. Se toarna compozitia in forma de tort si se coace la foc mic pana trece "testul scobitorii". Se lasa putin la racit, apoi se scoate blatul din forma si se raceste ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
blat: 10 oua, 300 g faina, 200 g zahar, 30 ml ulei, 50 ml apa, 20 ml, zahar ars, o lingurita pudra de migdale, Mod de preparare: Blatul:se separa ouale. albusurile se bat spuma cu zaharul. galbenusurile se amesteca cu ulei si apa, la care se adauga zaharul ars(nici cald, nici rece). se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina in ploaie si se amesteca pana totul se omogenizeaza. se pune intr-o tava, in cuptor la temperatura medie. usa cuptorului nu trebuie deschisa 15-20 de minute....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Prajitura Amandina Ingrediente blat: 10 oua, 300 g faina, 200 g zahar, 30 ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Blat cu zahar ars: 7 oua, 190 gr. zahar, 300 gr. faina, 1-2 praf de copt Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina. Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 min. la 175 grade. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat. Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Amandina De Cofetarie Ingrediente Blat cu zahar ars : 7 oua, 190 gr ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
... si gratin : Up to date, Amandine, Anoe. Din cand in cand ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... -fructe.html http://kitchenettearomas.blogspot.com/2010/02/amandine-supercalifragilistice.html
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... .blogspot.com/2010/04/tort-amandina.html http://adriana-lucia-dragosteainbucate ... -sanatos.blogspot.com/2010/04/amandine.html http://miculinbucatarie.blogspot.com ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Pregatim blatul: Se incinge cuptorul. Separam ouale si galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire. Albusurile le mixam pana devin tari si apoi adaugam zaharul, apa, galbenusurile si amestecam cu o spatula, de sus in jos. Adaugam faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacaoa.Turnam compozitia intr-o tava inalta si tapetata bine. Dam la cuptor cel putin 30 min si facem testul scobitoarea. Pregatim siropul caramelizat Se pune zaharul la topit impreuna cu 2 linguri...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... eu una din retetel e de amandine (multumesc Felis ). Am gresit putin ... de inalte...dar am facut amandine...si au fost de vis ... ...si se doarme linistit...visand amandine (cazul meu :P). Glazura se face ... pastrata se fac deasupra fiecarei amandine, niste moturi sau in cazul ... . Asa ca...indiferent de aspect..amandinele mele au fost ultra-mega ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... precum si a cumnatei mele. Tortul Amandina mi s-a parut cel mai potrivit ... de mine la prepararea prajiturii Amandina si crema de unt, aceasta ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Amandine cu fondant si crema de ciocolata Povestea colectiei Cupola Sanctis ... . Azi am ales sa asociez amandinele cu un vin din aceasta ... de Zinfandel- fructos si intens. Amandine cu fondant si crema de ... ) 4 lg cacao 3 lg zahar caramelizat Amandine cu fondant si crema de ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
... incercata. Nu e reteta originala de amandine insa veti cuvantul meu ca ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... o ora-doua si apoi taiem amandinele si le glazuram. Se mananca ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... dimensiunile dorite de fiecare; glazura o punem cu lingura pe fiecare amandina ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Timp de preparare: 2 ore si 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 300g ciocolata amaruie 300ml frisca lichida 100g zahar 1 lingurita coaja rasa de portocala esenta de rom dupa gust Pentru blat: 10 oua 10 linguri zahar 6 linguri faina 2 plicuri zahar vanilat 2 linguri cacao o priza sare Sirop: 150g zahar 200 ml apa Fondant: 300g zahar 200ml apa 2 linguri miere de albine 2 linguri cacao 4 tablete ciocolata neagra Pentru caramel: 200g zahar 60g unt 2 linguri frisca lichida Mod de...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu uleiul iar albusurile le batem spuma cu zaharul. Amestecam usor totul apoi adaugam apa, faina cu praful de copt, sarea, cacaua si omogenizam. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, intr-o tava de 20/30 cm, la foc mediu, timp de 35-40 min. Cand s-a racit il taiem in doua pe orizontala. Sirop. Toate ingredientele, cu exceptia esentei,le fierbem timp de 7-8 minute. Dupa ce oprim focul adaugam esenta si racim. Crema....
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Pentru blat iti trebuie: 7 oua 5 linguri apa 12 linguri faina 12 linguri zahar 2 linguri cacao 1 varf lingurita sare. Pentru crema iti trebuie: 1 cana zahar 3 oua 7 linguri cacao 200 g unt 7 linguri zahar Pentru sirop iti trebuie: 200 ml cafea (fiarta) Pentru glazura iti trebuie: 5 patratele de ciocolata menaj 5 linguri cafea fierbinte 2 linguri zahar. Pregatesti blatul asa: Bati albusurile spuma, apoi bati in continuare cu zaharul si sarea. Adaugi apa, apoi cacaua, galbenusurile batute...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro